Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

17 τόνοι εν μέσω πανδημίας

Οι μαθητές της Αχαΐας απέδειξαν για ακόμη μία φορά την ευαισθησία τους συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δράση «τα Ευέλικτα Καπάκια» σχεδιάζεται και συντονίζεται τα τελευταία 7 χρόνια από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας για τα σχολεία της Αχαΐας σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων και την ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών  «Gefyristas».

Η δράση για τα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20 υλοποιήθηκε στη μνήμη της Πένης Σακοβέλη, που πρώτη εκείνη εμπνεύστηκε, σχεδίασε και  συντόνισε το όλο εγχείρημα. Αφορά στη συλλογή πλαστικών πωμάτων προκειμένου μέσω της διάθεσής τους να ενισχυθούν τα ειδικά Σχολεία του Νομού Αχαΐας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια τα σχολεία έχουν υποδείξει. Η συμμετοχή των σχολείων και η εμπλοκή και προσφορά εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ήταν συγκινητική για άλλες δυο χρονιές. Ιδιαίτερα την τελευταία σχολική χρονιά 2019-20 που λόγω της πανδημίας τα σχολεία ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ευχάριστη έκπληξη η συγκέντρωση 17 ολόκληρων τόνων πλαστικού.

Η Επιτροπή που συγκροτούν οι διοργανωτές της δράσης αποφάσισε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να διατεθούν για να ικανοποιήσουν ανάγκες των Ειδικών Σχολείων του Νομού και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τη δράση θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων, όπως αυτά δηλώθηκαν μετά από σχετική πρόσκληση, ως ακολούθως:

Ροή ειδήσεων

Advertisement