Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προειδοποίηση από Γώγο μέσω της «Γ»: «Προσέχετε το Καρναβάλι»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Με δεδομένα τα καλά και τα κακά νέα, όπως η αποδεδειγμένη ανάσχεση της βαριάς νόσησης με την κολχικίνη στη θεραπευτική φαρέτρα και στον αντίποδα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, η αύξηση της κίνησης των πολιτών τις τελευταίες μέρες λόγω της ανοικτής «Αγοράς», η επικείμενη επιστροφή των μαθητών την προσεχή Δευτέρα σε Γυμνάσια/ Λύκεια, το Πατρινό Καρναβάλι, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων εδώ και 10 ημέρες στην Αχαΐα, είναι λόγοι ικανοί τόσο να ελπίζουν, όσο και να ανησυχούν οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή αυστηρής τήρησης των μέτρων.

Με τη σύσταση «Προσέχετε το Καρναβάλι» ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών- και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας Χαράλαμπος Γώγος , τονίζει στη «Γ» τον κίνδυνο της σοβαρής πιθανότητας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και ανατροπής των ισορροπιών, αν το Πατρινό Καρναβάλι δεν αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη σύνεση και ελαστικοποίηση των μέτρων.
«Σε χρόνο παρόντα υπάρχει μια σταθερή ροή κρουσμάτων πανελλαδικά αλλά και στην Αχαΐα. Το επικείμενο άνοιγμα από την προσεχή Δευτέρα Γυμνασίων/ Λυκείων και το Πατρινό Καρναβάλι, με εμβάλλουν σε ανησυχία γιατί είναι πολύ εύθραυστη η ισορροπία που έχουμε κατακτήσει με θυσίες. Το Πατρινό Καρναβάλι που αναντίρρητα αποτελεί παράδοση και μεράκι των Πατρινών, φέτος πρέπει να γίνει σαφές ότι τίποτα δεν είναι ίδιο, το σκηνικό έχει αλλάξει.Ζούμε μια ανοίκεια εποχή. Για κανένα λόγο δεν πρέπει με ασυλλόγιστες ενέργειες και συναθροίσεις να γίνει αφορμή για οδυνηρή ανατροπή. Είναι νομίζω, μια και είμαι Πατρινός, θέμα τιμής και ήθους των πολιτών αυτής της πόλης που στο σύνολο τους είναι υπεύθυνοι, να δώσουν παράδειγμα υπευθυνότητας».
Η ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ ΔΕΝ ΔΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
Σε ότι αφορά τη δράσης της κολχικίνης που μπήκε στο θεραπευτικό πρωτόκολλο κατά της νόσου covid-19 και ο ίδιος μετείχε στην πρώτη μελέτη GRECCO-19 επισημαίνει: «Η κολχικίνη που μπήκε στον θεραπευτικό αλγόριθμο του ΕΟΔΥ αφού απεδείχθη με βάσει τις κλινικές μελέτες πως είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να αποτρέψει την πολυσυστημική προσβολή των θετικών στον ιό ελέγχοντας την έντονη φλεγμονώδη αντίδραση που χαρακτηρίζει αυτή τη νόσο. Είναι ένα φάρμακο φτηνό με λίγες παρενέργειες που εξασφαλίζει την ανάσχεση της εξέλιξης της νόσου στους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς. Δεν δρα προληπτικά και πρέπει να λαμβάνεται ως αγωγή με συνταγή του θεράποντα γιατρού.. Δεν χορηγείται στους προσβληθέντες από κορωνοϊόασυμπτωματικούς παρά μόνον σε ασθενείς άνω των 60 ετών καθώς και σε ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα (σακχαρώδη διαβήτη, ΧΑΠ, καρδιακή ανεπάρκεια και στεφανιαία νόσος, υπέρταση, παχυσαρκία) ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το θετικό μοριακό τεστ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement