Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

10% κάτω τα τέλη-Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η μείωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα μείωση κατά 10% των ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας, ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ΤΑΠ, κ.α.) ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, κατόπιν εισήγησης της δημοτικής Αρχής.

Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας (φωτό) , επισημαίνοντας ότι τα τέλη τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 45%, έχει εφαρμοστεί πλήρης απαλλαγή για 12 κοινωνικές ομάδες, ενώ λόγω της πανδημίας και το 2021 θα ισχύσει απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη του Δήμου.

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως παρά την μείωση των τελών ο Δήμος προχωρά σε σημαντικά έργα και ενέργειες, όπως η αγορά δυο οικοπέδων στο ΒΙΟΠΑ για δημιουργία εκεί των εγκαταστάσεων της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και των τεχνικών υπηρεσιών καθώς και κεντρικών αποθηκών, ενώ έχει διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της Ξερόλακκας με εξασφαλισμένους πόρους.

«Με τη διαχείριση που έχουμε κάνει ως διοίκηση του Δήμου, μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη κατά 45% από 1,95 που ήταν ο συντελεστής όταν παραλάβαμε σε 1,08 για το 2021. Με αυτή τη πολιτική μας πέρα από την οικονομική ανακούφιση των συμπολιτών μας εξοφλήσαμε και δάνειο προηγούμενο από εμάς στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, βελτιώσαμε ριζικά τον εξοπλισμό της καθαριότητας, έχουμε κάνει επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, προχωρούμε σε γενική αντικατάσταση του κλασικού φωτισμού με LED με δικές μας δυνάμεις.
Εισηγούμαστε για το 2021 νέα μείωση 10% σε οικιακούς και επαγγελματικούς συντελεστές, καθώς και βοηθητικών χώρων, με τον οικιακό να φτάνει στο 1,08€/τ.μ. από το 1,95 που τον παραλάβαμε και στο 0,73€/τ.μ. αντίστοιχα.
Πρόκειται για πρωτόγνωρη μείωση της τάξης του 45% θέλοντας να βοηθήσουμε τον Πατραϊκό λαό και τους επαγγελματίες που πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων», ανέφερε.
Όσον αφορά στους επαγγελματικούς συντελεστές, αντίστοιχα προτάθηκε νέα μείωση 10% στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους επαγγελματικούς συντελεστές από 3,40 μέχρι 0,90 και 10% μείωση στο συντελεστή 2,50 του ΒΙΟΠΑ, ενώ η πρόταση για μείωση αφορά και τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πεζοδρόμια, σε πεζοδρόμους και σε πλατείες σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων αυτού.
«Στο διάστημα που διοικούμε τον Δήμο έχουμε απαλλάξει κατά 100% αλλά και μειώσει 50% 12 κατηγορίες συνδημοτών μας, όπως ανέργους, απόρους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, επιδοματούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κ.λ.π.
Συνεχίζουμε και για το 2021 τις απαλλαγές αυτές από δημοτικά τέλη των οποίων το εύρος είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και είμαστε επίσης ο μοναδικός Δήμος σε ολόκληρη τη χώρα με τους χαμηλότερους συντελεστές», προσέθεσε ο κ. Πλέσσας.
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ακόμη, ο αντιδήμαρχος εισηγήθηκε την απαλλαγή για τους επαγγελματίες της εστίασης και για όσο χρονικό διάστημα αναγκαστικά έχουν κλείσει τα καταστήματά τους και συγκεκριμένα:
α) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που ανήκουν τώρα στους επαγγελματικούς συντελεστές 3,40-2,50-1,80-1,20-0,90 όπως θα διαμορφωθούν μετά τη νέα μείωση του 10% που προτείνουμε , καθώς και των ξενοδοχείων που ανήκουν στον συντελεστή 4,5 από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. β) Την απαλλαγή από τα τέλη παραχωρημένων κοινοχρήστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων)
γ) Την απαλλαγή από το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%
δ) Την απαλλαγή από το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
ε) Την απαλλαγή από το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ζωντανής μουσικής 5% για κάθε χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας των υπ’ όψη επιχειρήσεων, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε οικονομικές επιπτώσεις και δυσκολίες από όλες αυτές τις συνειδητές επιλογές μας των μειώσεων και απαλλαγών, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη μισθοδοσία των εργαζομένων μας και τη λειτουργία των Υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Έχουμε υπ’ όψη τις οικονομικές απαιτήσεις για να χρηματοδοτηθούν τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο μας για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων και για την μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών Καθαριότητας της Ξερόλακκας», είπε και τόνισε πως το 2021 αναμένεται αύξηση των τ.μ. επί των οποίων υπολογίζονται οι συντελεστές των τελών, λόγω του ότι δεν είχαν δηλωθεί.
Τέλος, ο κ. Πλέσσας δήλωσε πως η δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, την επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων και προσλήψεις.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Να σημειωθεί, πως η εισήγηση θα έλθει προς τελική έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 17.30 με τηλεδιάσκεψη, ενώ στο ίδιο Συμβούλιο θα συζητηθεί και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Αρίσταρχος» πρώτος επίγειος σταθμός-Το τηλεσκόπιο αποκτά κομβικό ρόλο στο «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος» επελέγη το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Χελμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποκτώντας, πλέον κομβικό ρόλο στην επανάσταση που συντελείται στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου
μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος
SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.
Στην παρουσίαση θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους:
-Θανάση Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων.
-Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΕΑΑ.
-Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και ΕΥ Scylight.
-Δρ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
-Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλο ΓΓΤΤ.
-Harald Haushshield, Scylight Project Manager, Director of Telecommunications and
Integrated Applications, European Space Agency.
Μετά την εκδήλωση θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Χελμού, όπου
θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού από τους ερευνητές του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και το
τεχνικό κλιμάκιο της ESA, παρατήρηση από τον «Αρίσταρχο» του δορυφόρου Alphasat και για πρώτη φορά πιθανή σύζευξη μεταξύ του «Αρίσταρχου» και του δορυφόρου AlpaSat.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYLIGHT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»
Η τεχνολογία οπτικών επικοινωνιών με τη χρήση laser είναι η επόμενη επανάσταση
στις δορυφορικές επικοινωνίες, φέρνοντας πρωτοφανείς ρυθμούς μετάδοσης, και
υψηλή ασφάλεια δεδομένων για την κάλυψη αναγκών την επόμενη δεκαετία.
Σήμερα, η μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους αξιοποιεί κυρίως την τεχνολογία των ραδιοκυμάτων. Ο «Αρίσταρχος» θα επικοινωνεί απευθείας με έναν Γεωστατικό δορυφόρο και θα κατεβάζει τα δεδομένα σε πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες με τη χρήση του laser στη γη. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους δορυφόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός στη γη που θα κατεβάσει δεδομένα με τη
τεχνολογία αυτή. Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν οι δορυφόροι
θα δημιουργηθούν σε τελικό στάδιο 10 επίγειοι σταθμοί σαν τον «Αρίσταρχο» σε όλο
τον κόσμο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνησε με την πράξη του!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας βγαίνουν συχνά μέσα από τις στάχτες και αποκαΐδια. Συγκίνηση προκάλεσε και η πράξη ενός πυροσβέστη,  του Γιώργου Καριώτη, μέλους του Πυροσβεστικού Σώματος Πατρών και δάσκαλου πολεμικών τεχνών, ο οποίος πλαίσιο της δύσκολης μάχης με τις φλόγες στο μέτωπο της Ελεκίστρας,  σταμάτησε να δώσει λίγο νερό σ’ ένα μικρό σκυλάκι, που ήταν έξω από κατοικία που υπέστη ζημιές. Μια πράξη με μεγαλείο ψυχής και αγάπης για τα ζώα!

Οι πυροσβέστες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως μάχονται για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες αλλά και ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο από φυσικές καταστροφές.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7).

Την πολυαγαπημένη μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Δημήτρης και Ελένη, Άννα. Τα εγγόνια της: Παύλος και Κατερίνα, Μεγακλής. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε το  Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.

Τα τέκνα: Κατερίνα και Κίμων. Ο εγγονός: Παύλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Κάτω Αχαΐα: Πατρών-Πύργου 62, τηλ.: 26930-24.793. Βάρδα: Πατρών-Πύργου 50, τηλ.: 26230-71.760. Κιν.: 6978-074.598. (Διανυκτερεύει).

 

 

 

Τον λατρευτό μας αδελφό και θείο

ΑΡΓΥΡΙΟ ΑΘΑΝ. ΚΑΦΟΥΣΙΑ

(ΕΤΩΝ 51)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Κάτω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 10:00 π.μ.

Τα αδέλφια: Βασιλική και Κωνσταντίνος Μπενοβιας, Ελένη (χήρα) Ιωαν. Καλογερή, Ευτέρπη και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΜΑΡΟΥΣΩ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΗ

(ΕΤΩΝ 50)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12:30 μ.μ. από τον Ιερό Νάο Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα ανίψια: Κώστας, Ελένη. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠ. ΒΕΡΙΚΙΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Άκης και Ντίνα Βερύκιου, Βασίλης και Τζένη Βερύκιου, Νίκος Κονταξής. Τα εγγόνια του: Δημήτρης, Σπύρος, Σπύρος, Κωνσταντίνος, Ειρήνη, Άγγελος. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Περισσότερα
GOODYS
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα