Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προσωπικές διαφορές η αιτία του φονικού;

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτεταμένες οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε τον 31χρονο Μάριο Μετάι μετά από συμπλοκή στον κόμβο Κουρτέση

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Πάτρας και τα στέκια της νεολαίας μετά την δολοφονία του 31χρονου Μάριου Μετάι, προχθές το απόγευμα, στον κόμβο Κουρτέση.

Οι αστυνομικές αρχές παράλληλα με την αναζήτηση του δράστη, ο οποίος μέχρι χθες αργά το βράδυ παρέμενε άφαντος -αν και είχαν ταυτοποιηθεί εξ αρχής τα στοιχεία του- προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της αιματηρής συμπλοκής διερευνώντας τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, θύμα και δράστης φέρεται να είχαν διαφορές και μια… παρεξήγηση ήταν η αφορμή για να σημειωθεί σκηνικό έντασης μεταξύ τους.

Η μοιραία συμπλοκή –όπως αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι – ήταν το αποκορύφωμα διαπληκτισμού που ξεκίνησε λίγη ώρα νωρίτερα σε πλατεία της Πάτρας, όπου βρίσκονταν το θύμα μαζί με τρία ακόμα νεαρά άτομα. Από το σημείο φέρεται να πέρασε όχημα στο οποίο επέβαινε ο δράστης και ένα δεύτερο άτομο εξαπολύοντας φραστική επίθεση σε βάρος της παρέας των νεαρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πνεύματα οξύνθηκαν και η παρέα ακολούθησε με ένα Ι.Χ. και ένα δίκυκλο το όχημα του δράστη. Φθάνοντας στον κόμβο Κουρτέσι τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και ξεκίνησε ο καβγάς. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και δεν άργησε να γίνει το κακό.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο «ΣΥΝΕΡΓΟΣ»

Η Ασφάλεια Πατρών από χθες έχει στα «χέρια» της έναν νεαρό, ο οποίος επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον δράστη την ώρα της μοιραίας συμπλοκής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση και χθες το απόγευμα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«ΡΙΞΤΟΥ, ΡΙΞΤΟΥ…» ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε αρχικά δύο φορές στον αέρα, ενώ η τρίτη σφαίρα έριξε στο έδαφος αιμόφυρτο τον 31χρονο.

Το τραύμα στο κεφάλι αποδείχθηκε μοιραίο καθώς ο νεαρός παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στη 1 χθες τα ξημερώματα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρα όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το ΕΚΑΒ.
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια αναφέρουν πως η ένταση ήταν τόσο μεγάλη αναφέροντας πως ακούστηκε και η προτροπή «Ρίξτου, ρίξτου…». Ο δράστης εκτιμάται ότι πάτησε τη σκανδάλη από κοντινή απόσταση και η σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του 31χρονου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΚΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΙΔΑ
Από την Ασφάλεια Πατρών που έφθασε λίγη ώρα μετά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δύο κάλυκες από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm, ενώ μια βολίδα βρέθηκε στο μπαλκόνι γραφείων ιδιωτικής εταιρείας όπου το τζάμι είχε σπάσει. Κλιμάκιο της Σήμανσης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, περισυνέλεξε τα ευρήματα από το σημείο και προσπαθεί να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement