Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πιέζεται» η Δυτική Ελλάδα-Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

18 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αχαΐα, 14 στην Αιτωλοακαρνανίας και ένα στην Ηλεία
Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά καθώς τα νούμερα του ΕΟΔΥ που αφορούν νέα κρούσματα παραμένουν υψηλά.

Χθες, ανακοινώθηκαν 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων τα 18 στην Αχαΐα, ενω στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός έφθασε στα 33 (14 στην Αιτωλοακαρνανία και ένα στην Ηλεία).
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στις τελευταίες επτά μέρες στην Αχαΐα ανέρχεται στο ποσοστό των 11,71%, ενώ ανά 100.000 πληθυσμό το ποσοστό ανέρχεται στο 5,8.

Η εβδομάδα που διανύουμε κλείνει με 87 νέα κρούσματα στο νομό μας, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, ενώ επιβάλλεται εγρήγορση από όλους για την λήψη των μέτρων προστασίας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Μάλιστα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μέσω της «Γ» απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική ευθύνη και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
Ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του καθώς υπάρχουν διάσπαρτα μεμονωμένα κρούσματα σε όλο το νομό, με τον μεγαλύτερο αριθμό να καταγράφεται στην Πάρτα, στο Αίγιο αλλά και στην Δυτική Αχαΐα.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»
Σταθερή και ελεγχόμενη κρίνεται από την διοίκηση η κατάσταση στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» μετά τον συναγερμό που σήμανε η έλευση του ιού στην Α΄ Παθολογική Κλινική, όπου νόησαν δέκα υγειονομικοί. Αύριο Κυριακή θα γίνουν επαναληπτικά μοριακά τεστ σε εργαζόμενους και σε ασθενείς της Κλινικής, ενώ τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα για τον περιορισμό των ατόμων που εισέρχονται στο 7όροφο κτίριο.
26 OI NOΣΗΛΕΙΕΣ
Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι αυξημένος τις τελευταίες ημέρες, όμως ευτυχώς το σύστημα υγείας της περιοχής μας δ εν ασφυκτιά. Στα δύο νοσοκομεία ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σχεδόν μηδενικός – νοσηλεύεται ένας μόνο ασθενής στην MΕΘ Covid -19 στο ΠΓΝΠ, ενώ στην αντίστοιχη Κλινική 11 ασθενείς. Στο ΓΝΠ νοσηλεύονται 14 ασθενείς, καθώς χθες δόθηκε ένα εξιτήριο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement