Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΕΠΣ Αχαΐας εναντίον του υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη!

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαράντα ενώσεις από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα τους και η ΕΠΣ Αχαΐας, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται εναντίον του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τις  διεργασίες που  γίνονται ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση: «

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με ποια ακριβώς αρμοδιότητα, προωθεί το ίδιο… επιτυχημένο μοντέλο και για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ μοιράζοντας θέσεις και αξιώματα δεξιά και αριστερά, ως άτυπος επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου και παραβιάζοντας συστηματικά κάθε έννοια αυτοδιοίκητου;

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κύριο Υφυπουργό της μετατροπής του αθλητικού μητρώου σε όργανο χειραγώγησης των εκλογικών διαδικασιών με τον αποκλεισμό των μη επιθυμητών σωματείων, μοντέλο που παραπέμπει σε μακρινές εποχές;

 

Ποιος του δίνει το δικαίωμα να περάσει στο νέο αθλητικό νόμο προτάσεις από την ολιστική μελέτη της UEFA, oι οποίες τελούν υπό έγκριση μόνο από τη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;

 

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κύριο Υφυπουργό να μπλοκάρει τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία; Ποιος είναι αυτός που τον έχει συμβουλεύσει κάτι τέτοιο; Και τι ακριβώς εξυπηρετεί; Μήπως να ελέγξει τους συσχετισμούς δυνάμεων κατά το δοκούν υπέρ των όποιων συμφερόντων ενδεχομένως εξυπηρετεί;

Η προφανής λύση είναι μία και υπαγορεύεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας και από τις κείμενες διατάξεις. Ορισμός ημερομηνίας εκλογών, τις οποίες ο ίδιος ο Υφυπουργός έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα μπλοκάρει, και ανάδειξη του νέου προέδρου από το εκλεκτορικό σώμα των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Ευπρόσδεκτος κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ! Ευπρόσδεκτος όποιος θα τύχει της εμπιστοσύνης των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, οι οποίες είναι και οι μόνες που μπορούν να αποφασίσουν με την ψήφο τους αν κάποιος υποψήφιος είναι κοινής αποδοχής ή όχι!

Με απόλυτα, όμως, σεβαστή τη δημοκρατικά θεσμοθετημένη διαδικασία εκλογής του όποιου υποψήφιου για την προεδρία αλλά και για την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας με απόλυτο σεβασμό στις κείμενες διατάξεις και το καταστατικό της ΕΠΟ και σύμφωνα με όσα έχουν καταστήσει ξεκάθαρα FIFA και UEFA!

Οτιδήποτε εντάσσεται εκτός αυτών των πλαισίων θα θέσει σε αποκλεισμό το ποδόσφαιρο της χώρας, όπως άλλωστε έχει γίνει και σε άλλα κράτη όταν η κυβέρνηση παρενέβη ωμά στον πυρήνα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

 

ΕΠΣ Αθηνών

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής

ΕΠΣ Αρκαδίας

ΕΠΣ Αχαΐας

ΕΠΣ Βοιωτίας

ΕΠΣ Γρεβενών

ΕΠΣ Δράμας

ΕΠΣ Δυτικής Αττικής

ΕΠΣ Δωδεκανήσου

ΕΠΣ Έβρου

ΕΠΣ Ευβοίας

ΕΠΣ Ζακύνθου

ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ηπείρου

ΕΠΣ Θεσπρωτίας

ΕΠΣ Θεσσαλίας

ΕΠΣ Θράκης

ΕΠΣ Καβάλας

ΕΠΣ Καρδίτσας

ΕΠΣ Καστοριάς

ΕΠΣ Κιλκίς

ΕΠΣ Κοζάνης

ΕΠΣ Κορινθίας

ΕΠΣ Κυκλάδων

ΕΠΣ Λάρισας

ΕΠΣ Λέσβου

ΕΠΣ Μακεδονίας

ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΕΠΣ Πέλλας

ΕΠΣ Πιερίας

ΕΠΣ Σάμου

ΕΠΣ Σερρών

ΕΠΣ Τρικάλων

ΕΠΣ Φθιώτιδας

ΕΠΣ Φλώρινας

ΕΠΣ Φωκίδας

ΕΠΣ Χαλκιδικής

ΕΠΣ Χίου

ΕΠΣ Σάλας

Ερασιτεχνικό

Η ΕΠΣ Αχαϊας ανακοίνωσε την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της

Δημοσιεύθηκε

στις

Οπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση με την οποία  έκανε γνωστό πως λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων της για τη περίοδο 20-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαιας:

Οριστική διακοπή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ 2020-2021

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1) Τη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19

2) Ότι η περιοχή μας (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό

3) Τη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) μας λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης

4) Ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμοξιωλόγους και από την ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

5) Ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

6) Ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Αποφασίζει μέσα στην εβδομάδα για την διαγραφή των πρωταθλημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας θα προχωρήσει στο αν επιθυμεί να γίνει διαγραφή των πρωταθλημάτων ή όχι.

Και αυτό διότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε ως αποκλειστικά αρμόδια κάθε διοργανώτρια για την κατάληξη του πρωταθλήματος.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι η τάση της διοίκησης είναι ότι θα αποφασίσει την ολική διαγραφή των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-2021.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει το Δ.Σ. να συμφωνήσει το ¾ δηλαδή από τα 11 μέλη να δηλώσουν ναι στην  διαγραφή οι εννιά.

Σε αναμονή λοιπόν για να δούμε τι τελικά θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαΐας.

 

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

Διεκδικεί την προεδρία του Συνδέσμου ο Ρηγόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

O νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας, Γιώργος Σταθόπουλος δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα οπότε αυτήν θα την διεκδικήσει ο Γιάννης Ρηγόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο Άγγελος Αποστολόπουλος.

Ο ίδιος αποφάσισε να διεκδικήσει το «θώκο» του Συνδέσμου αναφέροντας τα κάτωθι:

«Μετά  από  απόφαση  του  νυν  Προέδρου  Γιώργου  Σταθόπουλου  να  μην  είναι  εκ  νέου  υποψήφιος  στις  εκλογές  του  Συνδέσμου  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Αχαΐας  οι  οποίες  θα  γίνουν  τον  Μάιο  και  με  την  δική  του  στήριξη, αποφάσισα  και  είναι  μεγάλη  μου  τιμή, να  είμαι  υποψήφιος  Πρόεδρος  του  τρίτου  μεγαλύτερου  Συνδέσμου  της  Ελλάδας  στις  επικείμενες  εκλογές.

Μετα  από  δύο  θητείες  στο  Δ.Σ. από  την  θέση  του  Ταμία  και  του  Γενικού  Γραμματέα  και  όταν  στις  δύο  προηγούμενες  εκλογικές  διαδικασίες  με  ψηφίζει  το  90%  των  Διαιτητών  και  με  βγάζει  πρώτο  σε  ψήφους, αυτό  κάτι  δείχνει  από  την  μεριά  των  συναδέλφων  μου.

Έτσι  αποφάσισα  να  ηγηθώ  ενός  σχήματος  με  νέα  αξιόλογα  άτομα, με  νέες  φρέσκιες  ιδέες, για  το  καλό  του  Συνδέσμου  μας,  το  οποίο  αποτελείται  από  Παρατηρητές  Διαιτησίας  και  εν  ενεργεία  Διαιτητές  για  να  μπορούμε  να  αφουγκραζόμαστε  τους  προβληματισμούς  των  Διαιτητών  μας  και  να  τους  μεταφέρουμε  εκεί  που  πρέπει.

Οι  υποψήφιοι  είναι  αλφαβητικά: Βασιλόπουλος  Γιώργος, Μπόρτζαρης  Θανάσης, Παλαιολόγος  Σπύρος, Πολυγένης  Δημήτρης, Σταθοπούλου  Αλεξία,  Χριστόπουλος  Θόδωρος,

Προχωράμε  όλοι  μαζί  ενωμένοι  για  το  καλό  της  Αχαϊκής  Διαιτησίας, σας ευχαριστώ».

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα