Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Προβληματισμός για τον αριθμό των κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αριθμό κρουσμάτων που κυμαίνεται κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε χθες η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και χθες, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων, ενώ σταθερά στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 230 μολύνσεις, ενώ στη συμπρωτεύουσα, η οποία φαίνεται να ξεπερνάει τον «σκόπελο» του φονικού ιού, μόλις 43 κρούσματα.
Ανησυχητικά πολλά κρούσματα, εντοπίζονται σε Ροδόπη με 27, Λάρισα με 23 και Αχαΐα με 22, γεγονός που προβληματίζει τον ΕΟΔΥ.
«Εάν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα, τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί», ανέφεραν στελέχη του ΕΟΔΥ.
Πρέπει να σημειωθεί, σε ότι αφορά την περιοχή μας, ότι μέσα σε δυο ημέρες, αυξήθηκε το ποσοστό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, από το 5,48 στο 7,09.
Και χθες παρατηρείται πολύ μεγάλη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας, ενώ μετά από ημέρες εντοπίστηκαν κρούσματα και στην Ηλεία (2), ενώ αντίστοιχος ήταν ο αριθμός και στην Αιτωλοακαρνανία.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 300, ενώ και ο αριθμός των θανάτων είναι, επίσης, υψηλός (27).


Ροή ειδήσεων

Advertisement