Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Connect with us

Βόλεϊ

Ο ΠΑΣΑΠ έκανε αίτημα στον Αυγενάκη για έναρξη της preleague ανδρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριελήφθη και η preleague ανδρών-από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην  εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021 ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αίτημα πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021, για άμεση επανένταξη των προπονήσεων, συνοδευόμενο με την ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων.

Με τη συμβολή της ΕΟΠΕ, των ομάδων και των αθλητών, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.

Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϋ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.

Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League.

Οι αρχηγοί των ομάδων,

Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)

Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)

Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)

Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )

Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)

Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)

Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)

Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)

Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)

Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)

Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ).

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Αθλητισμός

Καμία αναφορά από τον Χαρδαλιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν υπήρξε καμία αναφορά από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά όσο αφορά για τον αθλητισμό, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απαγόρευσε κατόπιν λάθους τις προπονήσεις στους ερασιτεχνικούς συλλόγους και κατόπιν σχετικής παραίνεσης του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και της ΓΓΑ, θα συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει αναφορά στο θέμα του αθλητισμού, ενώ δεν τέθηκε κανένα ερώτημα σχετικά με τη διαφαινόμενη παρεξήγηση.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή έδωσε το ΟΚ για σέντρα σε Γ Εθνική και Football League.

Η μοναδική διαφορά για τη Γ’ Εθνική, θα είναι η διεξαγωγή ενός γύρου και στο τέλος θα προκύψουν νέοι όμιλοι και από κει θα αναδειχτούν οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο

Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες, οι οποίες προφανώς είναι ενήμερες για το πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και έχουν πάρει τις ανάλογες εγγυήσεις.

Περισσότερα

Βόλεϊ

Με ηλεκτρονικό τρόπο οι εκλογές της ΕΟΠΕ-Ποια σωματεία της Πάτρας έχουν δικαίωμα ψήφου

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ   λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω Covid-19, την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Ομοσπονδίας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021  για την διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων των Ομοσπονδιών αλλά και των εκλογών και με ηλεκτρονικό τρόπο.

 

Ετσι οι εκλογές θα γίνουν πλέον σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν αφού δεν χρειάζεται μετακίνηση από όσους εκπροσωπήσουν  τις ομάδες για εκλογές.

Μάλιστα έγιναν  γνωστά και τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι συνολικά 280 και τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου από την περιοχή είναι τα εξής:

Παναχαϊκή, ΕΑΠ, Αθλος Πατρών, Αιολος Αγυιάς, Ερμής, Ολυμπιάδα και Απόλλωνα Πατρών, Σείριος Παραλίας, ΑΟ Αιγιαλεων και Ομόνοια Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Οι 8 αλλαγές που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο του ’21

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κάθε συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης αποφασίζονται οι αλλαγές κανονισμών στο βόλεϊ και στο μπιτς βόλεϊ.

Έτσι και στο 37o συνέδριο της FIVB που έγινε πρόσφατα διαδικτυακά πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικές αλλαγές των κανονισμών στο βόλεϊ οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν από 1 Ιανουαρίου 2022 ή και από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, δηλαδή, η ΚΕΔ/ΕΟΠΕ μπορεί να τις συμπεριλάβει από τον Σεπτέμβριο του 2021 οπότε και θα αρχίσουν τα νέα πρωταθλήματα.
Σύμφωνα με το sports3.gr  οι 8 σημαντικότερες αλλαγές στο βόλεϊ σάλας που θα εφαρμοστούν από 1 Ιανουαρίου 2022:

1.Και τα δύο λίμπερο μιας ομάδας μπορούν να φορούν στολές που είναι διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και από την υπόλοιπη ομάδα.
2.Επιτρέπεται στο λίμπερο να είναι αρχηγός της ομάδας ή του αγώνα.
3.Να μην θεωρείται σφάλμα αν ο μπλοκέρ αγγίξει την μπάλα ταυτόχρονα με τον επιθετικό παίκτη της αντίπαλης ομάδας, όταν αυτή βρίσκεται εξολοκλήρου στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας.
4.Δεν επιτρέπεται να ζητηθεί οποιαδήποτε κανονική διακοπή του παιχνιδιού αφού απορριφθεί ένα αίτημα και τιμωρείται με προειδοποίηση καθυστέρησης κατά την ίδια διακοπή.
5.Καταργείται η περιοχή ποινής των αθλητών.
6.Όταν αποβάλλεται παίκτης ή προπονητής ή μέλος του πάγκου μιας ομάδας να πηγαίνει στα αποδυτήρια.
7.Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση αλλαγή όταν αποβάλλεται ή αποκλείεται παίκτης που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανονική αλλαγή.
8.Επιτρέπεται η ζώνη επίθεσης να έχει διαφορετικό χρώμα από την αμυντική ζώνη. Η συγκεκριμένη αλλαγή προτάθηκε από τους Ιταλούς που καθιέρωσαν πρώτοι διαφορετικό χρωματισμό στον αγωνιστικό χώρο διαπιστώνοντας πως αυτό βοηθάει την γρήγορη κίνηση των αθλητών και αθλητριών στον χώρο ειδικά όταν έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τη μπάλα που βρίσκεται πιο ψηλά από το σώμα τους έχοντας παράλληλα άμεση αίσθηση του χώρου που κινούνται.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα