Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.

Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.

Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement