Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους δρόμους για την Παιδεία-Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο φορείς της παιδείας και φοιτητικοί σύλλογοι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «την ώρα που νοσοκομεία, σχολειά και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η Κυβέρνηση προτιμά και εδώ να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Η ίδρυση αυτού του σώματος έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και την μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες!
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονιών. Στέκεται δίπλα στα παιδιά των εργαζομένων της πόλης μας που ζητούν τα αυτονόητα. Να θωρακιστούν σχολεία και Πανεπιστήμια απέναντι στην πανδημία, ώστε όλοι οι μαθητές και φοιτητές να γυρίσουν στα θρανία, να ανοίξουν οι σχολές τους.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, των μαθητών, των Εκπαιδευτικών την Πέμπτη, 21 Γενάρη στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας».
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση διά των Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη το διάστημα της πανδημίας, την καραντίνα, προωθεί τις αντιδραστικές πολιτικές της για τα ΑΕΙ, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει τις αντιδράσεις από φοιτητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια. Στο ίδιο νομοσχέδιο της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, προβλέπονται επίσης τα μέτρα που δυσχεραίνουν την εισαγωγή, επαναφέρουν τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιούν την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των τμημάτων, την ένταση του ελιτισμού για κάποια τμήματα και την υποβάθμιση για άλλα.
Παράλληλα, ετοιμάζουν νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια που τα συνδέει ακόμα πιο οργανικά με την επιχειρηματική δράση».
Ο Σύλλογος καλεί σε σύσκεψη σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Α, τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους, προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις της Πέμπτης, ενώ αναμένεται να γίνει και παράσταση στην Πρυτανεία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement