Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Υπηρεσίες Άμεσης Βοήθειας από την INTERAMERICAN σε 478.752 περιστατικά κατά το 2020

31,8 εκατ. ευρώ τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας Βοήθειας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υψηλή παρέμεινε η ζήτηση των υπηρεσιών Βοήθειας της INTERAMERICAN  και πέρυσι, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίστηκαν από τα μακράς διάρκειας μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η εταιρεία διαχειρίστηκε, συνολικά, στους τομείς της Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας 478.752 περιστατικά. Το πλήθος κυμάνθηκε στα επίπεδα του 2018, ενώ έναντι του 2019 παρατηρήθηκε μείωση (9,9%), καθώς η αποστασιοποίηση περιόρισε τόσο τις οδικές μετακινήσεις, όσο και τα επείγοντα, κατ’ αξιολόγηση, για εισαγωγή σε νοσηλευτήρια.

 

Από τις υπηρεσίες της INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 2020 εξυπηρετούνταν 1.312 κλήσεις για βοήθεια ημερησίως, κατά μέσο όρο. Επισημαίνεται ο εξαιρετικός βαθμός ικανοποίησης των πελατών, που αντανακλάται στον σύνθετο, τεχνικό δείκτη ποιοτικού ελέγχου Net Promoters Score (NPS), τον οποίο παρακολουθεί τακτικά με οργανωμένη έρευνα η εταιρεία. Το NPS για την Οδική Βοήθεια ανήλθε στο 80, ενώ για την Άμεση Ιατρική Βοήθεια έφθασε στο 53, με το ενοποιημένο NPS της Βοήθειας στο 78 – αρκετά πάνω από τα διεθνή στάνταρντ.

 

Ειδικότερα, από την Οδική Βοήθεια έλαβαν κατά την περασμένη χρονιά υποστήριξη 446.308 περιπτώσεις. Η πλειονότητα αφορούσε σε υπηρεσίες ρυμούλκησης (172.420) και autohelp (132.405), ενώ επιτόπου υπηρεσίες για βλάβη παρασχέθηκαν σε 100.727 περιστατικά και σε 40.756 απαιτήθηκε μεταφορά του οχήματος στην έδρα του. Επισημαίνεται ότι η Οδική Βοήθεια (Γραμμή κλήσης 1158) παρέχεται πλήρως με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra, και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη περιλαμβάνεται η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα. Με την πρωτοποριακή στην ασφαλιστική αγορά εφαρμογή της τηλεματικής (“Drive ON”, mobile app), η Οδική Βοήθεια είναι κοντά στον πελάτη με 222 ιδιόκτητα οχήματα και με 111 σημεία εξυπηρέτησης, διαθέτοντας επιπλέον 150 οχήματα 65 συνεργατών σε όλη την επικράτεια. Ο τομέας της εταιρείας  συνεργάζεται και με 5 εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους τους.

 

Στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε κατά το 2020 σε 32.444 περιπτώσεις. Πραγματοποιήθηκαν 94 αεροδιακομιδές σε σοβαρά περιστατικά, 4.516 διακομιδές με ασθενοφόρο και υποστηρίχθηκαν με συμβουλευτικές υπηρεσίες 27.487 περιπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Άμεση Ιατρική Βοήθεια λειτούργησε, ακόμη, για 37 μεταφορές με ασθενοφόρο και συμβουλές σε 281 περιπτώσεις μη πελατών, αναδεικνύοντας τις διαστάσεις κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN για ευρισκόμενους σε ανάγκη πολίτες. Εκτός Ελλάδος, η εταιρεία διαχειρίστηκε με υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας 29 περιστατικά. Για παροχή υπηρεσιών αεροδιακομιδής, η INTERAMERICAN μέσω χορηγών υποστηρίζει δήμους της νησιωτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα των νησιών  Ύδρας, Σίφνου, Άνδρου και Σκύρου.

 

«Είμαστε υπερήφανοι για την παραγόμενη αξία των υπηρεσιών Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους ασφαλισμένους μας αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία» τονίζει ο Γιώργος Βαλαής, Γενικός Διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, οι άνθρωποι και τα ιδιόκτητα μέσα της εταιρείας επιστρατεύθηκαν για τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς. Υπογραμμίζεται ότι στο σύνολο του κλάδου Βοήθειας, η INTERAMERICAN κατέχει ηγετική θέση σε μεγέθη υπηρεσιών, καθώς και σε παραγωγή ασφαλίστρων, που πέρυσι έκλεισε με μεικτά εγγεγραμμένα 31,8 εκατ. ευρώ. 

 

Οι υπηρεσίες της INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 2020

Οδική Βοήθεια Άμεση Ιατρική Βοήθεια
Επί τόπου υπηρεσίες 100.727 Αεροδικομιδές 94
Autohelp 132.405 Διακομιδή με Ασθενοφόρο 4.553
Ρυμουλκήσεις 172.420 Υπηρεσίες Συμβουλευτικής 27.768
Μεταφορά στην έδρα 40.756 Περιστατικά Εξωτερικού 29
ΣΥΝΟΛΟ 446.308 ΣΥΝΟΛΟ 32.444

 

Φωτογραφία: Γιώργος Βαλαής, Γενικός Διευθυντής INTERAMERICAN Βοηθείας

Συνεργασίες

Έξω από δόντια,  με φόντο τις κρίσεις 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξω από τα δόντια τα έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος με αφορμή τα όσα έγιναν στις πρόσφατες ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για «πάγια πρακτική η αποστρατεία των μη ημετέρων».

Όπως ανέφερε «το λεγόμενο Συμβούλιο κρίσεων τυπικά συνεδρίαζε, απλά για να επικυρώσει την λίστα των προγεγραμμένων από τα κομματικά επιτελεία. Έτσι εκατοντάδες μάχιμοι και μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί με ήθος, κοινωνική αποδοχή και σπουδαίες επαγγελματικές επιδόσεις βρέθηκαν στον υπηρεσιακό Καιάδα». Το καθεστώς αυτό εφαρμόστηκε, χωρίς καμία εξαίρεση τα χρόνια κυρίως της παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν χρονιές (1984) στις οποίες αποστρατεύτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ολόκληρες σειρές ακόμη και από το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Η τακτική αυτή, αναθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να επανέλθει ακόμη πιο ακραία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Το εξωφρενικό είναι ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ., συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!!».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νταβλούρος απευθύνεται στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Σωμάτων ασφαλείας που στηρίζουν την παράταξή μας».

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Επί ποδός η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

846 άμεσες επεμβάσεις μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής (μεσημέρι της Τετάρτης) 846 άμεσες επεμβάσεις υποστήριξης οδηγών και αυτοκινήτων, από τις οποίες οι 490 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας της εταιρείας χρειάστηκε να προχωρήσουν και σε 66 επεμβάσεις απεγκλωβισμού πελατών.

 

Η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN έχει μια μοναδική δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης, συνδυάζοντας την ευρεία κάλυψη της επικράτειας με τη χρήση της τηλεματικής, με αιχμή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Drive ON» που τη φέρνει πιο κοντά στον πελάτη.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη χρονιά έλαβαν υποστήριξη Οδικής Βοήθειας 446.308 περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται πλήρως με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra, και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη περιλαμβάνεται η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα. 

 

Η Οδική Βοήθεια της εταιρείας αξιοποιεί δυναμικό 222 ιδιόκτητων οχημάτων και 111 σημεία εξυπηρέτησης, διαθέτοντας επιπλέον 150 οχήματα 65 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Σκύρου με την INTERAMERICAN για υπηρεσίες υγειονομικής αερομεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ακόμη σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Η εταιρεία θα καλύπτει με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών τον Δήμο Σκύρου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου και με τη χορηγική συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΚΥΡΟΣ. 

 

Κατά την τελευταία πενταετία έχει υπάρξει ανάγκη πραγματοποίησης υγειονομικής αερομεταφοράς σε 30 περιπτώσεις από το νησί και αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος για τη σύναψη της συμφωνίας. Η Σκύρος, με πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και τα νησιά Ύδρας, Σίφνου και Άνδρου. Ήδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

 

«Η φροντίδα της υγείας των Σκυριανών αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας. Η δεδομένη αξιοπιστία των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN και ειδικότερα η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στις υγειονομικές αερομεταφορές, εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών» τονίζει ο Δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Το συμβόλαιο καλύπτει όλους τους πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη η μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στη Σκύρο, καθώς και όσους εργάζονται στο νησί, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

 

Στη νησιωτική Ελλάδα, στατιστικά, αφορά το 85% των αερομεταφορών που πραγματοποιεί η INTERAMERICAN, οι οποίες κατά το διάστημα των 28 ετών και πλέον λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών της πλησιάζουν τις 4.000. Οι περισσότερες από αυτές τις αερομεταφορές ήταν σωτήριες για τη ζωή των παθόντων που μεταφέρθηκαν.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα