Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου σούπα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα γιουβαρλάκια

500γρ. φιλέτο μπακαλιάρου

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή χυμό λεμονιού, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σούπα

1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη

1 καρότο σε κύβους

2 πατάτες σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό ψαριού ή λαχανικών

40γρ. ρύζι νυχάκι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Στεγνώνετε καλά το φιλέτο μπακαλιάρου σε ένα σουρωτήρι, κατόπιν τον μαδάτε και τον πιέζετε ξανά με τα χέρια να βγουν τα υγρά του. Σε μπολ ρίχνετε τα κομματάκια του μπακαλιάρου και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Αν χρησιμοποιήσετε παστό μπακαλιάρο, πρέπει να προσέξετε πόσο αλάτι θα προσθέσετε. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τα βάζετε στο ψυγείο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον ζωμό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιάτα αμέσως περιχύνοντας με όσο χυμό λεμονιού θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, παστό ή κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μαδάτε το φιλέτο με τα δάχτυλα και να τα στύβετε πολύ καλά για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης 

Δημοσιεύθηκε

στις

      

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

300ml ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου

4 τεμάχια φινόκιο κομμένα στα 4

4 καρότα, σε ροδέλες

20ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, με τη φλούδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

200ml ζωμό κότας

50γρ. μουστάρδα Ντιζόν

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου με το ελαιόλαδο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάτε σκεπασμένο σε ζεστό φούρνο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζετε με σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα