Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Παρατείνεται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα – Οι εξαιρέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στην Ελλάδα καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται το κυνήγι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown ενώ δεν επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση από νομό σε νομό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι θα αποτελέσουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου εντός της κάθε περιφέρειας. Τα άτομα που επιτρέπονται στο κυνήγι είναι μέχρι 4.

www.newsit.gr

Ελλάδα

Συνέχεια μετά την Μονάδα

Ακόμη τέσσερα έργα σε Ξερόλακκα και Αιγείρα ενέκρινε το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας προχώρησε ομόφωνα κατά τη διαδικτυακή συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή, στην έγκριση της απόφασης ένταξης της πράξης «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών και αειφόρος ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με βάση την απόφαση ένταξης η συνολική χρηματοδότηση της Πράξης ανέρχεται στο ποσόν των 36.567.346,71 € και αφορά αμιγώς Δημόσια Δαπάνη.

Η χρηματοδότηση της Πράξης αναλύεται σε 4 Υποέργα:

– Κατασκευή και 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ύψους 36.105.457,66 ευρώ

– Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου υλοποίησης έργων, 307.165,11 ευρώ

– Συνδέσεις και μεταφορά ΟΚΩ, 104.723,94 ευρώ

– Αρχαιολογικές Εργασίες και έρευνα ή επιτήρηση, 50.000,00 ευρώ.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας ενέκρινε

-Την Προμελέτη και τα Σχέδια Τευχών Δημοπράτησης του Έργου «Κατασκευή και Λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμου Πάτρας».

– Την υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμου Πατρέων στην Ξερόλακα Πατρών»

– Το σχέδιο  Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμου Πατρέων, στην Ξερόλακα Πατρών»

-Την Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη Αποκατάστασης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Αιγείρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας που διέπει τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. με στόχο την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων αλλά και των συνοδών έργων που θα οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στην περιοχή.

Περισσότερα

Ελλάδα

Πελώνη για Κουφοντίνα: Ζητά προνομιακή μεταχείριση και εκβιάζει με την απεργία πείνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προνομιακή μεταχείριση εκτός πλαισίου νόμου ζητά ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας, εκβιάζοντας με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε».

Αυτό ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την υπόθεση Κουφοντίνα, με την υποσημείωση ότι ο ίδιος ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Παράλληλα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει». Αναφερόμενη στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Γιατί δεν παρέμεινε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

Ερωτηθείσα γιατί δεν παρέμεινε στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με την πρώτη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Με βάση το νέο νόμο, ο Κορυδαλλός είναι πλέον κατάστημα τύπου Α και όχι τύπου Β, δηλαδή υψίστης Ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχει έγγραφο των φυλακών με οδηγία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας να μην στέλνουν φυλακισμένους στον Κορυδαλλό. Δεν έχει μεταφερθεί εκεί κανένας».

Καταλήγοντας, η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Περισσότερα

Ελλάδα

Πέθανε ο Μητροπολίτης Κιλκίς, Εμμανουήλ από ανακοπή καρδιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκοιμήθη, σήμερα το πρωί, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, από ανακοπή καρδιάς, στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο διέμενε τις τελευταίες μέρες, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο μητροπολίτης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου και εξήλθε την περασμένη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, στη Θεσσαλονίκη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη Μητρόπολη Κιλκισίου θα μεταβεί το μεσημέρι ο τοποτηρητής επίσκοπος, μητροπολίτης Πολυκάστρου Δημήτριος, ώστε, σε συνεργασία με τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Επιφάνιο και τους τοπικούς ιερείς, να ρυθμιστούν οι διαδικασίες που αφορούν τον τρόπο, λόγω της πανδημίας, και τον χρόνο της νεκρώσιμης ακολουθίας και της ταφής.

Για έναν «ποιμενάρχη με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο» κάνει λόγο σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης«Ήταν», τονίζει, «ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας»

Βιογραφικό του μητροπολίτη Εμμανουήλ

Ο μακαριστός μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ (Σιγάλας), με καταγωγή από την Αμοργό, γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1953. Στην Ερμούπολη παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και εισήχθη εις την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. απ’ όπου απεφοίτησε το 1976 με τον βαθμόν 7,9 (Λίαν Καλώς) και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό τμήμα της αυτής σχολής.

Το 1977 διορίσθηκε καθηγητής στην μέση εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος εις Θήραν από τον μακαριστό μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό, Γαβριήλ. Xειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980, ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο γυμνάσιο Αμοργού.

Στην ως άνω μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετατέθηκε ως ιεροκήρυκας εις την Ιεράν Μητρόπολιν Θηβών και Λεβαδείας και ετοποθετήθη ως καθηγητής εις το γυμνάσιο στην ιστορική πόλη των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη στη θέση του διευθυντού του γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε διευθυντής του γενικού λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε μέχρι την εκλογή του σε μητροπολίτη.

Διακόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυξ, κατηχητής επί εικοσιπενταετία και για ένα έτος πλησίον του μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, με τον οποίο και είχε άριστη συνεργασία. Υπηρέτησε τον λειτουργικόν, ιεροκηρυκτικόν, κατηχητικόν και εκπαιδευτικόν χώρον επί τριάντα συναπτά έτη, χάριτι Θεού.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009. Την 11ην Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα