Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα, ήρθε ισόπαλη (2-2) με την ΑΕ Καραϊσκάκης και πέταξε βαθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Τα πολλά λάθη στην άμυνα πλήρωσε χθες η ομάδα της Παναχαϊκής η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ 2 φορές όμως κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 την ΑΕ Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η πατρινή ομάδα είχε ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο να πετύχει και άλλα γκολ. όμως κάτι η αστοχία στην τελική προσπάθεια, κάτι οι αμυντικοί το ματς έληξε 2-2.
Βέβαια για να μην ρίχνουμε το βάρος στην επίθεση και τα προβλήματα στη δημιουργία που είχαν εμφανιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια, η χθεσινή Παναχαϊκή επί της ουσίας πλήρωσε τα τραγικά λάθη στην άμυνα που δώρισαν δύο γκολ στην ομάδα της Άρτας.
Είναι ενδεικτικό πως η ΑΕ Καραϊσκάκης έκανε 3 ευκαιρίες και σημείωσε 2 γκολ. Είχε και ένα δοκάρι με το δίδυμο Πατάπη-Μαρκοπουλιώτη να κάνει χθες κακό παιχνίδι και να έχει ευθύνη.
Η ξαφνική απουσία του Πλιάτσικα λόγω ενός προβλήματος, σίγουρα έπαιξε ρόλο, αφού στο προηγούμενο παιχνίδι με αυτόν στην άμυνα η εικόνα ήταν καλύτερη και είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Παναχαϊκή και στη μεταγραφική ενίσχυση.
Σίγουρα υπάρχει ακόμα δρόμος, η ομάδα είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας οι ανταγωνιστές είχαν απώλειες και μέσα στο κόλπο της ανόδου, όμως είναι κρίμα να μην πάρουν τρίποντο με ομάδες που θεωρητικά είναι κατώτερες όπως ο Καραϊσκάκης.
ΡΟΤΕΪΣΟΝ, ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Στο αγωνιστικό μέρος με αλλαγές στην 11άδα κατέβηκε η Παναχαϊκή με τον Παπαδόπουλο να αφήνει στον πάγκο τους Κουσκουνά, Ανάκογλου και Αποστολόπουλο προφανώς για να ξεκουραστούν. Στο κέντρο της άμυνας δίδυμο οι Μαρκοπουλιώτης-Πατάπης, στη μεσαία γραμμή οι Αργυρόπουλος, Μπάτροβιτς ενώ στην επίθεση ήταν η τριάδα Γιούσης-Μασούρας και προωθημένος ο Αραβίδης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Παναχαϊκή που προσπάθησε να μπει δυνατά όμως δυστυχώς η ΑΕ Καραϊσκάκης στην πρώτη προσπάθεια ευτύχησε να προηγηθεί χάρη σε 2 απανωτά λάθη των κοκκινόμαυρων. Στο 10΄ αρχικά του Μπάτροβιτς που έκανε λάθος πάσα και στη συνέχεια του Πατάπη, που έδιωξε πάνω στον Μαραθωνίτη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Σαν να μην έφτανε το 0-1. Η ομάδα της Άρτας μετά από 5 λεπτά είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2, καθώς μετά από σέντρα, νέα αδράνεια στην άμυνα, ο Βαν Ιπερεν βρέθηκε σχεδόν μόνος του και έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να διώχνουν οι αμυντικοί.
Οι κοκκινόμαυροι επεδίωξαν να βγουν μπροστά όμως είχαν πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Αραβίδη που ήταν μόνος του και το 0-1 παρέμενε.
Μετά το 25-30΄ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει διπλή ζώνη άμυνας και δεν άφησαν κενά.
Οι Γιούσης-Μασούρας άλλαξαν πλευρές και η Παναχαϊκή πίεσε παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με στόχο να σπάσει την αντίπαλη άμυνα, όμως εκτός από 1-2 μακρινά σουτ δεν κατάφερε πολλά πράγματα και οι παίκτες της ΑΕ Καραϊσκάκης κρατούσαν σχετικά εύκολα το 0-1. Στο 43΄ είχαμε την πρώτη αλλαγή για την Παναχαϊκή που ήταν αναγκαστική, με τον Ανακογλου να μπαίνει αντί του τραυματία Αργυρόπουλου και στο επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Ο Ανάκογλου με χτύπημα φάουλ, έκανε τη σέντρα και ο Γιούσης πετάχτηκε πρώτος από όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο β΄ ημίχρονο η πατρινή ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία από το σημείο που σημείωσε την ισοφάριση, μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 46΄ είχε ευκαιρία όταν μετά από σέντρα, η μπάλα φτάνει στον Μπάτροβιτς και αυτός κάνει το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε τον Μαρκοπουλιώτη που δεν έβαλε καλά το σώμα του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ
Με το τρίδυμο Γιούση, Ανάκογλου και τον κινητικό Μασούρα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο πιεστικοί και στο 54΄ ο Παπαδόπουλος έκανε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Αποστολόπουλο-Κουσκουνά στις θέσεις των Μασούρα-Πάνου.
Οι αλλαγές βοήθησαν την Παναχαϊκή να γίνει ακόμα πιο πιεστική, ο Κουσκουνάς μαζί με τον Γιούση έψαχναν τρόπους για να δημιουργήσουν ζημιά και είχαν ευκαιρίες.
ΠΙΕΣΕ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΓΚΟΛ Η ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Την ώρα που η πατρινή ομάδα πίεζε για το γκολ, είχε 2 ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά (στο 65΄ με τον σουτ του Γιούση και στο 68΄ με την κεφαλιά του αφύλακτου Κουσκουνά που έβγαλε όμως ο Μπουργάνης), η ΑΕ Καραϊσκάκης έκανε τη ζημιά.
Ο Μαραθωνίτης μπήκε στην περιοχή και έκανε ωραίο γύρισμα, ξέφυγε από τον Πατάπη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Ο Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον ξεκούραστο Τσερούτι αντί του Μουστακόπουλου με στόχο να πιέσει και στο 75΄ είχε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ του Τσερούτι, η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Κουσκουνά που από τα τρία μέτρα έκανε δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.
ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Η πίεση των Τσερούτι, Κουσκουνά, Αποστολόπουλου να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους απέδωσε καρπούς στο 80΄ όταν από ωραίο συνδυασμό Τσερούτι-Αποστολόπουλου, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα για τον Κουσκουνά και με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.
Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά την πατρινή ομάδα που ανέβασε ακόμα πιο πολύ στροφές, πίεσε για νέο γκολ και έφτασε πολύ κοντά στο 3ο γκολ στο 86΄, όταν ο Γιούσης με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά οι κοκκινόμαυροι βγήκαν μαζικά μπροστά, είχαν κλείσει τον Καραϊσκάκη στα καρέ και πίεζαν για το 3ο γκολ όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ αφού ο Μπάτροβιτς είχε 2 ευκαιρίες αλλά τα ισάριθμα σουτ πήγαν άουτ και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 2-2.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Σούλης, Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης, Πάνος (55′ Αποστολόπουλος), Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος (44′ Ανάκογλου), Μουστακόπουλος (74′ Τσερούτ), Μπάτροβιτς, Μασούρας (55′ Κουσκουνάς), Γιούσης, Αραβίδης.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Αργυρίου): Μπουργάνης, Ιπερέν, Γιαννιώτης, Νταλακούρας (46′ Κορέλας), Δούμτσιος, Ρομπανγκούκα (70′ Δερμιτζάκης), Δεινόπαππας (53′ Γαλεάδης), Μαραθωνίτης (70′ Τσούτσης), Ταμπάς (10′ Κόκας), Πανίκου, Λόβριτς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement