Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μύ(ω)λος από τις σταθμεύσεις-Στο Δημοτικό Συμβούλιο το απέραντο πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριολεκτικά μύλος γίνεται στο Μώλο της Πάτρας, με τις σταθμεύσεις αυτοκινήτων, χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση.
Δεκάδες τα αυτοκίνητα που μετακινούνται καθημερινά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, παραβιάζοντας απαγορεύσεις και σήμανση, κινούνται σε χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ακόμη και στη προβλήτα 4, που πριν έξι, περίπου, χρόνια είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νέους νεκρούς, βρίσκουν «χώρο» για στάθμευση ορισμένοι οδηγοί, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε.
Κάτοικοι και φορείς της πόλης, εδώ και κάποια χρόνια διεκδίκησαν το θαλάσσιο μέτωπο και πρόσφατα αυτό αποδόθηκε στο Δήμο Πατρέων.

Η πόλη έχει πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση 270 στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, που μπορεί όχι μόνο να αλλάξει όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης σε μία περιοχή που μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη.

Ένα σημαντικό μέρος της έκτασης αυτής έχει μετατραπεί άτυπα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο Δήμος της Πάτρας τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει άμεσα να προστατεύσει το μόλο της Αγ. Νικολάου και το θαλάσσιο μέτωπο αποδίδοντας τον στους πολίτες ως χώρο αναψυχής και περιπάτου. Σίγουρα όσοι διεκδικούσαν την παραλία της Πάτρας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της δεν το ζητούσαν για να φτιαχτεί ένα τεράστιο πάρκινγκ, άναρχο και αντιαισθητικό, στη βιτρίνα της πόλης.

Παρά την πανδημία η εικόνα αυτή δεν έχει μεταβληθεί και το ζήτημα τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης, απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή, προκειμένου να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο κ. Πελετίδης, στην απάντηση του, ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τη δημοτική αρχή, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement