Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αργυρούπολη: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην γραμμή της άρνησης των βαρύτατων κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί κινήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στον ανακριτή οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας στα νότια προάστια της Αθήνας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους οι τρεις νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καθώς και επιτήρηση από κοινωνικό λειτουργό.

Κατά πληροφορίες, και οι τρεις ενώπιον του ανακριτή υποστήριξαν πως δεν έχουν ανάμειξη στην επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αργυρούπολης εις βάρος δυο ανήλικων.

Όπως έγινε γνωστό το ένα από τα ανήλικα αυτά δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι ενός ό άλλος νέος ξυλοκοπήθηκε άγρια. Οι δράστες τους άρπαξαν τηλέφωνα και χρήματα. Για την επίθεση αυτή οι τρεις κατηγορούμενοι ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή πως έφυγαν από την πλατεία όταν άρχισε η συμπλοκή.

Υπενθυμίζεται πως βάρος των τριών κατηγορουμένων έχουν κατά περίπτωση απαγγελθεί κατηγορίες για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία.

Σε δήλωσή του ο Αντώνης Μυλωνάς – δικηγόρος ενός εκ των τριών ανήλικων κατηγορουμένων τόνισε: «Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επεβλήθησαν αναμορφωτικά μέτρα. Παρουσίαση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων. Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει». Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ανέφερε πως ο ανήλικος δεν ήταν στις ομάδες που έκαναν τα επεισόδια. Ήταν παρών στην πλατεία αλλά δεν είχε συμμετοχή κάτι που δέχθηκαν και οι δικαστικές αρχές.


Ροή ειδήσεων

Advertisement