Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Βρετανία: Επίδομα 500 λιρών σε όσους εντοπιστούν θετικοί σε τεστ covid

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίδομα 500 λιρών για όλους όσους κάνουν θετικό τεστ covid θεσμοθετήθηκε στη Βρετανία.

Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να θεσπίσει το μέτρο ως κίνητρο σε όσους διαγιγνώσκονται θετικοί προκειμένου να τηρούν τα μέτρα αυτοαπομόνωσης.

Κι αυτό, διότι δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα στη Βρετανία. Ναι μεν υπήρξε μία κάμψη στον αριθμό των θανάτων χθες.

Αλλά αυτή την εβδομάδα η χώρα σε δύο συνεχόμενες μέρες κατέγραψε διαδοχικά ρεκόρ θανάτων από την αρχή της πανδημίας, με τον ημερήσιο αριθμό των νεκρών από Covid να φτάνει τους 1820 την Τετάρτη. Είναι πλέον θέμα ημερών η Βρετανία να ξεπεράσει το θλιβερό ορόσημο των 100.000 θανάτων.

Σήμερα το απόγευμα περιμένουμε τηλεοπτική παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον. Ο πρωθυπουργός αφήνει πια ανοιχτό το ενδεχόμενο το lockdown να διατηρηθεί μέχρι το καλοκαίρι ενώ εξετάζει ακόμη και την καθολική απαγόρευση αφίξεων αλλοδαπών στην επικράτεια της.

Μόνο το 17% όσων έχουν συμπτώματα αποφασίζουν να κάνουν τελικά το τεστ, και μόνο ένας στους τέσσερις από όσους διαγιγνώσκονται θετικοί, τηρούν τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης. Έτσι τώρα το επίδομα 500 λιρών που μπορούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά ως μπόνους προς τους Βρετανούς ώστε να τηρούν τα μέτρα των μέτρων.

Στα μέτωπο του εμβολίου, οι αρχές έκαναν ρεκόρ εμβολιασμών με 363.000 δόσεις σε μία μέρα. Πρέπει όμως να φτάσουν τις 600.000 δόσεις ημερησίως ώστε η κυβέρνηση να φτάσει το όριο που έχει θέσει με 15 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement