Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Connect with us

Lifestyle

Γιατί η υπόθεση Παντελίδη μπήκε οριστικά στο αρχείο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Καταπέλτης» είναι η διάταξη της αντεισαγγελέως Εφετών -την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής-, η οποία έστειλε οριστικά στο αρχείο την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη, καταλήγοντας για ακόμα μια φορά ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο τραγουδιστής.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για εμφάνιση «όψιμου» μάρτυρα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα «ουδόλως αλληλοσυμπληρώνει, αναδεικνύει ή διασαφηνίζει το υπάρχον αποδεικτικό υλικό προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης των καταγγελλομένων, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες».

Για τους μάρτυρες

Η αντεισαγγελέας, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, που επίσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, ξεκαθαρίζει ότι «τα άτομα που βρέθηκαν μαζί με τον θανόντα στο φιλικό σπίτι δεν είναι αυτόπτες μάρτυρες του οδικού τροχαίου ατυχήματος, το οποίο συνέβη σε μεταγενέστερο χρόνο και τόπο», καταλήγοντας: «Οι μαρτυρικές καταθέσεις σχεδόν πέντε έτη μετά το περιστατικό δεν μπορούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αποδεικτική δύναμη των επιστημονικών δεδομένων αλλά και των λοιπών στοιχείων που συλλέχθηκαν σε χρόνο εγγύς του συμβάντος».

Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξεταστεί τέσσερις φορές από τη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων και τις τέσσερις κρίθηκε ότι πρέπει να αρχειοθετηθεί, ενώ έχουν απορριφθεί και οι μηνύσεις που είχε υποβάλει η οικογένεια εις βάρος των ιδιοκτητών της λέσχης, αλλά και κατά του Δήμου Ελληνικού και του Δημοσίου για κακοτεχνία στο σημείο του δυστυχήματος. Στο σημείο αυτό επιμένει η εισαγγελική λειτουργός, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της οικογένειας ότι στερήθηκε την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι οι εγκαλούντες στερήθηκαν την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζονται στην υπόκριση προσφυγή. Αντίθετα, καθίσταται εμφανές ότι εξαντλήθηκαν όλες οι ανακριτικές δυνατότητες αναζήτησης της αλήθειας στο στάδιο της προδικασίας». 

Αμφιβολίες

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό της πλευράς Παντελίδη ότι ο μάρτυρας Π.Μ. δεν ήταν «όψιμος», αφού ήδη είχαν αιτηθεί την εξέτασή του από το 2016, έκρινε πως η μαρτυρική κατάθεση «δεν δημιουργεί ενδείξεις περί της ενοχής των εγκαλουμένων για τις καταγγελλόμενες πράξεις», καθώς ο μάρτυρας «δεν εισφέρει κάποια νέα πληροφορία που δεν έχει αξιολογηθεί σε προηγούμενο διαδικαστικό στάδιο. Μάλιστα, λίγο παρακάτω η αντεισαγγελέας διατυπώνει… αμφιβολίες, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του μάρτυρα και εξηγώντας ότι «ο δε ο κύριος ισχυρισμός του ότι το όχημα οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου αντικρούεται από πλήθος αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Στο σκεπτικό της αποδομεί και το επιχείρημα της τεχνικής έκθεσης του Φίλιππου Κουτσαύτη, που είχε διοριστεί από την οικογένεια, εξηγώντας: «Η τεχνική έκθεση του Φίλιππου Κουτσαύτη, την οποία οι εγκαλούντες επικαλούνται, δεν έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του Κωνσταντίνου Κούβαρη. Ειδικότερα, δέχεται όσα και η έκθεση Κούβαρη, ότι δηλαδή ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελή Παντελίδη επήλθε όταν το σώμα του βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Πλην όμως, μόνο στην έκθεση του Κωνσταντίνου Κούβαρη προσδιορίζεται και αιτιολογείται κατά τρόπο σαφή και επιστημονικό η αρχική και τελική θέση των σωμάτων των επιβαινόντων».

«Αόριστα δημοσιεύματα»

Απορριπτική ήταν η κρίση της αντεισαγγελέως και στην επίκληση δημοσιευμάτων από την πλευρά της οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι είναι «αόριστα» και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν ενδείξεις εις βάρος των δύο κοριτσιών. «Ως εκ περισσού και μόνο επειδή προβάλλεται ως λόγος της προσφυγής, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα δημοσιεύματα της εποχής του ατυχήματος που επικαλούνται και προσκομίζουν οι προσφεύγοντες δεν αποτελούν αποδείξεις. Και η εναρμόνιση -άλλως εξειδίκευση- της κατάθεσης του μάρτυρα Π.Μ. με το περιεχόμενο των αόριστων αυτών δημοσιευμάτων ουδόλως συμβάλλει στη δημιουργία ενδείξεων εις βάρος των εγκαλουμένων», εξηγεί.

 Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

«Ο όψιμος μάρτυρας δεν μπορεί να ανατρέψει τα συμπεράσματα»

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο και από εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με αποτέλεσμα η οικογένεια να προσφύγει και να οδηγήσει την υπόθεση σε κρίση σε δεύτερο βαθμό, χωρίς να αλλάξει όμως το αποτέλεσμα. Και ο εισαγγελέας που εξέτασε αρχικά την υπόθεση είχε απορρίψει στις 24 Δεκεμβρίου τη μήνυση, κρίνοντας ότι «το νεότερο επικληθέν στοιχείο και δη η μαρτυρική κατάθεση του οψίμως εμφανιζόμενου μάρτυρα Π.Μ. για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2020, σε μια υπόθεση μάλιστα που είχε λάβει πανελληνίως ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν και έλαβε χώρα το επίμαχο τροχαίο δυστύχημα, δεν μπορεί να ανατρέψει τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η προηγούμενη εισαγγελική διάταξη, δεδομένου ότι (…) ουδείς μάρτυρας από τους παρευρισκόμενους στην οικία ανέφερε ότι συνόδευσε κάποιος τον Παντελή Παντελίδη και τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη στο αυτοκίνητο».

Αιχμές

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών αφήνει αιχμές και για τον μάρτυρα Ε.Ζ., που άλλαξε την κατάθεσή του ξαφνικά. «Ούτε ο Ε.Ζ. στις από 20.5.2016 και 6.6.2018 ένορκες καταθέσεις του, ακόμα και στην πιο πρόσφατη από 3.12.2020 ένορκη κατάθεση, ανέφερε ότι τους συνόδευσε κάποιος στο αυτοκίνητο, παρά μόνο για πρώτη φορά το δηλώνει με την από 10 Δεκεμβρίου 2020 υπεύθυνη δήλωση», αναφέρει στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας και καταλήγει ότι «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας, ιδίως δε από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ., από την έκθεση ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης του ιατροδικαστή Κωνσταντίνου Κούβαρη και από την από 18 Φεβρουαρίου 2016 και περί ώρα 21.30 ένορκη εξέταση του Σ.Κ., ο οποίος βεβαιώνεται ως αυτόπτης μάρτυρας στην έκθεση αυτοψίας τροχαίου ατυχήματος του Τ.Τ. Ελληνικού, προκύπτει σαφώς πως οδηγός του αυτοκινήτου τη στιγμή του ατυχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης, ενώ το επικληθέν νεότερο αποδεικτικό στοιχείο, ήτοι η κατάθεση του Π.Μ., αναφέρεται μόνο σε προγενέστερο χρονικό σημείο και δεν δύναται να ανατρέψει το ανώτερο συμπέρασμα».

Απόδειξη

«Η ανάλυση του γενετικού υλικού από τα αρμόδια κρατικά εργαστήρια σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση του διορισμένου από την Εισαγγελία ιατροδικαστή αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο συνήγορος της Μίνας Αρναούτη, Ιωάννης Κωλέττης. Πλέον, τα μέτωπα της υπόθεσης που παραμένουν ανοικτά είναι το σκέλος των αγωγών αποζημίωσης από το ατύχημα που έχουν υποβάλει τα δύο κορίτσια, αλλά και οι μηνύσεις εις βάρος των δύο μαρτύρων που εμφανίστηκαν ξαφνικά. «Για τέταρτη φορά διερευνήθηκαν και εκτιμήθηκαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και για τέταρτη φορά κρίθηκε από τους εισαγγελείς ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης και η υπόθεση τέθηκε και πάλι στο αρχείο. Πλέον αναμένουμε τη συζήτηση των αγωγών των αποζημιώσεων», δήλωσε ο συνήγορος της Φρόσως Κυριάκου, Χρήστος Ασπρος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Lifestyle

Πώς είναι σήμερα το κοριτσάκι του «Εξορκιστή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές ταινίες τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου και μάλιστα με πρωταγωνιστή ένα μικρό κοριτσάκι. Ο λόγος για τον «Εξορκιστή» που αποτέλεσε μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία τόσο για τις σκηνές όσο και για το σενάριό του.

Και το μικρό κοριτσάκι σίγουρα είχε ξεχωρίσει από την τρομακτική του όψη και το χαρακτηριστικό γύρισμα του κεφαλιού. Είχε κάνει τότε μικρούς και μεγάλους να χάσουν τον ύπνο τους. Πώς είναι όμως σήμερα το άλλοτε μικρό κορίτσι; Η ηθοποιός Linda Blair δημοσιεύει ανά διαστήματα φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

Περισσότερα

Lifestyle

Τα ζώδια σήμερα(28/2)

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριός
Όσες δυσκολίες κι αν προκύψουν σήμερα στη ζωή σου, να ξέρεις ότι η επιτυχία είναι δική σου. Μάλιστα, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις υποθέσεις που εκκρεμούσαν και θα λάβεις απαντήσεις, που θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα. Είναι μια πολύ καλή μέρα για σχέδια και νέες προοπτικές.

Ταύρος
Η μέρα είναι επικίνδυνη σήμερα για εσένα. Μπορεί να… εκραγείς και να δημιουργήσεις μια μικρή καταστροφή γύρω σου μέσα σε μία στιγμή, λόγω του έντονου στρες που σε διακατέχει από τις πολυάριθμες υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει. Επιβάλλεται να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και μην ενδώσεις στον πανικό ό,τι κι αν γίνει.

Δίδυμοι
Σήμερα, θα σου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευτείς, αν θες να πετύχεις τους στόχους σου. Η δυναμικότητα και η ενεργητικότητά σου σε βοηθάνε να τελειώνεις αποφασιστικά με πολλά θέματα που είχαν τελματώσει στο παρελθόν. Κινήσου με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εσύ γνωρίζεις και είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις όλα αυτά που έχεις βάλει στο μυαλό σου.

Καρκίνος
Είναι πολλά αυτά που θέλεις να πετύχεις και με τις σωστές επιλογές, μπορείς να τα καταφέρεις. Σήμερα άρπαξε τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν και μην κάνεις πίσω από φόβο, μήπως κάποιοι δεν ικανοποιούνται με τις επιλογές σου. Είναι ώρα να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Λέων
Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τις καταστάσεις πιο ρεαλιστικά, για να μπορέσεις να βρεις τις λύσεις που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο που έχεις βρεθεί. Δεν μπορείς να αντέξεις την ασάφεια, όμως πρέπει να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Παρθένος
Σήμερα θα πρέπει να αλλάξεις ριζικά κατευθύνσεις και να ακολουθήσεις μια πιο δυναμική στρατηγική, για να κατευθύνεις τις καταστάσεις εκεί που θέλεις εσύ. Βέβαια, όταν λέμε αλλαγή κατεύθυνσης και αποφασιστικές κινήσεις, εννοείται μέσα στα πλαίσια της λογικής. Απόφυγε να κάνεις κινήσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν στην υπερβολή.

Ζυγός
Ο Ζυγός σήμερα θα μπορέσει να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδιά του κάνοντας όμως πρώτα τις απαραίτητες αλλαγές. Μη βιαστείς να αποφασίσεις και αν θέλεις συμβουλεύσου τα δικά σου άτομα που μπορούν να σου δώσουν και μια άλλη οπτική των ζητημάτων που σε απασχολούν.

Σκορπιός
Σήμερα η δυναμική σου πλευρά δεν περνά απαρατήρητη σε ό,τι κι αν επιχειρήσεις να κάνεις. Μπορείς να μιλήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους και να καταπλήξεις με τις ιδέες σου ή ακόμα και να ξεκαθαρίσεις υποθέσεις που σε μπερδεύουν εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση, οι γύρω σου θα εντυπωσιαστούν και θα έχεις την συμπαράστασή τους σε ό,τι σκέφτεσαι.

Τοξότης
Η αποφασιστική σου στάση θα σου δώσει το πάνω χέρι και όσα θέλεις να κάνεις θα τα πετύχεις, αρκεί να μην σε επηρεάσει η ένταση που μπορεί να νιώσεις για να τελειώνεις με κάποια ζητήματα. Ιδιαίτερα ό,τι προέρχεται από το παρελθόν πρέπει να τελειώνει γρήγορα και να μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει να κλείσεις διάφορα θέματα που σε απασχολούν.

Αιγόκερως
Σήμερα, θα χρειαστεί να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό και ψυχραιμία για να λύσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν και κυρίως εκκρεμότητες τους παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και μην αναβάλεις να δώσεις τη λύση σε ζητήματα που σε απασχολούν. Οι συνθήκες ευνοούν σήμερα αρκετές διευθετήσεις και καλό είναι να τις αξιοποιήσεις.

Υδροχόος
Η ημέρα σε προβληματίζει έντονα και σε κάνει διστακτικό μπροστά σε όλα όσα σου συμβαίνουν. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις ουσιαστικότερα με τους δικούς σου ανθρώπους και πρόσεξε πολύ σε ποιους αποκαλύπτεις τα μυστικά σου και εκδηλώνεις τις προθέσεις σου. Θα υπάρξει τάση εκμετάλλευσης και θα απογοητευτείς.

Ιχθύες
Μία αντιφατική ημέρα ξημερώνει για εσένα. Ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με μία απογοήτευση ή μία εξαπάτηση, αλλά θα λάβεις βοήθεια για να την αντιμετωπίσεις από κάποιο άτομο, που ούτε καν θα φανταζόσουν. Δες την θετική πλευρά των πραγμάτων, δηλαδή ότι σήμερα απόκτησες ένα νέο φίλο και μην στεναχωριέσαι περεταίρω για ό,τι δεν αξίζει!

Περισσότερα

Lifestyle

Ο ρόλος που αρνήθηκε ο Αλ Πατσίνο στο θρυλικό Star Wars

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι αρκετά δύσκολο, σήμερα, να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει ηθοποιός που αρνήθηκε κάποιον από τους επικούς ρόλους στο… μακρινό γαλαξία του Star Wars. Εν έτει 2021 οποιοσδήποτε ηθοποιός θα ήθελε να πάρει μέρος σε ένα από τα πιο γνωστά franchise στην ιστορία του κινηματογράφου, το οποίο έχει κερδίσει δισεκατομμύρια στο box office. Ωστόσο, το 1977, η πρώτη ταινία του franchise δεν ήταν παρά ένα έργο πάθους από έναν άπειρο σκηνοθέτη με το όνομα Τζορτζ Λούκας. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την απήχηση που θα είχε στο κοινό μια τόσο πρωτοπόρα για την εποχή της ταινία, με τους περισσότερους να θεωρούν τη συμμετοχή τους σε αυτή αρκετά τολμηρή, παρά λογική επιλογή. Κάτι που όπως φαίνεται σκέφτηκε και ο Αλ Πατσίνο ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην πρώτη ταινία των Star Wars.

Ο ρόλος που του είχε προταθεί ήταν αυτός του Χαν Σόλο που με μεγάλη επιτυχία υποδύθηκε, τελικά, ο Χάρισον Φορντ -σήμερα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε στο ρόλο κάποιον άλλον πέραν από τον Χάρισον Φορντ καθώς έκανε το ρόλο τόσο δικό του, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη έναν από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες σε όλη την ποπ κουλτούρα του κινηματογράφου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, λοιπόν, η καριέρα του Πατσίνο είχε φτάσει ήδη στο απόγειό της. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε ήδη γίνει γνωστός μετά από τις κορυφαίες ερμηνείες του σε δύο από τις τρεις ταινίες της τριλογίας «Νονός», καθώς και στις «Serpico» και «Dog Day Afternoon». Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2013 ήταν τόσο περιζήτητος που τον ήθελαν οι πάντες. Ακόμη και ο ανερχόμενος Τζορτζ Λούκας στην επικών διαστάσεων νέα ταινία του. Ωστόσο, ο Πατσίνο απέρριψε τον ρόλο καθώς, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, όταν διάβασε το σενάριο δεν το κατάλαβε. Δεν διστάζει, όμως, να δηλώσει ότι το έχει μετανιώσει, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επιλογή του ως «ακόμη μία χαμένη ευκαιρία». ­

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα