Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Βόλεϊ

Τέλος στα όνειρα επανέναρξης της Α2 Εθνικής βόλεϊ-Η Preleague ανδρών έκανε αίτημα και ελπίζει

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από πλευράς πολιτείας, τις δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για περαιτέρω άνοιγμα στον αθλητισμό. Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες το άνοιγμα θα είναι συγκρατημένο και θα αφορά μόνο επαγγελματικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στο βόλεϊ, η πολιτεία θα ανάψει πράσινο φως για να αρχίσει η volleyleague γυναικών, ίσως και η preleague ανδρών και από εκεί και πέρα πιθανότατα θα μπει παύλα στα υπόλοιπα αθλήματα. Για την Α2 Εθνική υπάρχει πατρινό ενδιαφέρον με την συμμετοχή τριών ομάδων, της ΕΑΠ και του Απόλλωνα Πατρών στις γυναίκες και της Ολυμπιάδα στους άνδρες.
Ήδη οι ιθύνοντες των ομάδων άτυπα έχουν ενημέρωση πως κατά 99,9% δεν πρόκειται η πολιτεία να επιτρέψει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, λόγω της πορείας του ιού που ακόμα καλά κρατεί.
Άλλωστε ακόμα και η πολιτεία να είχε την πρόθεση να δώσει έγκριση για δράση, η προϋπόθεση για εβδομαδιαίο τεστ καθιστά απογοητευτική την όλη διαδικασία.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α2 Εθνική είναι ερασιτεχνικές και χωρίς στήριξη από την πολιτεία δεν μπορεί να γίνουν τα τεστ. Οπότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και τα πρωταθλήματα δεν θα διεξαχθούν τη φετινή περίοδο, αν και περιμένουμε και την κίνηση της ΕΟΠΕ για το όλο θέμα.
Πάμε τώρα και στην preleague ανδρών. Προχθές ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριληφθεί και η preleague ανδρών -από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα αύριο ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.
Τη ανακοίνωση υπογραφούν οι αρχηγοί όλων των ομάδων και ζητούν η πολιτεία να τους επιτρέψει να γυρίσουν στις προπονήσεις και να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως μετά και από την πίεση του ΠΑΣΑΠ, είναι πιθανό να γίνει δεκτό και να πραγματοποιηθεί και αυτό το πρωτάθλημα αφού προτίθενται να καλυφτεί και το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ.
Σε κάθε περίπτωση και το θέμα της έναρξης ή όχι της preleague ανδρών θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες ώστε και οι ομάδες να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλος στόχος της ΕΟΠΕ αλλά και των ενώσεων είναι να διεξαχθούν πάση θυσία τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αυτά των νεανίδων-κορασίδων και έφηβων-παίδων αφενός για να μη μείνουν εκτός αθλημάτων τα παιδιά και αφετέρου για να αναδειχθούν οι πρωταθλητές της περιόδου 2020-21 που θα πάρουν και τα μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement