Ελλάδα
Αργυρούπολη: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Δημοσιεύθηκε
1 μήνα πρνστις

Στην γραμμή της άρνησης των βαρύτατων κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί κινήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στον ανακριτή οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας στα νότια προάστια της Αθήνας.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους οι τρεις νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καθώς και επιτήρηση από κοινωνικό λειτουργό.
Κατά πληροφορίες, και οι τρεις ενώπιον του ανακριτή υποστήριξαν πως δεν έχουν ανάμειξη στην επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αργυρούπολης εις βάρος δυο ανήλικων.
Όπως έγινε γνωστό το ένα από τα ανήλικα αυτά δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι ενός ό άλλος νέος ξυλοκοπήθηκε άγρια. Οι δράστες τους άρπαξαν τηλέφωνα και χρήματα. Για την επίθεση αυτή οι τρεις κατηγορούμενοι ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή πως έφυγαν από την πλατεία όταν άρχισε η συμπλοκή.
Υπενθυμίζεται πως βάρος των τριών κατηγορουμένων έχουν κατά περίπτωση απαγγελθεί κατηγορίες για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία.
Σε δήλωσή του ο Αντώνης Μυλωνάς – δικηγόρος ενός εκ των τριών ανήλικων κατηγορουμένων τόνισε: «Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επεβλήθησαν αναμορφωτικά μέτρα. Παρουσίαση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων. Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει». Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ανέφερε πως ο ανήλικος δεν ήταν στις ομάδες που έκαναν τα επεισόδια. Ήταν παρών στην πλατεία αλλά δεν είχε συμμετοχή κάτι που δέχθηκαν και οι δικαστικές αρχές.
Ελλάδα
Αδέλφια δολοφονηθέντος από τη 17Ν: Ο Χρήστος Μάτης δεν μπορεί να κάνει απεργία πείνας απ’ τον τάφο
Δημοσιεύθηκε
12 λεπτά πρνστις
1 Μαρτίου 2021 17:31
«Ο αδερφός μου μπορεί να σηκωθεί να κάνει απεργία πείνας από εκεί που βρίσκεται; Όχι… Όχι…», τόνισε με λυγμούς μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, η Ανθούλα Μάτη, αδερφή του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που δολοφονήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1984 από τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Να καθίσει (σ.σ: ο Δ. Κουφοντίνας) εκεί που είναι και να μην εκβιάζει ολόκληρο κράτος… Εγώ πιστεύω (σ.σ: για την επιστολή άλλων συγγενών θυμάτων), ότι είναι σωστό αυτό. Να σταματήσει την απεργία πείνας, να σιτιστεί και να ζήσει όσο ζήσει…. Δεν θέλουμε εμείς να πεθάνει από την ασιτία και την δίψα. Εμάς οι συγγενείς δεν γυρίζουν πίσω…» σημείωσε ακόμη η κυρία Μάτη.
«Η μάνα μου πήγε να αγοράσει γλυκά γιατί γιόρταζε την άλλη μέρα το παλικάρι… Εγώ το έμαθα το μεσημέρι… Τρελάθηκα… Ξέρετε τι είναι την παραμονή των Χριστουγέννων να είναι να πάρεις άδεια, να πας στο χωριό, και από την άλλη να μπαίνουν οι ληστές, γιατί ληστές ήταν αυτοί, δεν ήταν ούτε πολιτικοί για πολιτικούς λόγους, ληστές ήταν μπήκαν μέσα να ληστέψουν την τράπεζα να έχουν να τρώνε γιατί δεν δούλευαν, κοίταζαν να σκοτώνουν τους συνανθρώπους μας, απλούς πολίτες, και τώρα θέλουν να είναι πολιτικοί κρατούμενοι;»
, συνέχισε.
«Τι ήταν ο αδερφός μου; Ο αδερφός μου κοίταγε να βγάλει το μεροκάματο να ζήσει… Φτωχοί ήμασταν… Φύγαμε όλοι από το χωριό μας να πάμε παραπέρα, να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Και μπήκε ο Κουφοντίνας που τον κάνανε και ήρωα τώρα αυτοί που τον ακολουθούν. Να τον κάνουν και ήρωα με τόσες δολοφονίες; Τι να πω, τι να πρωτοπώ; Που του δίνουν άδεια και έβλεπα εδώ στον Βαρνάβα, λίγο παραπάνω από την Άνοιξη, και να πηγαίνει στις ταβέρνες με την κυρία Κούρτοβικ από πίσω και να τον χαιρετάνε; Τον κύριο Κουφοντίνα; Εμένα ο αδερφός μου έρχεται πίσω;», υποστήριξε ακόμη.
Τα μηνύματα από δυο αδέρφια του δολοφονηθέντος Χ.Μάτη
«Να σταματήσει την απεργία πείνας και να ζήσει μέσα στη φυλακή όπως οι άλλοι κρατούμενοι. Και αν έρθει η ώρα του να φύγει από την ζωή, ας φύγει με άλλους τρόπους. Όχι με την απεργία πείνας. Τι θέλει να εκβιάζει ένα ολόκληρο κράτος; Και να υποτιμάει τα θύματα; Εμένα ο αδερφός μου δεν έρχεται πίσω, 28 χρόνων παλικάρι…», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο αδερφός του Χρήστου Μάτη, Βαγγέλης, τόνισε πως ο δολοφονημένος αστυνομικός «είχε τελειώσει Τουριστικών Επαγγελμάτων και δεν έβρισκε εργασία ανάλογη με αυτή που ήθελε και πήγε στην Αστυνομία. Και χαρήκαμε που μπήκε στην Αστυνομία να πάρει έναν δρόμο κανονικό…».
«Κάθε Χριστούγεννα θυμόμαστε την δολοφονία… Υποφέρουμε… Τι να του πω… Μπήκε στην τράπεζα και δολοφόνησε. Μπήκε να κλέψει και σκότωσε τον αδερφό μου…. Υπάρχει Πολιτεία που αποφασίζει… Και τώρα βγαίνει και μας προκαλεί επιπλέον. Κάθε φορά κάτι δημιουργεί… Υπάρχουν και δολοφόνοι που έχουν ζητήσει συγγνώμη…», κατέληξε.
www.protothema.gr
Ελλάδα
Κορωνοϊός: Κοντά στα 1.200 τα κρούσματα σήμερα στη χώρα
Δημοσιεύθηκε
27 λεπτά πρνστις
1 Μαρτίου 2021 17:17
Τεράστια είναι η πίεση που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στην Αττική, με τα κρούσματα κορωνοϊού που κατραγράφονται να είναι, εδώ και αρκετές ημέρες τετραψήφια.
Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης στα νοσοκομεία, είναι ότι σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό», δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.
Παρά το αυστηρό lockdown σε αρκετές περιοχές της χώρας, η κινητικότητα που παρατηρείται, σε συνδυασμό με τα μεταλλαγμένα στελέχη, ευνοούν την διάδοση του ιού.
Την Κυριακή, ανακοινώθηκαν 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και σήμερα το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να κάνει γνωστό τον εντοπισμό περίπου 1.200 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.
Ωστόσο ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων που αναμένεται και σήμερα προκαλεί ανησυχία, καθώς η διασπορά παραμένει σε υψήλα επίπεδα δεδομένου ότι την Κυριακή πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ κορωνοϊού.
Ελλάδα
Άννα Διαμαντοπούλου: Αποχωρεί από την «κούρσα» για την προεδρία του ΟΟΣΑ
Δημοσιεύθηκε
43 λεπτά πρνστις
1 Μαρτίου 2021 17:00
Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΟΟΑΣ ανακοίνωσε με ανάρτησή της στα social media η πρώην επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ Άννα Διαμαντοπούλου.
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Διαμαντοπούλου εξηγεί:
«Αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των δύο τελευταίων δρομέων της διεθνούς κούρσας για τον ΟΟΣΑ – είναι οι υποψήφιοι της Αυστραλίας και της Σουηδιας. Νωρίτερα σήμερα, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, προκειμένου να διευκολυνθεί η συναίνεση στη διαδικασία επιλογής του νέου ΓΓ.
Καταφέραμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, έχοντας συμμετάσχει σε μια δύσκολη και συναρπαστική προεκλογική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μπήκαμε στο γήπεδο της διεθνούς διπλωματίας, χωρις εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και ανοίξαμε πόρτες για το επόμενο χρυσό!
Η κίνηση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis, ήταν διπλωματικά ευφυής και, κυρίως γενναία, τόσο προς το εξωτερικό όσο προς στο εσωτερικό. Τον ευχαριστώ για την πρόταση και την υποστήριξή του, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετική πολιτική μου καταγωγή.
Προστέθηκε μια πλούσια εμπειρία, σε αυτήν που δημιουργήθηκε, στα βουνά της Κοζάνης, τις γειτονιές της Αθήνας, τις πόλεις της Ελλάδας, τις πρωτεύουσες της Ευρώπης – τώρα πια μέχρι την Κορέα και τη Χιλή. Μεγάλη διαδρομή, με νίκες και ήττες, λάθη και σωστά.
Σ’αυτή την πρόσφατη διεθνή μάχη, η αγωνία μου και ο αγώνας μου ήταν, πρώτα απ’ όλα, για την σημαία.
Γιατί ξέρουμε καλά, ότι όταν βγούμε εκεί έξω, ό,τι κι αν κάνουμε, εκπροσωπούμε πρωτίστως την πατρίδα μας, κρατάμε τη σημαία μας ψηλά.
Πρέπει να σπάζουμε στερεότυπα, να ενισχύουμε τα θετικά, να συμμετέχουμε ενεργά σε ένα ανταγωνιστικό μέλλον και όχι μόνο στο λαμπρό παρελθόν.
Αισθάνομαι περήφανη που καταφέραμε να φτάσουμε στην τρίτη θέση, προβάλλοντας με πάθος και τεκμηρίωση τη δική μας άποψη για το διεθνές σύστημα, τις προτάσεις μας για τη διεθνή συνεργασία στο θέμα των ανισοτήτων, της κλιματικής αλλαγής, του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, χωρίς εξαιρέσεις, σεβάστηκε μια εθνική προσπάθεια, οι διπλωμάτες μας το πήραν προσωπικά, ο Ελληνισμός σε καθε γωνιά της γης σηκώθηκε στο πόδι, τα ΜΜΕ βοήθησαν με διεθνείς αναπαραγωγές, οι δικοί μου άνθρωποι έβαλαν πλάτη ξανά, και εσείς όλοι, εδώ, σ’ αυτό το σημείο συνάντησης, κάθε μέρα, σε κάθε βήμα, μου πιάνατε το χέρι και με γεμίζατε ευγνωμοσύνη και ευθύνη.
Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε, που πιστέψατε. Αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική – δούλεψαν πολλές και πολλοί, όλους αυτούς του μήνες.
Τις επόμενες μέρες, θα αναφερθώ στον καθένα προσωπικά. Έχω πια μάθει, όταν κάτι πάει στραβά, να κοιτώ που έφταιξα – όταν κάτι πάει καλά, να σφίγγω το χέρι της ομάδας.
Όλα, όμως, ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου, με τον Costas Fragoyiannis και τον Georges Prevelakis, και ολοκληρώθηκαν χθες, αργά το βράδυ, στο zoom για τη δήλωση της απόσυρσης.
Τελείωσαν; Προφανώς και όχι! Άλλωστε, οι ωραίοι αγώνες, αφήνουν ωραίες φιλίες και ανοίγουν νέα κεφάλαια».
Ροή ειδήσεων
1176 νέα κρούσματα κορωνοϊού-81 εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο
Αδέλφια δολοφονηθέντος από τη 17Ν: Ο Χρήστος Μάτης δεν μπορεί να κάνει απεργία πείνας απ’ τον τάφο
Πάτρα: Που θα γίνουν rapid test την Τρίτη(2/3)
Κορωνοϊός: Κοντά στα 1.200 τα κρούσματα σήμερα στη χώρα
Το πρόγραμμα των 3 επόμενων αγωνιστικών basketleague, ο Προμηθέας 4 ματς σε 15 μέρες
Άννα Διαμαντοπούλου: Αποχωρεί από την «κούρσα» για την προεδρία του ΟΟΣΑ
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα-παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας.
Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου με τον Αλέξη Κούγια – «Ντροπή σας, δεν σας φοβόμαστε»
Αν έχετε λεπτά μαλλιά…
Το «μπράβο» που δεν ειπώθηκε ποτέ-Γράφει η Αμαλία Γ. Κουσαδιανού- Διδάχου
Αυτή την εβδομάδα
-
Ελλάδα5 ημέρες πρν
e-ΕΦΚΑ: Αύξηση 30% στον ρυθμό έκδοσης των συντάξεων
-
Διεθνή4 ημέρες πρν
Πανδημία: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους είναι όλη μέρα στα social media
-
Πολιτισμός3 ημέρες πρν
Μοντέρνος μετασχηματισμός για το Πατρινό Καρναβάλι
-
Πολιτισμός6 ημέρες πρν
Ο Καραγκιόζης στο Καρναβάλι-Παραστάσεις θεάτρου σκιών θα προβληθούν στο διαδίκτυο στη σελίδα carnivalpatras.gr
-
Λοιπά Αθλήματα3 ημέρες πρν
Σήμερα η μεγάλη ημερίδα από τη «Γνώμη» και την Περ. Δυτικής Ελλάδας με συμμετοχή του υφυπ. αθλητισμού Λ. Αυγενάκη
-
Πολιτισμός5 ημέρες πρν
Διεκδικεί 80.000 ευρώ
-
Πολιτισμός4 ημέρες πρν
Έρχεται το «Καρτ ποστάλ»-Ανακοινώθηκαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές για τη σειρά της Βικτόριας Χίσλοπ
-
Λοιπά Αθλήματα3 ημέρες πρν
Ο Πατρινός Λ. Αναστασόπουλος νέος πρόεδρος του ΣΕΠΥ