Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή της Παναχαϊκής, οι αλλαγές και αυτοί που έμειναν εκτός

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Η ομάδα της Παναχαϊκής γκέλαρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τα Τρίκαλα και εκτός από τους 2 βαθμούς που χάθηκαν, αυτό που έμεινε είναι η προβληματική εικόνα του β΄ ημιχρόνου που ήταν αντίθετη με την καλή εικόνα του α΄ μέρους.

Μπορεί να είναι πρεμιέρα και πράγματι ακόμα είναι πολύ νωρίς, όμως κάποια πράγματα δεν άρεσαν και πάμε να δούμε ορισμένα βασικά συμπεράσματα για το τι είδαμε και τι δεν είδαμε.
Εκτός από το πολύ καλό ημίχρονο, ειδικά μέχρι το 30΄, η πατρινή ομάδα είχε υπεροχή χάρη στους Γιούση-Ανάκογλου και τον Αραβίδη με αποτέλεσμα να έρθει και στην πρώτη φάση το 1-0.
Το μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα στο β΄ ημίχρονο ήταν η μεσαία γραμμή η οποία είχε κενά, με τα Τρίκαλα να πιέζουν ψηλά, να κλέβουν μπάλες και οι κοκκινόμαυροι έκαναν εύκολα λάθος.
Η κίνηση του Παπαδόπουλου να βγάλει τους Γιούση -ήταν αυτός που έφτιαξε το γκολ- και Ανάκογλου που ήταν από τους λίγους δημιουργικούς παίκτες δεν βοήθησε και έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Οι Αργυρόπουλος και Παπαδόπουλος δεν έδωσαν λύσεις ανασταλτικά με τον τελευταίο να βοηθά μόνο επιθετικά ενώ βοήθειες δεν έδωσε αμυντικά ούτε ο Μπάτροβιτς.
Επίσης είδαμε στο β΄ ημίχρονο τον Κουσκουνά να μην γυρίζει ιδιαίτερα πίσω για να μαρκάρει και από την στιγμή που δεν τροφοδοτήθηκε δεν μπορούσε να είναι επικίνδυνος.
Το κεντρικό δίδυμο (Μαρκοπουλιώτης-Πατάπης) της άμυνας τα πήγε καλά στο α΄ μέρος, όμως στην επανάληψη που πιέστηκε είχε πρόβλημα και έχει ευθύνη στη φάση το γκολ την ώρα που ο Σούλης ήταν με διαφορά ο κορυφαίος αφού είπε «όχι» σε 3 περιπτώσεις.
Από εκεί και πέρα είναι και άλλα θέματα που σηκώνουν συζήτηση μετά την ισοπαλία όπως το γεγονός πως θα μπορούσαν να μπουν στο ματς ο Μπρους και νωρίτερα ο Πλιάτσικας -μπήκε στο 81΄- για να δώσουν βοήθειες σε μεσαία γραμμή και άμυνα αντίστοιχα, όμως δεν έγινε ενώ το ματς είδαν από τον πάγκο ο αμυντικός Χουάν Λαρέα και ο ακραίος Ξενοφών Πάνος.
Είναι λογικό ακόμα και ο Παπαδόπουλος να ψάχνει και να ψάχνεται για τους παίκτες που θα επιλέξει όμως η ουσία είναι πως η Παναχαϊκή πρέπει να κοιτάξει μπροστά αλλά παράλληλα να φροντίσει να έχει σταθερή απόδοση και όχι σκαμπανεβάσματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement