Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σύλληψη άνδρα για κλοπές σε παντοπωλεία και μίνι μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του
οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, στις 25-1-2021, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, διέρρηξε μίνι μάρκετ και αφαίρεσε από το εσωτερικό του καπνικά προϊόντα αξίας 500 ευρώ και 116 ευρώ από το ταμείο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν διάφορες συσκευασίες καπνικών προϊόντων, το χρηματικό ποσό των 116 ευρώ και διαρρηκτικά εργαλεία, όπως φακός, κόφτης, κατσαβίδι, πένσα και εργαλείο θραύσης υαλοπινάκων.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο άνδρας στις 17-01-2021 και στις 24-01-2021, είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές σε μίνι μάρκετ και παντοπωλείο,  απ΄όπου είχε αφαιρέσει καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη της πόλη της Πάτρας ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός Λεωνίδας Καρνάρος.

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη του Λεωνίδα τα εξής:

ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΌΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ο Λεωνίδας Κ. Καρνάρος ήταν Ηλείος στην καταγωγή (από τα Κρέσταινα ο πατέρας του) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1971 κατοικούσε μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Πατρών. Για 5 1/2 χρόνια ήταν υπάλληλος στο Υποθηκοφυλάκειο Πατρών ενώ από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδοτηση του εργάζονταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Από τον Ιούλιο του 1992 ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κων/να Πάτση και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΚΑΡΝΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ τούμπαρε στην συμβολή των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip το ένα ΙΧ παραβίασε το στόπ και στην προσπάθειά της η οδηγός άλλου οχήματος που βρισκόταν στο σημείο να μην συγκρουστούν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί μέσα σε οικόπεδο το ΙΧ της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αχαιή Φαίδρα Βόκαλη, νέα διευθύντρια της ΕΑΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη, η οποία κατάγεται από την Κάτω Αχαΐα και είναι βραβευμένο μέλος της ακαδημίας για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου το 2016.

Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες», μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Universite Paris Dauphine, και θεωρία της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κινηματογράφο από το University College London, με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στους τομείς της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας και των φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Σινεμά». Το 2012 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της νεοσύστατης Marni Films, στήνοντας έναν πλούσιο κινηματογραφικό κατάλογο μέχρι και το 2019, υλοποιώντας δεκάδες ταινίες και βίντεο ως παραγωγός. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 μικρού μήκους ταινίες, στηρίζοντας ενεργά δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα και την καλλιέργεια της ντόπιας κινηματογραφίας. Είναι alumnus του EAVE Producers Workshop, αλλά και του Torino Film Lab (Script & Pitch, Framework). Οι ταινίες της έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως των Ρότερνταμ, SXSW, Λοκάρνο, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Ευρωπαϊκά Βραβεία LUX, και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Είναι υπότροφος του Artworks και μέλος του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο ΕΝΟΜΕΝΑ, ενώ συνεχίζει την ενασχόλησή της με την παραγωγή ως μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Late Bloomers. Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Επιλεγμένη φιλμογραφία ως παραγωγός:
2020 «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη | μικρού μήκους
2019 « Αμυγδαλιά» της Χριστίνας Φοίβη | ντοκιμαντέρ
2019 «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου | μικρού μήκους
2019 «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού | μικρού μήκους
2018 «To Mαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά | μεγάλου μήκους
2018 «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση | μικρού μήκους
2016 «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου | μεγάλου μήκους
2016 «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | μεγάλου μήκους
2016 «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα | μικρού μήκους
2013 «Kινγκ Κονγκ» του Νίκου Κυρίτση | μικρού μήκους.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα