Connect with us

Ελλάδα

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ηλεία

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Published

on

 

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις αντιμετωπίζει ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς το νερό που κατέβηκε από το βουνό πλημμύρισε αρκετές καλλιέργειες, ενώ έγιναν και νέες κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων ακόμα και μέσα στην Κρέστενα.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του νεκροταφείου, έπεσε δέντρο και διακόπηκε για αρκετή ώρα η συγκοινωνία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό όλος ο μηχανισμός του Δήμου που εμπλέκεται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο προκειμένου να μπει ένα πλαίσιο δράσεων όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις κοινότητες και τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κατά μήκος του Αλφειού Ποταμού και του Ενιππέα και είχαν κυρίως την μορφή των κατολισθήσεων από τα Άσπρα Σπίτια έως και το Στρέφι.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΛΕΥΚΑ»

Παράλληλα, στα «λευκά» μετά από ασθενείς χιονοπτώσεις έχουν «ντυθεί» τα ορεινά της Ηλείας.

Ασθενείς χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Δίβρης, στην περιοχή της Ανδρίτσαινας και στην περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα.

Μάλιστα μετά το 6ο χλμ της οδού Ανδρίτσαινας – Επικουρείου, η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement