Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα
Advertisement

Ερασιτεχνικό

Με επιτυχία η ημερίδα “αθλητισμός και covid-19”, πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η διαδικτυακή ημερίδα «Αθλητισμός και covid-19» που διοργάνωσαν η «Γ» και η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας. Η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα μας επηρεάζοντας και τον αθλητισμό σε μεγάλο βαθμό.

Χιλιάδες μικρά παιδιά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αθλούνταν καθημερινά, συμμετέχοντας σε Ακαδημίες, βρέθηκαν «εγκλωβισμένα» στο σπίτι τους, απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα και έχασαν τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης.
Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την εφημερίδα «Γνώμη» η οποία είναι πάντα παρούσα σε όλα τα θέματα επικαιρότητας, πραγματοποίησε τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και κορωνοϊός: Από το …τέρμα στην εκκίνηση».
Αυγενάκης: «Άμεσα εξελίξεις για 6 έργα στην Δ. Ελλάδα»
Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Σημαντικές ειδήσεις έδωσε χθες βράδυ ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον χαιρετισμό του στην διαδικτυακή ημερίδα «Αθλητισμός και covid-19».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε δρομολογήσει διάφορα έργα σε μια περιφέρεια που διψά και πρώτα από όλα αναφέρομαι στο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, την επομένη εβδομάδα η περιφέρεια προχώρα με γοργούς ρυθμούς για τα δεδομένα του δημοσίου για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία» είπε ο υφυπουργός αθλητισμού ο οποίος αναφέρθηκε σε δράσεις που θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του «Αν. Πεπανός» και του «Δ. Τόφαλος».
Επίσης προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου «Πεπανός» που είναι σε εξέλιξη αλλά και η αποκατάσταση του βοηθητικού του «Δ. Τόφαλος» όπου επικαιροποιούνται οι μελέτες και ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Χ. Μπονάνος: «Η πανδημία έπληξε και τον αθλητισμό»
Στο μεγάλο πλήγμα που έχει επέλθει και στον χώρο του αθλητισμού, τον έναν χρόνο της πανδημίας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
«Βρισκόμαστε σε μια άτυχη περίοδο, έχουμε και πάλι τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων. Δυστυχώς, τα κρούσματα επιμένουν, δεν έχουμε την αποκλιμάκωση που περιμέναμε και ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί. Ευελπιστούμε με τους εμβολιασμούς σταδιακά να χτίσουμε το ανοσολογικό τείχος για να αναπνεύσουμε στην δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και τον αθλητισμό, που έχουν πληγεί σημαντικά».
Ο κ. Μπονάνος έκανε αναφορά στα σημαντικά έργα στον τομέα του αθλητισμού που γίνονται από την Περιφέρεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Κολυμβητήριο της Αγυιάς λέγοντας πως η μελέτη προχωράει και σύντομα θα γίνει αντάξιο της πόλης τόσο ως αθλητικός χώρος όσο και ως ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του αθλητισμού ως έκφραση του πολιτισμού μας αλλά και ως ένδειξη της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα και θα αποκτήσει ξανά ζωή ο αθλητισμός στην περιοχή μας.
Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Σχέδιο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία»
Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πολλά εμπόδια και στον αθλητισμό, προσέθεσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δ. Νικολακόπουλος.
Σημείωσε πως χιλιάδες παιδιά εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και έμειναν μακριά από τα γήπεδα. Τόνισε πως ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής.
Ανακοίνωσε πως εξετάζεται ένα σχέδιο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες ερασιτεχνικών αθλημάτων με οικονομική ενίσχυση και πως στις αρχές Απριλίου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να συζητηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη το ενδεχόμενο να εξασφαλιστούν rapid test για τους αθλητές.
ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ, ΒΟΛΙΚΑΚΗ, ΚΤΕΝΑ, ΜΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΗΛ
Στη συνέχεια ξεκίνησε το …κυρίως πιάτο που ήταν οι ομιλητές. Η αρχή έγινε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας, Χρήστο Βολικάκη που είναι από τις μεγάλες μας ελπίδες για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.
Στη συνέχεια, ομιλία και σχόλιο είχαμε από τον καταξιωμένο αθλητικό συντάκτη Δήμο Μπουλούκο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης Σοφία Κτενά που είναι γιατρός, την Πατρινή Δέσποινα Μουρτά που παλεύει να πιάσει το όριο για μια θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ έκανε αναφορά στην πρόσφατη απόφαση για την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.

 

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός Λ. Αναστασόπουλος νέος πρόεδρος του ΣΕΠΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωση του ο ΣΕΠΥ έκανε γνωστό πως πραγματοποίησε εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο και άμεσα συγκροτήθηκε Δ.Σ. όπου νέος πρόεδρος μπήκε ο Πατρινός προπονητής Λάμπρος Αναστασόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/02/2021 στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσής του, ο ΣΕΠΥ, πρωτοπορώντας, ως ένας απο τους πρώτους αθλητικούς συνδέσμους της χώρας μας, διεξήγαγε ηλεκτρονικά και αδιάβλητα  (σύμφωνα με το άρθρο 118 του ν.4764/2020) όλες τις διαδικασίες με την χρήση του συστήματος “ΖΕΥΣ”.

📌 Δόθηκε έτσι η δυνατότητα σε όλα τα μέλη μας, απο οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού να συμμετέχουν ενεργά και η εκλογική διαδικασία να έχει μεγάλη συμμετοχή.

📌 Παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκλογών του συνδέσμου μας στο site του ΣΕΠΥ.

📅 Την Πέμπτη 25/02/2021 τα νεοκλεγέντα μέλη, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

🔹 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λάμπρος Αναστασόπουλος

🔹 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος

🔹 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελευθέριος Βούρος

🔹 ΤΑΜΙΑΣ: Νικόλαος Μπαμπάνας

🔹 ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μιχάλης Λαζαρίδης

🔹 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Χρήστος Μαντζουρίδης, Ιωάννης Πρίμπας

📍Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους υποψήφιους και συναδέλφους, για την ενεργή συμμετοχή τους και όλοι μαζί να προχωρήσουμε δυναμικά προς όφελος του ΣΕΠΥ και εξυπηρετώντας τους σκοπούς του ! Καλη επιτυχία στην νέα διοίκηση”.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Σήμερα η μεγάλη ημερίδα από τη «Γνώμη» και την Περ. Δυτικής Ελλάδας με συμμετοχή του υφυπ. αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Το κύμα της πανδημίας της Covid-19 που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα μας έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής των πολιτών και ασφαλώς έχει αφήσει βαρύ «αποτύπωμα» και στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος δεν ξέφυγε από την δίνη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Χιλιάδες μικρά παιδιά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αθλούνταν καθημερινά, συμμετέχοντας σε Ακαδημίες, βρέθηκαν «εγκλωβισμένα» στο σπίτι τους, απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα και έχασαν τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης.
Με βάση όλα τα παραπάνω η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την εφημερίδα «Γνώμη» η οποία είναι πάντα παρούσα σε όλα τα θέματα επικαιρότητας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και κορωνοϊός: Από το …τέρμα στην εκκίνηση».
Στοχος της ημερίδας είναι ν’ ανοίξει ένας διάλογος για την μετά Covid εποχή στον αθλητισμό και τα νέα δεδομένα που εισάγονται για την σταδιακή επανεκκίνηση των αθλημάτων αλλά και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
ΧΑΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά σήμερα το απόγευμα (6-9 μ.μ.) θα μιλήσουν μεταξύ άλλων Έλληνες πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών κ.ά. καταθέτοντας την άποψή τους για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.
Στην έναρξη της ημερίδας θα απευθύνει χαιρετισμό και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος θα αναφερθεί στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των αθλημάτων.
Χαιρετισμούς θα απευθυνθούν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ, ΒΟΛΙΚΑΚΗ, ΚΤΕΝΑ, ΜΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΗΛ
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει το …κυρίως πιάτο που είναι οι ομιλητές και η αρχή θα γίνει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας, Χρήστο Βολικάκη που είναι από τις μεγάλες μας ελπίδες για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.
Στη συνέχεια, ομιλία και σχόλιο από τον καταξιωμένο αθλητικό συντάκτη Δήμο Μπουλούκο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης Σοφία Κτενά που είναι γιατρός, την Πατρινή Δέσποινα Μουρτά που παλεύει να πιάσει το όριο για μια θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ που θα κάνει αναφορά στην πρόσφατη απόφαση για την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί στο youtube της «Γνώμης» με τον εξής σύνδεσμο: https://youtu.be/nheei-YhkKM.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα