Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Νέα γκέλα για την Παναχαϊκή, ήρθε ισόπαλη (1-1) στη Ρόδο και έρχονται-Φήμες για Βασιλόγιαννη

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μια ακόμα γκέλα για την Παναχαϊκή. Παρότι προηγήθηκε και έπαιζε με παίκτη περισσότερο για 50 λεπτά, ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τον Διαγόρα Ρόδου για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 και δυστυχώς χάνει έδαφος με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η πατρινή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο καθώς είχε την τύχη να αγωνιστεί τόσο μεγάλο διάστημα με παίκτη παραπάνω, όμως αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στο β΄ ημίχρονο με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν απείλησε και αν μην τι άλλο η κοκκινόμαυρη ομάδα δείχνει πως έχει πρόβλημα στη δημιουργία, μερικοί παίκτες δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση και η διοίκηση αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς παίρνει αποφάσεις να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΦΕΥΓΟΥΝ 3 ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΚΙΝΟ
Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπάρλος έκανε σύσκεψη με τους συνεργάτες του μετά το τέλος του αγώνα και πήρε άμεσα αποφάσεις με πρώτη κίνηση της ΠΑΕ να στηρίξει τον Νίκο Παπαδόπουλο για τον οποίο αρχικά είχαν βγει φήμες πως υπήρχε θέμα. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως 3 παίκτες θα δουν την πόρτα της εξόδου με πρώτο τον Άλμπερτ Μπρους και στην συνέχεια τους Παπαδόπουλο, Μένκα οι οποίοι ή δεν έχουν αγωνιστεί ή έχουν παίξει ελάχιστα στα 2 ματς και αυτό προκαλεί εντύπωση.
Στον αντίποδα θα γίνουν 2-3 προσθήκες με πρώτη την απόκτηση του μέσου Δημήτρη Γκίνο ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον Ιωνικό, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ίσως σήμερα έρθει στην Πάτρα για να ολοκληρωθεί η απόκτησή του.
ΨΑΧΝΕΙ «10ΑΡΙ», ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗ
Η επόμενη κίνηση της διοίκησης είναι να αποκτηθεί ένα έμπειρο «10αρι» και λέγεται πως είναι σε συζητήσεις με παίκτη από τη μεγάλη κατηγορία που αν αποκτηθεί θα κάνει τη διαφορά. Επαφές έχουν γίνει και με άλλες ομάδες για την απόκτηση νεαρών ως δανεικοί.
Οι πληροφορίες λένε πως στο τραπέζι έχει πέσει η περίπτωση του 29χρονου Ανδρέα Βασιλογιάννη ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Λαμία όμως έχει αλμυρό κασέ.
Ο Βασιλογιάννης μετά την θητεία του στον Ολυμπιακό, έχει παίξει τα 5 τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λιγκ κάνοντας γεμάτες χρονιές. Είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Έλκει την καταγωγή του από τη γειτονική Κάτω Αχαΐα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως είναι πολύ δύσκολη περίπτωση.
Βέβαια δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές κινήσεις, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Το θετικό είναι πως καμία ομάδα δεν έχει κάνει το 2×2 και έτσι η διαφορά από την κορυφή είναι στο -2, οπότε η Παναχαϊκή εφόσον βελτιωθεί, μπορεί να μείνει στο κόλπο της ανόδου.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΓΚΟΛ
Στα του παιχνιδιού, η πατρινή ομάδα κατέβηκε με διαφορετικό σχηματισμό (3-5-2) και με νέα πρόσωπα στην 11άδα σε σχέση με την πρεμιέρα καθώς στο βασικό σχήμα βρέθηκαν και οι Λαρέα, Πλιάτσικας, Πάνος. Στον πάγκο έμειναν οι Αποστολόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γιούσης και Μπρους.
Στο αγωνιστικό μέρος, μετά τα πρώτα 5 λεπτά, ο ρυθμός ανέβηκε όταν οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία στο 6΄ για να κάνουν το 1-0. Η Παναχαϊκή χαμογέλασε όταν στο 8΄ ο Μπάτροβιτς με σουτ έκανε το 0-1 και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Παρά την ψυχρολουσία του γκολ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στα αντίπαλα καρέ οπότε δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Οι παίκτες του Παπαδόπουλου είχαν αφήσει χώρο στους γηπεδούχους, όμως ήταν πολύ επικίνδυνοι σε αντεπιθέσεις και κρατούσαν σχετικά εύκολα το 0-1 με τον χρόνο να κυλά υπέρ των κοκκινόμαυρων.
ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Οι γηπεδούχοι μετά το25΄ αύξησαν την πίεσή τους και η ζημιά έγινε από στατική φάση στο 34΄ όταν ο Ντοριβάλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ήταν η σειρά της πατρινής ομάδας να βγει στην αντεπίθεση και με μπροστάρη τον Μπάτροβιτς έψαξε να βρει διαδρόμους. Δέχτηκε ένα «δώρο» στο 38΄. Ο Πατρινός Α. Σμυρλής μέσα σε δύο λεπτά είδε 2 φορές την κίτρινη κάρτα και έτσι ο διαιτητής Τσαμούρης τον απέβαλλε και άφησε τον Διαγόρα με 10 παίκτες.
Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, οι κοκκινόμαυροι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας από τα άκρα, κατάφεραν να κερδίσουν 2 κόρνερ όμως δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο με τους αμυντικούς του Διαγόρα να διώχνουν και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 1-1.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο β΄ ημίχρονο ο Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Τσερούτι βγάζοντας τον Λαρέα. Η Παναχαϊκή άλλαξε σχηματισμό (4-2-3-1) με προφανή στόχο να αποκτήσει περισσότερο επιθετική πνοή. Η πατρινή ομάδα μπήκε δυνατά στο β΄ ημίχρονο, είχε ευκαιρία στο 51΄με το σουτ του Πάνου και διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα αλλά μετά από αυτό τίποτα.
Στο 61΄ μια ακόμα ευκαιρία για την πατρινή ομάδα με το σουτ του Μασούρα, η μπάλα κοντράρει στον Σανδραβέλη και υπάρχουν διαμαρτυρίες στον Τσαμούρη για πέναλτι.
Με τον χρόνο να περνά αντί να βλέπουμε την Παναχαϊκή που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα να πιέζει, είδαμε τον Διαγόρα να ισορροπεί και να κρατά εύκολα το 1-1 ενώ απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις.
Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Παπαδόπουλος, δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα και έτσι ο Διαγόρας κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος και η Παναχαϊκή αρκέστηκε στο βαθμό.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Σούλης, Λαρέα (46’Τσερούτι), Πλιάτσικας, Πατάπης, Πάνος, Ανάκογλου (54′ Μπρους), Μουστακόπουλος (80’Σκεπετάρης), Σταμόπουλος, Μπάτροβιτς (56′ Γιούσης), Αραβίδης (56′ Μασούρας), Κουσκουνάς.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Σελινιωτάκης, Dorival (65′ Αθανασίου), Μασούρας (77′ Αυγενικού), Σμυρλής, Μπαστακός (77′ Μανωλάκης), Λινάρδος (58′ Jordi Alaez), Γεωργίου (65′ Δημήτρουλας).
* Χωρίς ιδιαίτερα λάθη η διαιτησία του Αλ. Τσαμούρη (Πειραιά) όπως και των βοηθών Κορωνά (Πειραιά), Παγουρτζή (Πειραιά).

  • Η αποστολή της ομάδας γυρισε τα ξημερώματα στην Πάτρα και το πρωί της Πέμπτης άπαντες θα υποβληθουν σε νέα τεστ covid-19.


Ροή ειδήσεων

Advertisement