Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 158 κρούσματα από τις 18 Ιανουαρίου, εύθραυστες οι ισορροπίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα 158 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί από τις 18 Ιανουαρίου στην Αχαϊα, αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αυξητική πορεία που παρουσιάζεται το τελευταίο δεκαήμερο, συζητείται σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρόντος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ενώ απασχολούν και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
«Ανησυχούμε», φέρεται να είπε μέλος της Επιτροπής σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους παράγοντες από την Αχαΐα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Π.Ε. Αχαϊας και αρμόδιος σε θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, εξέφρασε την ανησυχία του, μιλώντας στη «Γ» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι εύθραυστες οι ισορροπίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εικόνα των επόμενων ημερών θα είναι βαρόμετρο.
Δεν είναι επίσης τυχαίες οι δηλώσεις που έκανε στην «ΓΝΩΜΗ» ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, προειδοποιώντας, ότι «πρέπει μνα αποφευχθούν «καρναβαλικές παρασπονδίες», καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε «δύσκολες καταστάσεις»
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως 14%, ενώ ανά 100.000 κατοίκους τα κρούσματα ανέρχονται στα 9.35.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την καταγραφή των περιοχών που προέρχονται τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από τους 27 νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid -19 ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχονται από το κέντρο της Πάτρας γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και το συνδυάζουν με τις εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.
Επίσης, έχουν καταγραφεί κρούσματα από την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, του Ζαβλανίου, των Συχαινών και του Νότιου Τομέα.
ΠΕΝΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΔΔΗΕ
Από τα μοριακά τεστ που έγιναν σε 17 υπαλλήλους στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 5 θετικά.
27 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Σε 27 ανήλθαν οι νοσηλείες των περιστατικών Covid -19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Χθες, εφημέρευε ο «Αγ. Ανδρέας» και συνολικά στην Κλινική Covid -19 νοσηλεύονταν 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα στην ΜΕΘ Covid -19. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν δύο ασθενείς στην Εντατική (ο ένας διασωληνωμένος και ο άλλος με μάσκα), ενώ στην Κλινική 10 ασθενείς.
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου : 6
Τρίτη 19 Ιανουαρίου: 17
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: 22
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: 19
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου:18
Σάββατο 23 Ιανουαρίου: 24
Κυριακή 24 Ιανουαρίου: 4
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου: 19
Τρίτη 26 Ιανουαρίου: 29
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
H ένταση της μεταδοτικότητας στο ΓΝΠ με τον κορωνοϊό να έχει πλήξει συνολικά άτομα του υγειονομικού προσωπικού προκάλεσε προβληματισμό στην επιστημονική επιτροπή, η οποία προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης μεταλλαγμένου στελέχους του ιού απέστειλε για έλεγχο δείγματα στην Αθήνα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων, την ερχόμενη Παρασκευή από το εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, το οποίο διεξάγει τους ελέγχους και έχει «ανακαλύψει» μεταλλαγμένα στελέχη του ιού σε Αθήνα , Κρήτη αλλά και Βόρεια Ελλάδα.
Ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών γίνονται ιχνηλατήσεις στις επαφές και στον κύκλο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ενώ έχουν προγραμματιστεί και επαναληπτικά μοριακά τεστ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement