Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναζητείται… φως-Εκδικάστηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα των μοναχών της Μονής Αγ. Θεοδώρων κατά του ΑΔΜΗΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αναζήτηση χρυσής -νομικής- τομής ώστε να «ξεπαγώσει» η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του ΑΔΜΗΕ που αφορά το νέο δίκτυο Υπερυψηλής Τάσης σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, με την έκδοση της οριστικής απόφασης για την όδευση των δύο τελευταίων πυλώνων πέριξ της Μονής Αγ. Θεοδώρων Αροάνιας, βρίσκεται από χθες η τοπική δικαιοσύνη στα Καλάβρυτα.

Χθες Τετάρτη στο Μονομελές Ειρηνοδικείο των Καλαβρύτων, εκδικάστηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΑΔΜΗΕ, που έχουν καταθέσει οι μοναχές της ιστορικής Μονής Αγίων οι οποίες ζητούν τη ματαίωση των προγραμματισμένων εργασιών εγκατάστασης των πυλώνων σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Μοναστήρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή έχει εξασφαλίσει, μέσα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, από τις 27 του περασμένου Νοεμβρίου, το προσωρινό μόνο «πάγωμα» των εργασιών, έως και την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς.

Η κίνηση αυτή της μοναστηριακής κοινότητας, στα τέλη του 2020, με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αιφνιδίασε τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου που έχει «μπλοκάρει» εδώ και ενάμιση χρόνο.

Στη δικαστική διαδικασία παρενέβη εκ νέου χθες η Δημοτική αρχή Καλαβρύτων, δια του Δικηγόρου Δ. Χριστοδούλου, παρουσία και του Δημάρχου Αθανασίου Παπαδόπουλου αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργου Τσενέ.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Δήμου, η Δημοτική Αρχή δεν είναι αντίθετη στην πραγματοποίηση του έργου, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί η σημασία της ιστορικότητας του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων και εγείρονται ζητήματα για τον θρησκευτικό τουρισμό στα Καλάβρυτα.

Ο Συνήγορος των μοναχών κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τους επίμαχους δύο πυλώνες, προτάσσοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ήδη καταθέσει ως εκπρόσωπος της Μονής.

Οι Συνήγοροι του ΑΔΜΗΕ και χθες στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι το έργο είναι σημαντικής εθνικής σημασίας και όποια καθυστέρησή του είναι ζημιογόνα για το κράτος και είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα.

Η απόφαση δε εκδοθεί το άμεσο χρονικό διάστημα αφού εξεταστούν όλες οι πτυχές και οι αιτιάσεις από τις δυο πλευρές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα… καλά-Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τέλος μιας πολυετούς, επίπονης και επίμονης προσπάθειας για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σήμερα στην Πάτρα – όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτη η «Γ» στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής – για τα εγκαίνια της Κλινικής, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του ρόλου της.
Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μετέβει στην Κλινική για τα εγκαίνια, που έγιναν  σε μια πολύ λιτή τελετή λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας πριν έναν χρόνο είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της εν λόγω Κλινικής, η οποία μετά την αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη τον Απρίλιο του 2017 παρέμενε «φάντασμα».
Από τον Ιανουάριο του 2020 τέθηκε σε «τροχιά» επαναλειτουργίας και πλέον ήρθε η ώρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον και να μην χάνονται πλέον ζωές μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.
Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΓΝΠ, μερίμνησαν για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και με την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη της πόλη της Πάτρας ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός Λεωνίδας Καρνάρος.

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη του Λεωνίδα τα εξής:

ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΌΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ο Λεωνίδας Κ. Καρνάρος ήταν Ηλείος στην καταγωγή (από τα Κρέσταινα ο πατέρας του) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1971 κατοικούσε μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Πατρών. Για 5 1/2 χρόνια ήταν υπάλληλος στο Υποθηκοφυλάκειο Πατρών ενώ από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδοτηση του εργάζονταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Από τον Ιούλιο του 1992 ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κων/να Πάτση και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΚΑΡΝΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ τούμπαρε στην συμβολή των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip το ένα ΙΧ παραβίασε το στόπ και στην προσπάθειά της η οδηγός άλλου οχήματος που βρισκόταν στο σημείο να μην συγκρουστούν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί μέσα σε οικόπεδο το ΙΧ της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα