Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:«Μαχαίρι» στην επιστρεπτέα -διαμαρτυρία σήμερα στις 10 πμ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Published

on

Παρέμβαση- διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί με πρωτοβουλία του ΣΚΕΑΝΑ μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων επιχειρήσεων και εστίασης από την επιστρεπτέα «5».

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας κάνει λόγο για το τελειωτικό «χτύπημα» στον κλάδο, ο οποίος παραμένει κλειστός εδώ και τρείς μήνες με απόφαση της κυβέρνησης, την ώρα που οι πάγιες υποχρεώσεις των επιχειρηματιών «τρέχουν».
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως «καταστήματα κλειστά για τρεις μήνες, τεράστιες υποχρεώσεις, πάγια, συντηρήσεις, διαβίωση των οικογενειών μας και πήραμε… Τίποτα. Από σήμερα, βουβαμάρα, ζώνη λυκόφωτος, οι περισσότερες επιχειρήσεις μας απ’ έξω ή με επιστρεπτέα ποσά κοροϊδίας. Σήμερα δόθηκε η χαριστική βολή στον κλάδο καθώς εγείρεται σοβαρό θέμα επιβίωσής μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση που αφήνει λεηλατημένα τα μαγαζιά και τα σπίτια μας χωρίς να φταίμε εμείς. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως και όποτε χρειάστηκε. Ξεκινάμε με παρέμβαση- επίσκεψη διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Στις 10:00 το πρωί (ΝΕΟ Πατρών- Αθηνών).Είμαστε όλοι μαζί, καλή δύναμη γιατί η υπομονή τελείωσε».
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου αιφνιδιαστικά άλλαξε ο αλγόριθμος με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χιλιάδες επιχειρήσεις, αφού δεν πληρούσαν τα κριτήρια. «Εκατοντάδες συναδέλφοί μας, με μικρές επιχειρήσεις περίμεναν να πάρουν τα χρήματα από την επιστρεπτέα για να μπορέσουν να επιβιώσουν για όσο διάστημα παραμένουμε κλειστοί, αφού οι πάγιες υποχρεώσεις μας τρέχουν κανονικά. Πανελλαδικά απορρίφθηκαν 300.000 αιτήσεις από τις 700.000 και αναζητούμε τον λόγο. Δεν μπορεί να πληρώσουμε εμείς την απόφαση της κυβέρνησης να είμαστε κλειστοί», τόνισε ο κ. Στεργίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement