Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο διεθνές επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα βρέθηκε προχθές το απόγευμα η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Είχε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τους αντιπρυτανεις κ.κ. Δημόπουλο και Μαντζαβίνο, ενόψει της δημιουργίας τμήματος της γραμματείας Διεθνών Προγραμμάτων του ακαδημαϊκού ιδρύματος στην Αρχαία Ολυμπία.
Ακολούθως, επισκέφθηκε τα γραφεία της «Γ» όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εκδότη Γιάννη Χρ. Χριστόπουλο (φωτό) για την προώθηση της σχετικής πρωτοβουλίας που τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης τόσο από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και τον νέο Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.
Η κα Αυγερινοπούλου, όπως μας εξήγησε, μοχθεί για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η Αρχαία Ολυμπία ως κοιτίδα πολιτισμού με παγκόσμιο κύρος προς όφελος όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω γραφείο θα υποδέχεται ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο εκπόνησης διεθνών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement