Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.

Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.

Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Λύθηκε το πρόβλημα με προσωπικό καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο παρά πέντε η εξεύρεση λύσης για το προσωπικό καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην τελική ευθεία επίλυσης το συγκεκριμένο θέμα, αφού μετά από συλλογικές προσπάθειες θα κατατεθεί η τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με αναδρομική ισχύ, ενώ όλο το προσωπικό καθαριότητας συνεχίζει κανονικά την εργασία του. Πληροφορίες με την όλη εξέλιξη απέστειλε με ανακοίνωσή της η Πρυτανική Αρχή.

” Η Πρυτανική Αρχή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από συλλογικές ενέργειες και προσπάθειες πολλών έγινε κατορθωτό να κατατεθεί τροπολογία για το θέμα του προσωπικού καθαριότητας, η οποία θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με αναδρομική ισχύ. Επομένως όλο το προσωπικό καθαριότητας συνεχίζει κανονικά την εργασία του, αφού με την τροπολογία θα δοθεί παράταση των συμβάσεων μέχρι 31 Μαΐου 2021 και μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας προκήρυξης στον ΑΣΕΠ και η επιλογή του προσωπικού.  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Πρυτανική Αρχή σε αυτή την προσπάθεια”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Παν/μιακής Αρχής.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ «ΠΑΡΤΙ» ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕΙ
Υπό κατάληψη εν μέσω πανδημίας το Πανεπιστήμιο Πατρών, γεγονός που επαυξάνει τις δυσκολίες μιας σειράς πρόσθετων σημαντικών προβλημάτων που έχει να επιλύσει. Στο πλαίσιο αυτό με ανακοίνωσή της η Πρυτανική Αρχή
καταδικάζει την κατάληψη που όμως τονίζει αμαυρώνει την εικόνα του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Επίσης εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια της για πάρτι που έγινε στη Φοιτητική Εστία παραβιάζοντας κατάφορα τα μέτρα κατά της πανδημίας και καλεί την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τοποθετηθεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πρυτανική Αρχή θέλει,  ειλικρινά και ξεκάθαρα, να γνωστοποιήσει  τη θέση της σχετικά με την παρεμπόδιση της εισόδου και την κατάληψη σε κτίρια. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες βλάπτουν τη λειτουργία και την εικόνα του Δημόσιου Πανεπιστημίου και, σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτό. Αντίθετα, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε μία εποχή που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο προσπαθεί, εν μέσω πανδημίας, να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά θέματα. Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη
δυσαρέσκεια μας για το γεγονός της διοργάνωσης πάρτυ στη Φοιτητική Εστία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας.  Η Πρυτανική Αρχή δεν θα αποδεχθεί επανάληψη τέτοιων φαινομένων και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει  το υπέρτατο αγαθό της Ζωής και τη Δημόσιας Υγείας όλων μας.
Τέλος καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια και ευθύτητα στα παραπάνω θέματα γιατί μας αφορούν όλους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες «τρύπες» παρουσιάζουν τα νέα μέτρα και προβληματίζουν τους πολίτες και της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο «Μ.Πόγιας» βγήκε… σεργιάνι και κατέγραψε χθες στην τελευταία σελίδα της «Γ» τις πρώτες αρρυθμίες για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν, κατ’αρχήν, μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου.

Κανένας, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι την επομένη της Καθαρής Δευτέρας, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γίνουν τα πρώτα (έστω και βρεφικά) βήματα προς την επάνοδο της κανονικότητας.
Βλέποντας στις τηλεοπτικές οθόνες και ακούγοντας από τις ραδιοφωνικές εκπομπές τους ειδικούς, οι περισσότεροι είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν, εάν η ισχύς των μέτρων ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου ή πάρει παράταση για το… μέλλον!
Κωδικοί επί κωδικών. Μετακινήσεις με χιλιομετρικούς «κόφτες». Αλλά και οι συνηθισμένοι περίπατοι, που (πλέον) πάνε… περίπατο με το φόβο των υψηλών προστίμων…
Έτσι ή κάπως έτσι «γιορτάζουμε» τα πρώτα γενέθλια της πανδημίας και κάποιοι ή μάλλον οι περισσότεροι, νιώθουν σαν να μην πέρασε μια μέρα από πέρυσι…
Τα «νέα» μέτρα, με «άρωμα» από το παρελθόν, που ξεκίνησαν να… εφαρμόζονται από προχθές στη μισή Ελλάδα (και στην Αχαΐα), έχουν πολλούς αστερίσκους κι ακόμη περισσότερα ερωτηματικά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαραγκός: «Βιώνουμε το σφοδρότερο κύμα της πανδημίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι προφανές ότι η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τρομακτικής περιδίνησης από την πανδημία, που απλώνει τους κύκλους της εγκλείοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αλλά και νοσούντων που συρρέουν στα Νοσοκομεία αυξάνοντας έτσι την πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Η νόσος Covid -19 πλήττει με σφοδρότητα την Αχαΐα και κυρίως τον Δήμο Πατρέων εκτεινόμενη σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Κλινικές Covid -19 και ΜΕΘ του ΠΓΝΠ αγγίζουν την πληρότητα με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των κλινών. «Δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται το Σύστημα Υγείας, γιατί βιώνουμε την οξύτερη φάση της πανδημίας. Η πίεση είναι προφανής, με την αύξηση των ασθενών που πραγματικά συρρέουν στα Επείγοντα και μεγεθύνεται καθημερινά.

Παράλληλα, δεν παραγνωρίζω ότι δοκιμάζονται και οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την γενικότερη κρίση που εξυφάνθηκε από την πανδημία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται η κοινωνία τον περιορισμό από τα μέτρα, που είναι όμως τα μόνα που θα μας σώσουν έως ότου εμβολιασθούμε, τον κίνδυνο της νόσου και τα  δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, την γενικότερη δηλαδή ισχυρή κρίση που προκάλεσε η πανδημία», επισημαίνει στην «Γ» ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται και οι κλινικές Covid-19, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Ο Καθηγητής Μαραγκός που εποπτεύει πέραν της Παθολογικής Κλινικής και τις Covid -19 επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για την παροχή άριστης νοσηλείας σε όποιον τη χρειάζεται, τονίζοντας στη δήλωσή του «Οι επόμενες 15 μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Όποιος λοιπόν προσφεύγει στο ΠΓΝΠ και χρήζει νοσηλείας, είτε πάσχων από την νόσο Covid-19 είτε από οποιαδήποτε άλλη πάθηση, θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και θα καλυφθεί με απόλυτα ασφαλή νοσηλεία.

«Προς τούτο, ειδικευμένοι γιατροί, ειδικευόμενοι, νοσηλευτές και όλο εν γένει το προσωπικό δεν φείδεται θυσιών και δίνει καθημερινά  πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσει το σφοδρότερο έως τώρα κύμα της πανδημίας. Παράλληλα με την ίδια προσοχή και αφοσίωση νοσηλεύει κάθε μη Covid πάσχοντα». Ο ίδιος θεωρεί ότι η μάχη θα μας βρει νικητές «Ελπίζω και πρέπει να βγούμε όλοι νικητές από την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες» καταλήγει.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα