Connect with us

Βόλεϊ

Η επιστροφή στις προπονήσεις και το πρωτόκολλο κρίνουν την επανέναρξη στην Α2 Εθνική βολεϊ

Published

on

Χαραμάδα αισιοδοξίας άφησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον αθλητισμό καθώς ανέφερε πως την προσεχή εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν και οι άλλες κατηγορίες.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από την πορεία του ιού, τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους όμως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξίας πως την 1η Φεβρουαρίου θα δοθεί το ΟΚ σε όλες τις ομάδες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Αν όντως δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις, τότε μετά από ένα μήνα που θα χρειαστούν σίγουρα οι ομάδες, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.
Για παράδειγμα στο βόλεϊ, η πλειοψηφία των ομάδων της preleague είναι θετικές για να γυρίσουν στο γήπεδο και μάλιστα δέχονται να καλύψουν τα έξοδα για να καλύψουν το κόστος των τεστ.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια για την Α2 Εθνική βόλεϊ αφού οι πληροφορίες λένε πως οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος από τα τεστ.
Οπότε τα δύο στοιχεία-κλειδιά που θα ξεκαθαρίσουν αν θα έχουμε δράση σε Α2 Εθνική βόλεϊ ανδρών-γυναικών με 3 πατρινές ομάδες, είναι πότε θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις -αν δεν ανοίξει ούτε τον Φεβρουάριο, τότε είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν τον χρόνο- και το σημαντικότερο με βάση ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει η διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος.
Αν ζητηθεί από τις ομάδες να κάνουν τεστ covid-19 ανά εβδομάδα όπως ισχύει στις επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1 και 2) τότε θα είναι σχεδόν αδύνατό να το καλύψουν οι ομάδες και μοιραία δεν θα γίνει φέτος πρωτάθλημα.
Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας και οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ της ΕΑΠ και του Απόλλωνα βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν και αυτοί τις οριστικές εξελίξεις προκειμένου να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με την περίοδο 2020-21.
Π.Κ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement