Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενισχύεται με 6 νοσηλεύτριες μετά την καραντίνα των δέκα θετικών υγειονομικών «Φρούριο» ο Άγιος Ανδρέας για την αναχαίτιση του ιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε… φρούριο έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική.

Αποτέλεσμα ήταν να νοσήσουν δέκα συνολικά εργαζόμενοι, εκ των οποίων δύο γιατροί, επτά νοσηλεύτριες και μια βοηθός θαλάμου, ενώ εξετάζεται και ένα περιστατικό το οποίο κρίνεται ασαφή.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά τα μοριακά τεστ που έγιναν στο σύνολο εργαζομένων και ασθενών της Κλινικής, οπότε και διαπιστώθηκε πως εισήλθε στο χώρο θετική συνοδός νοσηλευόμενου. Χθες συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα τα rapid test σε εργαζόμενους αλλά και σε συνοδούς ασθενών και όλοι βγήκαν αρνητικά.

Αξίζει να αναφερθεί πως κανείς δεν εισέρχεται πλέον στο νοσηλευτικό ίδρυμα ως συνοδός εάν δεν έχει καρτελάκι εισόδου και εαν δεν υποβληθεί σε rapid test.

Τα μετρα είναι αυστηρά, ενισχύθηκε και το προσωπικό της ασφάλειας του νοσοκομείου ώστε να υπάρξει απόλυτος έλεγχος. Χθες το πρωί επισκέφθηκε εκ νέου τον «Αγ. Ανδρέα» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος έκανε αυτοψία σε όλες τις εισόδους του νοσοκομείου, συνομίλησε με τη Διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό δίνοντας σαφείς οδηγίες για την θωράκιση του νοσοκομείου.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»

«Ειμαι ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων. Λειτούργησαν αποδοτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τη σύσκεψη της Τρίτης» ανέφερε στην «Γ» ο κ. Καρβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ταχύρυθμο, τα ΤΕΠ και το 7όροφο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες που βρίσκονταν άσκοπα στο χώρο του προαύλιου, προκειμένου να υπάρξει περιορισμένη είσοδος ατόμων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Χθες το Νοσοκομείο εφημέρευε και παρά το γεγονός ότι η Α΄ Παθολογική Κλινική παραμένει «κλειστή» για νέα περιστατικά, δεν προκλήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, την Κυριακή θα γίνει νέος γύρος μοριακών τεστ σε προσωπικό και σε ασθενείς της Α΄ Παθολογικής για να διαπιστωθεί τυχόν νέο κρούσμα του ιού.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ωστόσο, ο κορωνοϊός «αποδεκάτισε» την Α΄ Παθολογική Κλινική καθώς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και οι δέκα υγειονομικοί με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η άμεση ενίσχυση σε προσωπικό. Ήδη, η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από την 6η ΥΠΕ έξι άτομα νοσηλευτικό επικουρικό προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα.
Πάντως, για την κάλυψη των αναγκών χθες μετακινήθηκαν νοσηλεύτριες από την ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Ο γιατρός – πνευμονολόγος, δ/ντής ΕΣΥ της ΜΕΘ, Τάκης Γεωργακόπουλος επισημαίνει στην «Γ» πως «αποξηλώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας μας και αν χρειαστεί να λειτουργήσει η ΜΕΘ Covid θα έχουμε πρόβλημα σύνθεσης του προσωπικού εφόσον επτά νοσηλεύτριες μετακινήθηκαν».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα… καλά-Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τέλος μιας πολυετούς, επίπονης και επίμονης προσπάθειας για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σήμερα στην Πάτρα – όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτη η «Γ» στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής – για τα εγκαίνια της Κλινικής, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του ρόλου της.
Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μετέβει στην Κλινική για τα εγκαίνια, που έγιναν  σε μια πολύ λιτή τελετή λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας πριν έναν χρόνο είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της εν λόγω Κλινικής, η οποία μετά την αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη τον Απρίλιο του 2017 παρέμενε «φάντασμα».
Από τον Ιανουάριο του 2020 τέθηκε σε «τροχιά» επαναλειτουργίας και πλέον ήρθε η ώρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον και να μην χάνονται πλέον ζωές μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.
Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΓΝΠ, μερίμνησαν για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και με την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη της πόλη της Πάτρας ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός Λεωνίδας Καρνάρος.

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη του Λεωνίδα τα εξής:

ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΌΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ο Λεωνίδας Κ. Καρνάρος ήταν Ηλείος στην καταγωγή (από τα Κρέσταινα ο πατέρας του) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1971 κατοικούσε μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Πατρών. Για 5 1/2 χρόνια ήταν υπάλληλος στο Υποθηκοφυλάκειο Πατρών ενώ από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδοτηση του εργάζονταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Από τον Ιούλιο του 1992 ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κων/να Πάτση και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΚΑΡΝΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ τούμπαρε στην συμβολή των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip το ένα ΙΧ παραβίασε το στόπ και στην προσπάθειά της η οδηγός άλλου οχήματος που βρισκόταν στο σημείο να μην συγκρουστούν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί μέσα σε οικόπεδο το ΙΧ της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα