Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εικόνες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Άναψαν καπνογόνα οι φοιτητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Λίγα μετά τις 2 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο άναψαν καπνογόνα στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή, με τους φοιτητές και τους μαθητές να σχηματίζουν μεταξύ τους μια ανθρώπινη αλυσίδα.

«Με τα 30.000.000 ευρώ ανοίξτε τις σχολές, όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία – διαγραφές – πειθαρχικά» έγραφε νωρίτερα το πανό από τους φοιτητικούς συλλόγους Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021 έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.

Εξάλλου, πορεία διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν και φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ όπου οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα στον δρόμο.

Οι φοιτητές, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία της Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος


Ροή ειδήσεων

Advertisement