Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μην τρέφουμε αυταπάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Φτάνουμε αισίως τους τρεις μήνες που το τοπικό μας πρωτάθλημα έχει κατεβάσει ρολά και όλοι αναμένουν εναγωνίως τις ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων και εν συνεχεία της κυβέρνησης για το πότε θα επαναρχίσει το ποδόσφαιρο.

Όμως κύριοι, μην τρέφουμε αυταπάτες. Το ερασιτεχνικό έχει τελειώσει, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση για φέτος τουλάχιστον.

Δεν βγαίνουν τα «κουκιά» άλλωστε, αφού βρισκόμαστε προς το τέλος του Ιανουαρίου και οι λοιμωξιολόγοι ούτε καν έχουν συζητήσει για την Football league, μια επαγγελματική κατηγορία.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία τέτοια περίπτωση και δεν βρίσκουμε και τον λόγο που το τρενάρουν όλοι αφήνοντας ελπίδες σε ανθρώπους που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι όλους μας πονάει αυτή η απόφαση. Αυτό που έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές είναι πώς γίνεται όλοι οι γιατροί να υποστηρίζουν ότι όταν αθλείσαι το ανοσοποιητικό σύστημα δυναμώνει, «χτίζοντας» ανοσία και στην προκειμένη περίπτωση να έχει μπει λουκέτο στον αθλητισμό;

Στην προκειμένη περίπτωση οι γιατροί-λοιμωξιολόγοι έχουν στερήσει από τους αθλητές να προπονούνται και να αγωνίζονται.

Μπορεί ωστόσο ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που έκανε την Παρασκευή να ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει συζήτηση για τις αθλητικές δραστηριότητες όμως σίγουρα δεν μπορεί να γνωρίζει ότι στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν πλέον οι ημερομηνίες…

Άρθρα-Συνεργασίες

Όταν διαμαρτύρεσαι για τα αυτονόητα-Γράφει ο Χάρης Τσίτσικας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί σε όλοι τη Χώρα έχουν ξεπεράσει εαυτούς βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή. Όπου απαιτήθηκε προέταξαν το δημόσιο συμφέρον και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Σε σύνορα, νησιά, στην μάχη κατά της μεγαλύτερης πανδημίας της νεότερης ιστορίας. Παντού με φιλότιμο και με ηθικό.
Όλοι αυτοί λοιπόν οι σύγχρονοι για μένα ήρωες δεν ανταμείφθηκαν ποτέ για όλα αυτά που πρόσφεραν από την Πολιτεία . Διαχρονικά ένα χτύπημα στην πλάτη και αυτό είναι όλο.
Κανένας δεν έχει σκύψει να λύσει προβλήματα όπως το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ένα σύγχρονο βαθμολόγιο, διορισμό υπηρεσιακών ιατρών, αποδέσμευση από τις ακούσιες νοσηλείες, τις μεταγωγές κρατουμένων. Θέματα που καίνε και που διαιωνίζονται ακόμα και σήμερα χωρίς κανένας να θέλει να δώσει λύσεις καθώς υπάρχει η αντίληψη της καυτής πατάτας και των τυχόν συνεπειών. Όλοι βέβαια αντιλαμβάνονται τα προβλήματα αυτά αλλά πάντα υπάρχει κάποια δυσκολία….άλλοτε έλλειπαν τα χρήματα, άλλοτε λείπουν οι προσλήψεις στις φυλακές, άλλοτε πρέπει να εκπαιδευτούν άτομα στο ΕΚΑΒ για την ανάληψη των ακούσιων νοσηλειών πάντα όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που κατά περίεργο τρόπο η πολιτεία δυσκολεύεται να λύσει. Όχι τώρα. Εδώ και είκοσι χρόνια. Όταν άλλες αποφάσεις λαμβάνονται σε λίγες μέρες όπως οι προσλήψεις χιλίων ατόμων στα πανεπιστήμια. Ο αστυνομικός όμως εκεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή…
Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ όπως πληροφορηθήκαμε έρχεται νόμος για την θεσμοθέτηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών λαμβάνουν επικίνδυνο επίδομα έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και επί 20 έτη είναι απαλλαγμένοι από τις Μεταγωγές στην πλάτη της Αστυνομίας τι και αν ένας από τους λόγους πρόσληψης τους ήταν αυτός, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δικά τους νοσοκομεία τα Σώματα Ασφαλείας δυστυχώς όχι. Πλήθος άλλων παραδειγμάτων δυστυχώς δείχνουν ότι η κατάσταση θα παραμένει η ίδια. Γιατί άραγε;
Αν και τώρα με έναν Υπουργό με τόση εμπειρία σε θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια πολιτική ηγεσία που προέρχεται από τα σπλάχνα του Σώματος δεν δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα τότε δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία.
Το χτύπημα στην πλάτη και η κατανόηση ότι έχετε δίκιο αλλά….δεν επαρκούν πλέον.
Κάποτε ως υπερεσιακοί παράγοντες έβρισκαν πολλές φορές τοίχος στους πολιτικούς τους προϊσταμένους αφουγκραζόμενοι τα χρόνια αυτά προβλήματα τώρα όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για τομές καθώς οι ίδιοι είναι αυτοί που χαράζουν πολιτική ως πολιτικοί πλέον προϊστάμενοι του Υπουργείου μας.
Το τεράστιο εξοπλιστικό στοίχημα πήρε σάρκα και οστά και πλέον θα μπορούν οι συνάδελφοι να έχουν πιο σύγχρονα μέσα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μένουν πολλά ακόμα τα οποία θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν καθώς η πολιτική Ηγεσία γνωρίζει τον τρόπο.
Εμείς όλες οι Ενώσεις δυστυχώς θα παλεύουμε για τα αυτονόητα …τα αυτονόητα τελικά είναι πολλές φορές τα πιο δύσκολα.

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Αναδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών Του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συζητάμε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, ακριβώς πεντέμισι ώρες και αυτό που συμπεραίνω εγώ αλλά και όλοι οι παριστάμενοι, θέλω να πιστεύω, είναι η «εν ενί στόματι και μιάς καρδίας», αγωνίας, για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών και των Τμημάτων του στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) εκτός της φυσικής έδρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκτιμώ ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος με το Πανεπιστήμιο Πατρών και παράλληλα όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, Πρώτος, Δεύτερος Βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι εκπρόσωποι της Δυτικής Ελλάδας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ενισχύσουμε ΟΛΟΙ μας με κάθε τρόπο, τις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Αφουγκράζομαι την αγωνία της Συγκλήτου, η οποία απ’ ό,τι κατάλαβα εδώ και πεντέμισι ώρες συζήτησης, είναι αγωνία όλων ημών. Προσωπικά είμαι αντίθετος και έξω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Δεν δέχομαι στην πλάτη των Φοιτητών μας, να «παίζουν» ορισμένοι πολιτικά παιχνίδια βάζοντας εμπόδια στο μέλλον των νέων μας αλλά και του τόπου μας.
Το προτεινόμενο σχέδιο της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρίσκεται στον σωστό προσανατολισμό. Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω το εξής: όλοι μας επιθυμούμε και για τον λόγο αυτό άλλωστε βρισκόμαστε σήμερα εδώ: να διατηρήσουμε τα υπάρχοντα Τμήματα των Σχολών στον Πύργο και την Αιτωλοακαρνανία.
Κύριε Πρύτανη, εκλεκτά Μέλη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών,
Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας, ενισχύοντας παράλληλα την βούληση και σχεδιασμό της Συγκλήτου, για ίδρυση νέων Σχολών, όπως με ικανοποίηση διαβάσαμε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, της Γεωργικής και Οίνου και Αμπέλου Σχολών, εμπλουτίζοντας την πρότασή σας με την ίδρυση κι άλλων νέων Σχολών. Υπάρχουν ιδέες και πρόσφορο έδαφος σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Θέλουμε ένα Παν – επιστήμιο! Να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες Σχολές. Έτσι νοείται, επιτρέψτε μου, ένα ολοκληρωμένο Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η εκπεφρασμένη διεθνώς άποψη, ότι το Brand Name του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτι το οποίο το γνωρίζετε εσείς «κάλλιον εμού», βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Είμαι αισιόδοξος ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι ο «Φάρος» της Δυτικής Ελλάδας του οποίου οι ακτίνες θα αγγίζουν το σύνολο αυτής.

(*) Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαϊας, Τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, της παράταξης του Απ. Κατσιφάρα στη συνεδρίαση του Π.Σ.

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Περί προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού-Του Γεωργίου Γκόλφη

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά την διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών για την πρόσληψη προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο ή και σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα , οι συμμετέχοντες υποψήφιοι, των προς πλήρωση θέσεων, καλούνται, πέραν των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος να επισυνάψουν επιπροσθέτως και υπεύθυνες δηλώσεις, ανάλογα με τον φορέα και το είδος, νομικού περιεχομένου, όπως περί μη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα καθώς και άλλα νομικά κωλύματα περί διορισμού τους ή μη.

Η μη υποβολή από την πλευρά των υποψηφίων αυτού του είδους των υπεύθυνων δηλώσεων ή η λανθασμένη υποβολή, τους αποκλείει από την περαιτέρω συμμετοχή τους στην εξέλιξη του διαγωνισμού και στην διεκδίκηση της επιδιωκόμενης γι’ αυτούς θέσεως.
Προς τούτο θα μπορούσε κανείς να προτείνει την δημιουργία ενός ενιαίου κωδικοποιημένου εντύπου πολλαπλών ερωτήσεων, το οποίο θα μπορούσε να περιέχει το σύνολο των αποτρεπτικών νομικών κωλυμάτων για κάθε υποψήφιο και στο οποίο κάθε υποψήφιος υποχρεωτικά θα μπορούσε να συμπληρώνει τα ανάλογα πεδία ώστε να συμμετέχει στον κάθε διαγωνισμό απρόσκοπτα.
Κοινώς, ένα ενιαίο έντυπο για όλες τις προκηρύξεις σχετιζόμενο με νομικά κωλύματα διορισμού για το σύνολο των προκηρύξεων όλων των ειδών και όλων των φορέων.
Με την δημιουργία ενός τέτοιου εντύπου, καθίσταται πιο εύκολη η υποβολή της αίτησης για κάθε υποψήφιο, μειώνεται η γραφειοκρατία και κυρίως δεν αποκλείονται συμμετέχοντες από κάποιον διαγωνισμό λόγω λάθους ή άγνοιας περί της υποβολής των συγκεκριμένων υπεύθυνων δηλώσεων.
Έχει παρατηρηθεί πως ,σε κάθε διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού από κάποιον φορέα η συμμετοχή των πολιτών ανέρχεται σε πολύ υψηλά αριθμητικά επίπεδα λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας αλλά και λόγω της εργασιακής ανασφάλειας του ιδιωτικού τομέα.
Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε κάθε διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού, με την ελπίδα της εξεύρεσης μιας εργασίας ή αποσκοπώντας στην εξεύρεση μιας καλύτερης εργασίας για όσους ήδη εργάζονται.
Εξαιτίας όμως της πολυπλοκότητας κάποιων παραμέτρων κατά την υποβολή μιας αίτησης, όπως είναι τα προαναφερθέντα σχετικά με τις υπεύθυνες δηλώσεις, υποκρύπτεται το εξής: Κατά την διενέργεια ενός διαγωνισμού για την πρόσληψη μικρού αριθμού θέσεων η συμμετοχή, συνήθως, ανέρχεται σε επίπεδα χιλιάδων συμμετεχόντων- ενδιαφερομένων. Ολοκληρώνεται ο κάθε διαγωνισμός θεωρητικά ως επιτυχής και αναρτώνται οι πίνακες, διοριστέων, αποκλειομένων κτλ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, κάλλιστα μπορούν να έχουν αποκλειστεί από λάθος στις υπεύθυνες δηλώσεις νομικού περιεχομένου, συμμετέχοντες οι οποίοι, υπολογιζομένων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους θα βρίσκονταν εντός των πινάκων των τελικώς διορισθέντων.
Κατά συνέπεια η δημιουργία ενός τέτοιου ενιαίου και ίσως πιο απλοποιημένου εντύπου χειρόγραφου ή και ψηφιακού, μιας και βρισκόμαστε στο στάδιο ένταξης όλο και περισσότερων διαδικασιών στον ψηφιακό κόσμο, σχετιζόμενου με τις εν λόγω διαδικασίες, θα μπορούσε να αποτελεί, κάποιο δείγμα προόδου, εξέλιξης και αναβάθμισης σε σχέση με την έως τώρα πληθώρα υποβολών διαφορετικού τύπου και περιεχομένου, υπεύθυνων δηλώσεων του νόμου 1599/86.

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΓΚΟΛΦΗ
(ΛΟΓΙΣΤΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ)

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα