Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους δρόμους για την Παιδεία-Συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου

Published

on

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα φορείς της παιδείας και φοιτητικοί σύλλογοι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «την ώρα που νοσοκομεία, σχολειά και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η Κυβέρνηση προτιμά και εδώ να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση διά των Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη το διάστημα της πανδημίας, την καραντίνα, προωθεί τις αντιδραστικές πολιτικές της για τα ΑΕΙ, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει τις αντιδράσεις από φοιτητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εξ άλλου, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους καθηγητές σε παράσταση
διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα και ώρα 13.30. Μάλιστα, για το λόγο αυτό προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 – 14.00.

Ροή ειδήσεων

Advertisement