Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναζητείται… φως-Εκδικάστηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα των μοναχών της Μονής Αγ. Θεοδώρων κατά του ΑΔΜΗΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αναζήτηση χρυσής -νομικής- τομής ώστε να «ξεπαγώσει» η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του ΑΔΜΗΕ που αφορά το νέο δίκτυο Υπερυψηλής Τάσης σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, με την έκδοση της οριστικής απόφασης για την όδευση των δύο τελευταίων πυλώνων πέριξ της Μονής Αγ. Θεοδώρων Αροάνιας, βρίσκεται από χθες η τοπική δικαιοσύνη στα Καλάβρυτα.

Χθες Τετάρτη στο Μονομελές Ειρηνοδικείο των Καλαβρύτων, εκδικάστηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΑΔΜΗΕ, που έχουν καταθέσει οι μοναχές της ιστορικής Μονής Αγίων οι οποίες ζητούν τη ματαίωση των προγραμματισμένων εργασιών εγκατάστασης των πυλώνων σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Μοναστήρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή έχει εξασφαλίσει, μέσα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, από τις 27 του περασμένου Νοεμβρίου, το προσωρινό μόνο «πάγωμα» των εργασιών, έως και την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς.

Η κίνηση αυτή της μοναστηριακής κοινότητας, στα τέλη του 2020, με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αιφνιδίασε τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου που έχει «μπλοκάρει» εδώ και ενάμιση χρόνο.

Στη δικαστική διαδικασία παρενέβη εκ νέου χθες η Δημοτική αρχή Καλαβρύτων, δια του Δικηγόρου Δ. Χριστοδούλου, παρουσία και του Δημάρχου Αθανασίου Παπαδόπουλου αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργου Τσενέ.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Δήμου, η Δημοτική Αρχή δεν είναι αντίθετη στην πραγματοποίηση του έργου, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί η σημασία της ιστορικότητας του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων και εγείρονται ζητήματα για τον θρησκευτικό τουρισμό στα Καλάβρυτα.

Ο Συνήγορος των μοναχών κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τους επίμαχους δύο πυλώνες, προτάσσοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ήδη καταθέσει ως εκπρόσωπος της Μονής.

Οι Συνήγοροι του ΑΔΜΗΕ και χθες στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι το έργο είναι σημαντικής εθνικής σημασίας και όποια καθυστέρησή του είναι ζημιογόνα για το κράτος και είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα.

Η απόφαση δε εκδοθεί το άμεσο χρονικό διάστημα αφού εξεταστούν όλες οι πτυχές και οι αιτιάσεις από τις δυο πλευρές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement