Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Βόλεϊ

Εγινε τηλεδιάσκεψη στη preleague και οι περισσότερες ομάδες είναι υπέρ της έναρξης-Θετικός ο ΑΟ Αιγιαλέων

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με δεδομένο πως η volley league ανδρών ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και πως σύντομα θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της volley league γυναικών, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις πιο κάτω κατηγορίες, την pre league και την Α2 Εθνική βόλεϊ, καθώς βλέπουμε και τη διάθεση της πολιτείας να ανοίξει σιγά-σιγά ο αθλητισμός.

Βέβαια σημαντικό στοιχείο στο σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος είναι τι θα γίνει με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει κάθε πρωτάθλημα, ώστε η πολιτεία να ανάψει πράσινο φως αφού είναι κομβικό για να δοθεί το ΟΚ.
Εδώ όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα, υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες από πλευρές ομάδων για να γίνονται ανά εβδομάδα μοριακά τεστ λίγη όχι;
ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ PRE LEAGUE
Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες υπήρξε τηλεδιάσκεψη που συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με εκπρόσωπους και των 12 ομάδων που αγωνίζονται στη pre league όπου εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα τους επιτρέψουν χρονικά. Την Αχαΐα εκπροσώπησε ο ΑΟ Αιγιαλέων ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος.
Οι πληροφορίες λένε πως η πλειοψηφία των ομάδων ήταν θετικές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα η πλειοψηφία ήταν θετική να αναλάβει και το κόστος των τεστ.
Από εκεί και πέρα εντός των ημερών θα υπάρξει σύσκεψη ανάμεσα σε ανθρώπους της ΕΟΠΕ και την ΓΓΑ για να συζητήσουν αρχικά την επιστροφή των ομάδων στις ομαδικές προπονήσεις και προϊόντος του χρόνου να αρχίσει το πρωτάθλημα ενδεχόμενος τον Μάρτιο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για παράδειγμα, με επιστολή του προς την Ε.Ο.ΠΕ. ο Απόλλωνας Καλαμάτας -αγωνίζεται η Πατρινή Νίκη Κόλλια- που αγωνίζεται στη πρι λιγκ γυναικών ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: ««Με την παρούσα επιστολή θέλουμε, αφενός να σας μεταφέρουμε την ικανοποίησή μας που μέσω των προσπαθειών σας επαναξεκίνησαν οι μεγάλες κατηγορίες Α1 ανδρών και γυναικών και αφετέρου να σας ζητήσουμε την επανέναρξη της δεύτερης κατηγορίας στη χώρα της Pre League γυναικών στην οποία και ανήκουμε.
Είναι γνωστό ό,τι η δημιουργία της Pre League γυναικών έδωσε μια μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του ανταγωνιστικού γυναικείου βόλεϊ, με συνθήκες αγώνων εφάμιλλων της μεγάλης κατηγορίας και έχει μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της εθνικής μας ομάδας μετά από πολλά χρόνια.

 

 

Βόλεϊ

Οι αρχηγοί των τριών πατρινών ομάδων βόλεϊ μιλούν στη «Γ» σχολιάζοντας το λουκέτο και την απόφαση της ΕΟΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Την ώρα που η πολιτεία άναψε το πράσινο φως σε πολλά αθλήματα να επιστρέψουν από σήμερα στις προπονήσεις, το βόλεϊ είναι το μοναδικό άθλημα όπου δεν υπάρχει αγωνία, καθώς με εξαίρεση τη Volley League ανδρών και γυναικών που είναι σε εξέλιξη, σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχει μπει παύλα από την ΕΟΠΕ με την πρόσφατη απόφασή της.

Πλέον οι όποιες επαφές και συζητήσεις γίνονται από τους ανθρώπους του χώρου είναι για να διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα προς τον Μάιο, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Με την απόφαση της ΕΟΠΕ θυμίζουμε πως μπήκε τελεία σε τέσσερις ομάδες της Αχαΐας: τον ΑΟ Αιγιαλέων που δεν πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του στην Preleague, τις γυναικείες ομάδες της ΕΑΠ και του Απόλλωνα, αλλά και την ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας, οι οποίες πλέον κάνουν τα όποια σχέδια για την περίοδο 2021-22.
Η «Γ» μίλησε χθες με τους αρχηγούς των τριών πατρινών ομάδων διατυπώνοντάς τους τα εξής ερωτήματα:
1. Συμφωνείτε με την απόφαση της ΕΟΠΕ ή θα μπορούσε να περιμένει λίγες μέρες ακόμα;
2. Τι σημαίνει για τους αθλητές του βόλεϊ να έχουν μείνει σχεδόν 12 μήνες εκτός δράσης;
ΚΡ. ΥΦΑΝΤΗ: «ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»
Η αρχηγός της ΕΑΠ Κρίστι Υφαντή δήλωσε:
1. «Συμφωνώ με την απόφαση της ομοσπονδίας για την διακοπή του πρωταθλήματός μας. Οι αθλητές στο σύνολό τους δεν θα μπορέσουν μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή και αποχή να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Ήδη βλέπουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν αθλήτριες που παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς. Αν δεν κάνω λάθος, έχουμε τρία σοβαρά περιστατικά με κομμένους χιαστούς! Αυτό από μόνο του χρειάζεται 15 μήνες για να επανέλθει κάποιος. Άρα μιας και η κατάσταση είναι τέτοια, είναι καλύτερο να σταματήσει το πρωτάθλημα και να γίνει τη νέα χρονιά.
Αυτό λέει η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι το οικονομικό κόστος που έχουν οι ομάδες και εννοώ αυτές που έχουν βάλει χρήματα για μεταγραφές, καθώς και τα όποια χρήματα έχουν δώσει για την συμμετοχή τους στην κατηγορία. Αυτούς δεν βλέπω να τους έχει υπολογίσει κάνεις!
2. Κατά βάση είναι πολύ κακό για όλους μια τόσο μεγάλη αποχή. Δεν αγγίζει την καταστροφή, αλλά είναι κακό. Όπως είπα και πριν, επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι ομάδες θα έχουν τραυματισμούς, είναι καλύτερη μια μεγάλη αποχή, αλλά να είσαι υγιής ως αθλητής και να κάνεις μια προετοιμασία αρκετά μεγαλύτερη σε χρόνο για τη νέα χρονιά παρά να μπεις γρήγορα και εννοώ τη φετινή χρονιά για να μην έχεις 12 μήνες αποχής και να κινδυνεύεις με έναν τραυματισμό που θα μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσεις τον αθλητισμό».
Χ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΕΟΠΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ»
Από την πλευρά της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα, η αρχηγός Χαρά Σπυρόπουλου είπε:
1. «Δυστυχώς τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η ομοσπονδία γρήγορα και πρόχειρα έτρεξε να κλείσει τη συζήτηση για το άνοιγμα των πρωταθλημάτων. Την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξέθεσε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για την βιασύνη του. Όμως το κλείσιμο των πρωταθλημάτων είναι πραγματικότητα και πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν.
2. Για τους αθλητές η αποχή των 12 μηνών είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για πολύ μεγάλο και σοβαρό τραυματισμό. Η επάνοδος χρειάζεται σοβαρή και επιστημονική δουλειά και ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά».
ΑΝΤ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ»
1. «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό δεδομένου ότι δεν έβλεπα καμία προσπάθεια από τους αρμόδιους. Δυστυχώς οι κατηγορίες πέραν της Α1 πλήρωσαν την νύφη. Δεν είμαι φυσικά υπέρ του να σταματάς κάτι έτσι απλά και να μην προσπαθείς να κάνεις υποδομές και να βρίσκεις λύσεις για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μπορώ να μιλάω ώρες για το πόσο κακό μπορεί να κάνει όλο αυτό στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους.
2. Η απραξία όλων αυτών των μηνών μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην φυσική μας κατάσταση, στην ψυχολογία μας, στην καθημερινότητα που όλοι είχαμε συνηθίσει, στην προσπάθεια τού να γινόμαστε καλύτεροι και χίλια δυο άλλα. Δεν θα ξεχάσω το χτυποκάρδι που είχαμε πριν από κάθε ντέρμπι του Σαββάτου και τώρα το χτυποκάρδι μας είναι για το πότε επιτέλους θα μας ανοίξουν. Δεύτερη χρονιά που πάει στα σκουπίδια και πλέον χρειάζεται πολλή δουλειά να επανέλθουμε όλοι μας ξανά σε καλό επίπεδο».

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Πρόθεση να γίνουν τα αναπτυξιακά του βολεϊ τον Μάιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το «λουκέτο» που μπήκε στην prelague και την Α2 Εθνική βόλεϊ για τη σεζόν 20-21 λόγω της πανδημίας, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα πραγματοποιηθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για τη φετινή περίοδο.

Η πρόθεση τόσο της ομοσπονδίας όσο και των κατά τόπους ενώσεων, είναι να υλοποιηθούν τα πρωταθλήματα ώστε τα παιδιά να μείνουν κοντά στο άθλημα αφού σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Ο σχεδιασμός είναι τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα να γίνουν τέλη Μαΐου όμως και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού με τον Μάρτιο να είναι ο κρίσιμος μήνας.
Αν έχουν υποχωρήσει τα νούμερα, τότε είναι πιθανό η ΓΓΑ να ανάψει πράσινο φως για προπονήσεις τον Απρίλιο και δράση τον Μάιο καθώς και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα αφού τον Ιούνιο η πλειοψηφία των αθλητών δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις.
Π.Κ.

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Θ. Κανελλόπουλος: «Η απόφαση της ΕΟΠΕ μας επηρεάζει, πρόταση για Κύπελλο covid-19»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το «λουκέτο» στην Preleague και την Α2 Εθνική βόλεϊ, φαίνεται πως το πιθανότερο είναι να μπει «λουκέτο» και στα πρωταθλήματα που είναι υπό την σκέπη της ΕΣΠΕΠ, την Β΄ Εθνική ανδρών-γυναικών.

Αυτό φαίνεται από την χθεσινή δήλωση του πρόεδρου της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρου Κανελλόπουλου ο οποίος μίλησε στην «Γ» και ανέφερε πως η απόφαση επηρεάζει και τα δικά του πρωταθλήματα.
Ο Θ. Κανελλόπουλος δήλωσε: «Δυστυχώς η απόφαση της Ομοσπονδίας για ματαίωση των πρωταθλημάτων της Pre League και Α2 ανδρών-γυναικών μας στενοχώρησε όλους.
Είχαμε μια ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή, να δοθεί το πράσινο φως από την πολιτεία για επανέναρξη των προπονήσεων και την συνέχιση των πρωταθλημάτων, έστω και ενός γύρου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ δεν είχα συμμετοχή και αρμοδιότητα, στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των σωματείων και της Ομοσπονδίας για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων.
Ως εκ τούτου δεν γνωρίζω τη διάθεση της πλειοψηφίας των σωματείων, για τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος, επανέναρξης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων.
Σίγουρα η παραπάνω απόφαση επηρεάζει και τα πρωταθλήματα που διεξάγονται με ευθύνη της ΕΣΠΕΠ.
Πρωταρχικός σκοπός μας θα είναι να ανοίξουν τα γυμναστήρια για προπονήσεις και να διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων και Παμπαίδων-Παγκορασίδων, για μην χαθεί μια νέα γενιά αθλητών και αθλητριών.
Για τους άνδρες και τις γυναίκες θα συζητήσουμε στο Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ, την διοργάνωση ενός κυπέλλου με την ονομασία «Κυπέλλου Covid ανδρών και γυναικών», δίνοντας τη δυνατότητα της αγωνιστικής συμμετοχής και σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες».
Η λογική λέει πως θα γίνει προσπάθεια, εφόσον υποχωρήσουν τα κρούσματα και η πορεία της πανδημίας, να γίνουν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο βόλεϊ ώστε οι αθλητές να μην χάσουν την επαφή τους με το άθλημα.
Να θυμίσουμε πως στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανδρών την Πάτρα εκπροσώπησαν οι Ερμής, Άθλος Πατρών, Σείριος Παραλίας αλλά και η Ολυμπιάδα Β΄ ενώ στις γυναίκες συμμετείχαν οι Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή και Αίολος Αγυιάς.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα