Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντός των επομένων ημερών σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Ήδη οι διπλωματικές υπηρεσίες μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Λευκού Οίκου βρίσκονται σε συνεννόηση για τον προσδιορισμό της κατάλληλης ημέρας και ώρας που θα πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα το οποίο δεν θα είναι μονάχα εθιμοτυπικό προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, αλλά ουσίας, καθώς αναμένεται να συζητηθεί και το ευρύτερο πλαίσιο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της συνεχούς τουρκικής προκλητικότητας.

Για την πραγματοποίηση του τηλεφωνικού ραντεβού μεταξύ των δύο ηγετών εργάζονται από ελληνικής πλευράς η Ελληνίδα πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, Θανάσης Μπακόλας.

Παράλληλα προαλείφεται το έδαφος για μια ενδεχόμενη νέα επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες εν ευθέτω χρόνω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement