Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Νόσησε» από… συνοδό- 2000 τεστ στον “Άγιο Ανδρέα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αγώνα δρόμου για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νοσηλευτριών και μιας γιατρού, οι οποίες βρέθηκαν θετικές, έχει επιδοθεί η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Η Α΄ Παθολογική Κλινική άμεσα τέθηκε σε καραντίνα, διενεργήθηκαν μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό και στους νοσηλευόμενους ασθενείς, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα και ελήφθησαν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ωστόσο, ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων σε υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος προκάλεσε αναστάτωση και άμεσα ξεκίνησε ενδελεχής διερεύνηση για τον εντοπισμό της «πηγής» και λήψη μέτρων αντιμετώπισης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιός «εισήχθη» στην Κλινική από συνοδό ασθενούς, η οποία είχε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Φέρεται να μην είχε ενημερώσει το νοσηλευτικό ίδρυμα για το γεγονός και εισερχόταν στην Α΄ Παθολογική Κλινική για να φροντίσει συγγενικό της πρόσωπο που νοσηλεύεται και έχρηζε βοήθειας.

Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση του Ιδρύματος ήταν σε επαφή με την Επιτροπή Λοιμώξεων Covid -19 του Νοσοκομείου αλλά και με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΠΓΝΠ, αντιπρύτανη Μάρκο Μαραγκό προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει «θωράκιση» των ασθενών και των εργαζομένων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement