Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής στο ΠΓΝΠ-Ζητούν άμεση επιστροφή τους στην κλινική άσκηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση, ασφαλή και ουσιαστική επιστροφή τους στην κλινική άσκηση ζητούν οι φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι χθες το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο ΠΓΝΠ «Παναγία Βοήθεια» τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Διαμαρτυρήθηκαν διότι επί ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά. Ειδικότερα, τόνισαν πως οι φοιτητές του πέμπτου έτους της Ιατρικής βρίσκονται επί τρεις μήνες εκτός κλινικής άσκησης.

Έχουν υποβάλλει αίτημα για την επιστροφή μας στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση γι’ αυτό τόνισαν πως «η Κυβέρνηση μας αγνοεί», ενώ τόνισαν πως «έπειτα από συνάντηση με το Διευθυντή Παθολογίας και Αντιπρύτανη καθ. κ. Μάρκο Μαραγκό καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση πως το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Τμήματος Ιατρικής τη Δευτέρα 01/02/2020, με σκοπό τη στήριξή του». Διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την επιστροφή τους στην κλινική άσκηση, ενώ διεκδικούν περιοδική διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού, παροχή μέσων ατομικής προστασίας, ένταξη στο σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα μαζί με τους υγειονομικούς καθώς επίσης χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού και καθηγητών, για την άρτια εκπαίδευσή τους. Τέλος, καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Πατρών να στηρίξει τα αιτήματάτους και πως τη Δευτέρα θα ανανεώσουν τη δράση τους στο Τμήμα Ιατρικής.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement