Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Στον «αέρα» πάλι το Δασύλλιο-Θα διενεργηθεί νέα δημοπρασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εκ νέου εκμίσθωση του καταστήματος που βρίσκεται στο Δασύλλιο επιχειρεί η δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Το θέμα, εισέρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τη διενέργεια φανερής προφορικής και πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Πατρέων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα εστίασης και αναψυχής ήτοι καφέ εστιατόριο κλπ..

Οι όροι του Διαγωνισμού θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή.
Η επιτροπή θα διεξάγει τη δημοπρασία και θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές.

Το «Δασύλλιο» είναι ελεύθερο προς μίσθωση, καθώς η προϋπάρχουσα σύμβαση λύθηκε κατόπιν της από 11 Δεκεμβρίου 2020 Έκθεση Αυτοψίας.

Τοπική αγορά

Πάτρα: Ζητείται κοπέλα για φύλαξη διδύμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητείται κοπέλα έως 40 ετών για φύλαξη δίδυμων.

Φοιτήτρια νηπιαγωγός ή λογοθεραπεύτρια.

Απαραίτητες οι συστάσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 693 6218329

Περισσότερα

Οικονομία

Κτηματολόγιο : Ποιες περιοχές της Αιγιάλειας αφορά, τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ανατολικής Αττικής πως ξεκίνησε χθες η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 08/06/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέχρι 18/09/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Ακράτας , Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης
Γραφεία Κτηματογράφησης:
-Κράθιο Αιγιαλείας (ισόγειο κατάστημα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), τηλ. 26960-32125, Ε-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες), .Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00
-Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού), τηλ. 26910-43410, mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες).Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-akrata-diakopto.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην… ουρά τα μικρά εμπορικά!

«Πλήρωσαν» το τίμημα του συνωστισμού στα καταστήματα των πολυεθνικών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Βαρύ το κλίμα στην τοπική αγορά από τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η ένταξη του Δήμου Πατρέων στην ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου». Δυστυχώς οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις «πλήρωσαν» για ακόμη μία φορά το τίμημα του συνωστισμού που παρατηρήθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έξω από τα καταστήματα των πολυεθνικών.

Από το Σάββατο επέστρεψαν οι κορδέλες και τα τραπεζάκια στην είσοδο των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων με είδη ένδυσης, υπόδησης και των βιβλιοπωλείων στα οποία επιτρέπεται να εισέρχονται οι καταναλωτές αρκεί να έχουν κλείσει ραντεβού.

Τα νέα δεδομένα στην αγορά μετά το lockdown στην Πάτρα εκτός από αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τα ψώνια μας έφερε στο προσκήνιο την λειτουργία της αγοράς σε δύο ταχύτητες αλλά και την έντονη αγωνία των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους.

Οι Πατρινοί έμποροι είχαν «επενδύσει στην εκπτωτική περίοδο καθώς το διάστημα πριν τις γιορτές ήταν κλειστοί και το εμπόρευμα παραμένει στα ράφια τους. Η αγωνία είναι μεγάλη καθώς εάν δεν δουλέψουν δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις επιταγές και τις υποχρεώσεις τους αλλά και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προκάλεσαν και αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα εμπορικά ανοίγουν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ ορισμένοι έμποροι εξετάζουν το ενδεχόμενο τις Δευτέρες και τις Τετάρτες να κλείνουν νωρίτερα (στις 2 μ.μ.) κάτι που θα εξαρτηθεί από το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας και στα σούπερ μάρκετ το Σάββατο προκάλεσε «ουρές» και συνωστισμό έξω από τις αλυσίδες τροφίμων.

Διαφοροποιημένο πλέον είναι και το ωράριο και στα μίνι μάρκετ, τα οποία κλείνουν στις 5.30 μ.μ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ

Η αγορά στην «κόκκινη» Πάτρα λειτουργεί με click away (προπαραγγελία και παραλαβή από το κατάστημα) και click inside (ραντεβού για ψώνια εντός του καταστήματος μόνο για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία).

Φυσικά  και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν περιορισμοί, αφού εντός των καταστημάτων  ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ., ενώ για τη μετακίνηση του ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει sms με τον κωδικό 2 στο 13033 είτε να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα