Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται πλαστική κουτάλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάκληση πλαστικής κουτάλας από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την β΄ χημική υπηρεσία Αθηνών, του γενικού χημείου του κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Τρυπητή κουτάλα Nylon Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3×12 cm».

Το δείγμα βρέθηκε μη κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα και πράσινο χερούλι, με εμπορική ονομασία «Τρυπητή κουτάλα Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3×12 cm» κινεζικής προέλευσης και με αριθμό γραμμοκώδικα 8434485092199.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση ABC Mega Shopping IKE Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 120, Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου έγινε η δειγματοληψία και διακινήθηκε από την M1 Store IKE, Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη, ‘Αγιος Ι. Ρέντης Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

TAGS


Ροή ειδήσεων

Advertisement