Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΕΙΝΑ: Προχειρότητες με τους εμβολιασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

H έναρξη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, αρχής γενομένης από το Σάββατο 16.01 στα νοσοκομεία και Κ.Υ της περιοχής μας, επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει εξαρχής τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών από όλη τη χώρα, υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΙΝΑ:
-Στο ΠΓΝΠ το εμβολιαστικό κέντρο έχει εγκατασταθεί στο ενδοκρινολογικό τμήμα, όπου τρία από τα τέσσερα ιατρεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα την ακύρωση του 70% των προγραμματισμένων ραντεβού των ασθενών. Πρακτικά, η λειτουργία του ενδοκρινολογικού τμήματος είναι αδύνατη υπ’ αυτές τις συνθήκες. Η προφορική υπόσχεση από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου ότι η “κατάληψη” του ενδοκρινολογικού τμήματος είναι προσωρινή και μόνο για ένα μήνα, γιατί στη συνέχεια ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί σε κοντέινερ στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
-Στον Άγιο Ανδρέα, ο εμβολιασμός γίνεται στη Βραχεία Νοσηλεία, ενώ, πέραν των συναδέλφων που έχουν εξαρχής επιφορτιστεί με τη διαδικασία και ανήκουν σε νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, καλούνται καθημερινά και άλλοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από τη μεριά της Διοίκησης υπάρχει η δέσμευση ότι οι βάρδιες εκτός ωραρίου, θα αποζημιωθούν ως ενεργείς εφημερίες.
-Στο Αίγιο, επίσης επικρατεί αναστάτωση, καθώς γιατροί από όλες σχεδόν τις κλινικές καλούνται να στελεχώσουν το εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς σχέδιο ούτε δέσμευση για την αποζημίωση της απογευματινής υπερεργασίας.
-Το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα, υποχρεώθηκε σε μείωση κατά 40% των τακτικών ραντεβού, ενώ η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού αντισταθμίστηκε με μεταφορά προσωπικού από τις ΤΟΜΥ.
Παράλληλα, δρομολογείται η λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων των Κέντρων Υγείας με εφημερίες ετοιμότητας. Με σημερινό σημείωμα (20/1) προς τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ, απαντώντας σε ερωτήματα για το πρόγραμμα απογευματινής λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων καθώς και τα Σάββατα, ο Υποδιοικητής κος Π. Μάλλιος ενημερώνει πως η αποζημίωση των βαρδιών, απογεύματα και αργίες, θα γίνει …υπό τη μορφή εφημερίας ετοιμότητας και αυτό μέχρι να ορίσει ακριβώς το Υπουργείο τις λεπτομέρειες

Ροή ειδήσεων

Advertisement