Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σοφία Μπεκατώρου: Πριν κάνω την καταγγελία μίλησα στα παιδιά μου – Η αντίδραση του γιου της που την στενοχώρησε

Δημοσιεύθηκε

στις

τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί και τη συζήτηση με τα παιδιά της πριν μιλήσει δημόσια για το περιστατικό εστίασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

Εξήγησε πως ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση που πήρε τονίζοντας πως ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να αποδείξει το περιστατικό και αναφέρθηκε στην «ομερτά» του χώρου της ιστιοπλοΐας.

«Κατά κάποιο λόγο έλεγα ψέματα στον εαυτό μου πως θα περάσει» δήλωσε και είπε: «Άκουσα σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που με κακοποίησε σεξουαλικά εμένα συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά. Ένιωσα πως είχα μεγάλη ευθύνη. Έπρεπε να μιλήσω».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας (25/1) είπε χαρακτηριστικά: «Συζήτησα με τα παιδιά μου πριν το καταγγείλω. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία, οπότε έχει κάποιες ανησυχίες στο θέμα το σεξουαλικό, αλλά έπρεπε να του εξηγήσω πως έχουν τα κακώς κείμενα, τι μπορεί να συμβεί και πως πρέπει να προσέχουμε. Να του εξηγήσω πως έχουμε το δικαίωμα να λέμε ”όχι” και πρέπει να το φωνάζουμε».

«Στην αρχή, δεν περίμενα την αντίδρασή του και κάπως με στεναχώρησε. Μου είπε ”μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο”» δήλωσε η ολυμπιονίκης.

Όπως εξήγησε στεναχωρήθηκε και δεν του είπε τίποτα. «Μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω, όπως πρέπει και όλοι οι γονείς να μιλήσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά τους, γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία» επεσήμανε.

«Του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσα χρόνια φοβόμουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά και ότι πιστεύω ότι με αυτή η κίνηση θα μπορέσω να αποτρέψω αντίστοιχες ενέργειες και να δώσω κουράγιο σε όσες γυναίκες το έχουν υποστεί να μιλήσουν» ανέφερε.

«Όταν πήρε διάσταση το θέμα και ο γιος μου άκουγε περισσότερο στην τηλεόραση, το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό. Η δε κόρη μου, κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε ‘‘μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δε θα φοβάμαι πια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα» κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 30:20:

Ροή ειδήσεων

Advertisement