Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Lifestyle

Γιατί η υπόθεση Παντελίδη μπήκε οριστικά στο αρχείο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Καταπέλτης» είναι η διάταξη της αντεισαγγελέως Εφετών -την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής-, η οποία έστειλε οριστικά στο αρχείο την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη, καταλήγοντας για ακόμα μια φορά ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο τραγουδιστής.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για εμφάνιση «όψιμου» μάρτυρα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα «ουδόλως αλληλοσυμπληρώνει, αναδεικνύει ή διασαφηνίζει το υπάρχον αποδεικτικό υλικό προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης των καταγγελλομένων, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες».

Για τους μάρτυρες

Η αντεισαγγελέας, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, που επίσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, ξεκαθαρίζει ότι «τα άτομα που βρέθηκαν μαζί με τον θανόντα στο φιλικό σπίτι δεν είναι αυτόπτες μάρτυρες του οδικού τροχαίου ατυχήματος, το οποίο συνέβη σε μεταγενέστερο χρόνο και τόπο», καταλήγοντας: «Οι μαρτυρικές καταθέσεις σχεδόν πέντε έτη μετά το περιστατικό δεν μπορούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αποδεικτική δύναμη των επιστημονικών δεδομένων αλλά και των λοιπών στοιχείων που συλλέχθηκαν σε χρόνο εγγύς του συμβάντος».

Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξεταστεί τέσσερις φορές από τη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων και τις τέσσερις κρίθηκε ότι πρέπει να αρχειοθετηθεί, ενώ έχουν απορριφθεί και οι μηνύσεις που είχε υποβάλει η οικογένεια εις βάρος των ιδιοκτητών της λέσχης, αλλά και κατά του Δήμου Ελληνικού και του Δημοσίου για κακοτεχνία στο σημείο του δυστυχήματος. Στο σημείο αυτό επιμένει η εισαγγελική λειτουργός, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της οικογένειας ότι στερήθηκε την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι οι εγκαλούντες στερήθηκαν την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζονται στην υπόκριση προσφυγή. Αντίθετα, καθίσταται εμφανές ότι εξαντλήθηκαν όλες οι ανακριτικές δυνατότητες αναζήτησης της αλήθειας στο στάδιο της προδικασίας». 

Αμφιβολίες

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό της πλευράς Παντελίδη ότι ο μάρτυρας Π.Μ. δεν ήταν «όψιμος», αφού ήδη είχαν αιτηθεί την εξέτασή του από το 2016, έκρινε πως η μαρτυρική κατάθεση «δεν δημιουργεί ενδείξεις περί της ενοχής των εγκαλουμένων για τις καταγγελλόμενες πράξεις», καθώς ο μάρτυρας «δεν εισφέρει κάποια νέα πληροφορία που δεν έχει αξιολογηθεί σε προηγούμενο διαδικαστικό στάδιο. Μάλιστα, λίγο παρακάτω η αντεισαγγελέας διατυπώνει… αμφιβολίες, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του μάρτυρα και εξηγώντας ότι «ο δε ο κύριος ισχυρισμός του ότι το όχημα οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου αντικρούεται από πλήθος αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Στο σκεπτικό της αποδομεί και το επιχείρημα της τεχνικής έκθεσης του Φίλιππου Κουτσαύτη, που είχε διοριστεί από την οικογένεια, εξηγώντας: «Η τεχνική έκθεση του Φίλιππου Κουτσαύτη, την οποία οι εγκαλούντες επικαλούνται, δεν έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του Κωνσταντίνου Κούβαρη. Ειδικότερα, δέχεται όσα και η έκθεση Κούβαρη, ότι δηλαδή ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελή Παντελίδη επήλθε όταν το σώμα του βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Πλην όμως, μόνο στην έκθεση του Κωνσταντίνου Κούβαρη προσδιορίζεται και αιτιολογείται κατά τρόπο σαφή και επιστημονικό η αρχική και τελική θέση των σωμάτων των επιβαινόντων».

«Αόριστα δημοσιεύματα»

Απορριπτική ήταν η κρίση της αντεισαγγελέως και στην επίκληση δημοσιευμάτων από την πλευρά της οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι είναι «αόριστα» και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν ενδείξεις εις βάρος των δύο κοριτσιών. «Ως εκ περισσού και μόνο επειδή προβάλλεται ως λόγος της προσφυγής, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα δημοσιεύματα της εποχής του ατυχήματος που επικαλούνται και προσκομίζουν οι προσφεύγοντες δεν αποτελούν αποδείξεις. Και η εναρμόνιση -άλλως εξειδίκευση- της κατάθεσης του μάρτυρα Π.Μ. με το περιεχόμενο των αόριστων αυτών δημοσιευμάτων ουδόλως συμβάλλει στη δημιουργία ενδείξεων εις βάρος των εγκαλουμένων», εξηγεί.

 Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

«Ο όψιμος μάρτυρας δεν μπορεί να ανατρέψει τα συμπεράσματα»

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο και από εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με αποτέλεσμα η οικογένεια να προσφύγει και να οδηγήσει την υπόθεση σε κρίση σε δεύτερο βαθμό, χωρίς να αλλάξει όμως το αποτέλεσμα. Και ο εισαγγελέας που εξέτασε αρχικά την υπόθεση είχε απορρίψει στις 24 Δεκεμβρίου τη μήνυση, κρίνοντας ότι «το νεότερο επικληθέν στοιχείο και δη η μαρτυρική κατάθεση του οψίμως εμφανιζόμενου μάρτυρα Π.Μ. για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2020, σε μια υπόθεση μάλιστα που είχε λάβει πανελληνίως ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν και έλαβε χώρα το επίμαχο τροχαίο δυστύχημα, δεν μπορεί να ανατρέψει τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η προηγούμενη εισαγγελική διάταξη, δεδομένου ότι (…) ουδείς μάρτυρας από τους παρευρισκόμενους στην οικία ανέφερε ότι συνόδευσε κάποιος τον Παντελή Παντελίδη και τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη στο αυτοκίνητο».

Αιχμές

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών αφήνει αιχμές και για τον μάρτυρα Ε.Ζ., που άλλαξε την κατάθεσή του ξαφνικά. «Ούτε ο Ε.Ζ. στις από 20.5.2016 και 6.6.2018 ένορκες καταθέσεις του, ακόμα και στην πιο πρόσφατη από 3.12.2020 ένορκη κατάθεση, ανέφερε ότι τους συνόδευσε κάποιος στο αυτοκίνητο, παρά μόνο για πρώτη φορά το δηλώνει με την από 10 Δεκεμβρίου 2020 υπεύθυνη δήλωση», αναφέρει στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας και καταλήγει ότι «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας, ιδίως δε από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ., από την έκθεση ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης του ιατροδικαστή Κωνσταντίνου Κούβαρη και από την από 18 Φεβρουαρίου 2016 και περί ώρα 21.30 ένορκη εξέταση του Σ.Κ., ο οποίος βεβαιώνεται ως αυτόπτης μάρτυρας στην έκθεση αυτοψίας τροχαίου ατυχήματος του Τ.Τ. Ελληνικού, προκύπτει σαφώς πως οδηγός του αυτοκινήτου τη στιγμή του ατυχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης, ενώ το επικληθέν νεότερο αποδεικτικό στοιχείο, ήτοι η κατάθεση του Π.Μ., αναφέρεται μόνο σε προγενέστερο χρονικό σημείο και δεν δύναται να ανατρέψει το ανώτερο συμπέρασμα».

Απόδειξη

«Η ανάλυση του γενετικού υλικού από τα αρμόδια κρατικά εργαστήρια σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση του διορισμένου από την Εισαγγελία ιατροδικαστή αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο συνήγορος της Μίνας Αρναούτη, Ιωάννης Κωλέττης. Πλέον, τα μέτωπα της υπόθεσης που παραμένουν ανοικτά είναι το σκέλος των αγωγών αποζημίωσης από το ατύχημα που έχουν υποβάλει τα δύο κορίτσια, αλλά και οι μηνύσεις εις βάρος των δύο μαρτύρων που εμφανίστηκαν ξαφνικά. «Για τέταρτη φορά διερευνήθηκαν και εκτιμήθηκαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και για τέταρτη φορά κρίθηκε από τους εισαγγελείς ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης και η υπόθεση τέθηκε και πάλι στο αρχείο. Πλέον αναμένουμε τη συζήτηση των αγωγών των αποζημιώσεων», δήλωσε ο συνήγορος της Φρόσως Κυριάκου, Χρήστος Ασπρος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Lifestyle

Σασμός: Συγκρούσεις και αποκαλύψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξετυλίγεται από τη μία και μπερδεύεται από την άλλη. Το ερωτικό γαϊτανάκι περιπλέκεται όλο και περισσότερο γύρω από τους ήρωες της καθημερινής σειράς του ALPHA οδηγώντας τους σε συγκρούσεις, αλλά και συμμαχίες χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει όταν όλα θα βγουν στο φως.

Στο αποψινό επεισόδιο του Σασμού ο Νικηφόρος και η Τζένη κάνουν για πρώτη φορά έρωτα, ενώ η σχέση Πέτρου και Μαίρης μοιάζει σιγά- σιγά να φτάνει στο τέλος της. Άλλωστε μια απρόσμενη «κόντρα» στο δρόμο με τη μηχανή θα οδηγήσει τον Πέτρο σε άλλα, πιο συναρπαστικά, ερωτικά μονοπάτια…! Μια τυχαία βαρκάδα με τον Αντώνη από την άλλη, θα φέρει τον Μανόλη ένα βήμα πιο κοντά στο να ομολογήσει στην αστυνομία τι είδε την ημέρα του φονικού. Κάνοντας, ωστόσο, βόλτα με το σκύλο του πέφτει επάνω σε ένα φιλί μεταξύ Μαθιού και της Βασιλικής και παγώνει!….

Τα νέα για την εγκυμοσύνη της Στέλλας αναστατώνουν την Καλλιόπη που αναλαμβάνει αμέσως δράση! Η πρώτη της κρούση στον Αστέρη τους οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά ούτε κι ο Μαθιός δείχνει να συμμερίζεται την πρόθεσή της να παρέμβουν. Έτσι καταλήγει στον Τάσο και τη Σοφία που ακούνε τα σχέδιά της να φέρουν ξανά τα παιδιά τους κοντά με αμηχανία.

Η συνέχεια στο αποψινό επεισόδιο της σειράς του ALPHA, στις 9, με τους ήρωες του Σασμού να ερωτεύονται αλλά και να συγκρούονται…!

NEWSIT.GR

Περισσότερα

Lifestyle

Οι προβλέψεις των ζωδίων σήμερα(20/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριός
Oι πολλές υποχρεώσεις της ημέρας θα σε αγχώσουν και θα σε αποσυντονίσουν. Κοίτα να έχεις πολύ συνετό προγραμματισμό σε ό,τι κάνεις και να κρατάς την ψυχραιμία σου σε κάποια θέματα που μπορεί να μην τελειώνουν ακόμη. Θα μπορέσεις να τα φέρεις όλα εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο.

Ταύρος
Oι εξελίξεις γύρω σου είναι πολύ γρήγορες και πρέπει να κινηθείς άμεσα, για να μπορέσεις να διεκπεραιώσεις ορισμένα θέματα. Απόφυγε την ένταση και τον εκνευρισμό και κράτησε μια διπλωματική στάση απέναντι στα γεγονότα, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ωφεληθείς. Κάποιο πρόσωπο από την οικογένειά σου θα σου ζητήσει να το βοηθήσεις.

Δίδυμοι
Σήμερα, θα καταφέρεις σημαντικά βήματα σε παρελθοντικά θέματα που καθυστερούσαν και δεν έβρισκαν λύσεις. Αν σε προβληματίζουν οικογενειακά θέματα ευνοείσαι απόλυτα, γιατί η ημέρα είναι κατάλληλη να τα διεκπεραιώσεις. Απόφυγε μόνο να εμπλακείς σε θέματα που είτε δεν είναι της δικής σου αρμοδιότητας, είτε σχετίζονται με μελλοντικά σχέδια που είναι ασαφή, γιατί θα βρεθείς αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καρκίνος
Η αυτοπεποίθησή σου θα είναι ανεβασμένη σήμερα, χάρη σε κάποιες ωραίες συγκυρίες που θα σου χαρίσει η μέρα. Κάποιες προτάσεις που ενδέχεται να σου κάνουν για όμορφες αποδράσεις, σε ανανεώνουν και σε ξεκουράζουν. Οι πλανήτες στο σύνολο τους θα σε βοηθήσουν να προβείς σε εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή σου που θα σε ανανεώσουν σημαντικά.

Λέων
Σήμερα θα μπορέσεις να δραστηριοποιηθείς σε χώρους που μέχρι πρότινος δεν σου επέτρεπε το περιβάλλον σου. Οι προοπτικές για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου είναι ευοίωνες και η επιτυχής αποπεράτωση των σχεδίων σου θεωρητικά είναι δεδομένη. Αρκεί να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι…

Παρθένος
Είναι μια πολύ καλή ημέρα αυτή η Τετάρτη για εσένα, αγαπητέ Παρθένε, και αυτό φαίνεται και στη διάθεσή σου, που θα είναι πολύ αισιόδοξη. Η δημιουργικότητά σου αλλά και η δυναμική σου στάση θα σε βοηθήσουν να βρεις τους κατάλληλους τρόπους για να προχωρήσεις τα σχέδιά σου και να υλοποιήσεις τις ιδέες σας. Η θετική όψη της ημέρας συνδράμει αισθητά τις προσπάθειές σου.

 

Ζυγός
Είσαι σε μία γενικότερη αναταραχή, για να μπορέσεις να βάλεις σε σειρά διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Ο εκνευρισμός και η ένταση θα είναι τα χαρακτηριστικά της ημέρας που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις με τη λογική και προσεχτικούς χειρισμούς ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες. Προς το βράδυ όμως κάποια ευχάριστα γεγονότα θα σε χαροποιήσουν αρκετά και θα καλυτερεύσουν τη διάθεσή σου.

Σκορπιός
Σήμερα, κοίτα να καλύψεις κενά του παρελθόντος και να επεξεργαστείς στο μυαλό σου τις ιδανικότερες λύσεις στα ζητήματά σου. Χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη, απερίσπαστα και χωρίς επηρεασμό. Η ημέρα θα είναι καλή για ξεκαθαρίσματα που αφορούν παρελθοντικές καταστάσεις. Απόφυγε οποιεσδήποτε τάσεις απομόνωσης που μπορεί να έχεις και συνεργάσου με τους οικείους σου, για να τονώσεις ευχάριστα την καθημερινότητά σου.

 

Τοξότης
Αυτήν την περίοδο προσπάθησε να ισορροπήσεις πολλές καταστάσεις που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά και μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Μπορείς εύκολα να βάλεις σε εφαρμογή αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Φρόντισε μόνο να ξεμπερδεύεις με ενδεχόμενα οικογενειακά ζητήματα που μπορεί να σε προβληματίζουν.

Αιγόκερως
Πρέπει να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου και να μην ξεφεύγεις από τις ιδέες σου, όσο κι αν τρίτα άτομα θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν γνώμη. Από τη στιγμή που γνωρίζεις τι είναι αυτό που θες, μπορείς εύκολα να το διεκδικήσεις. Στο οικογενειακό σου περιβάλλον, θα εισβάλλει ένα άτομο που μπορεί να ταράξει τις μεταξύ σας ισορροπίες.

Υδροχόος
Σήμερα θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες να πραγματοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου. Μην κάνεις καμία απερίσκεπτη κίνηση και να είσαι απόλυτα βέβαιος για τις κινήσεις σου. Θα συμβούν πολλά ευχάριστα γεγονότα και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Αγαπημένα άτομα θα σε βοηθήσουν τόσο, ώστε θα απαλλαγείς από το άγχος που έχεις.

Ιχθύες
Σε πολλές καταστάσεις που δεν έδινες λύσεις μέχρι τώρα γιατί σε δέσμευε η συναισθηματικότητά σου, θα κάνεις επιτέλους πάρα πολλά ξεκαθαρίσματα. Πρέπει μερικά πράγματα να τα δεις με ηρεμία και να κινηθείς ανάλογα. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Αυτή η Τετάρτη προσφέρεται για επαφές με πολύ δικά σου πρόσωπα, για ανταλλαγές απόψεων και εκτόνωση της ψυχολογίας σου.

Περισσότερα

Lifestyle

Σασμός: Οι εξελίξεις στη σειρά του ALPHA

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες συγκρούσεις ανάμεσα στους ήρωες της επιτυχημένης σειράς του ALPHA με κάποιους να καλούνται να πάρουν αποφάσεις, με όποιο κόστος.

Στο αποψινό επεισόδιο του Σασμού π Αντώνης και η Μαρίνα έρχονται όλο και πιο κοντά, ενώ ο Πέτρος ανακοινώνει στον Γιώργη ότι δεν θα του πουλήσει το οικόπεδο, προκαλώντας την οργή της Θοδώρας.

Ο Μανόλης και ο Νικηφόρος ετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο, αλλά ο Μανόλης ανακαλύπτει κάτι που δεν περίμενε για τη Μαίρη.

Η Στέλλα κατηγορεί ευθέως την Αργυρώ ότι είναι η ερωμένη του Αστέρη. Θα καταφέρει η Αργυρώ να θολώσει τα νερά; Το χάσμα μεταξύ Αστέρη και Στέλλας, μοιάζει ολοένα και περισσότερο αγεφύρωτο. Ο Αστέρης βρίσκεται σε δίλημμα για το πώς πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά και τον τρόπο που θα ανακοινώσει τα νέα στην Καλλιόπη.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα