Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από τον ΣΟΨΥ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα μετά την επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου Γέφυρες Ζωής, το οποίο αφορά σε δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε άτομα που εμφανίζουν εκδηλώσεις άγχους ή συναισθηματικές διακυμάνσεις κατά τη περίοδο της πανδημίας.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο γενικό πληθυσμό η οποία θα γίνεται με μέσης διάρκειας ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις εξ΄αποστάσεως σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες δια ζώσης, είτε λόγω της πανδημίας (άτομα που νοσηλεύονται ή που βρίσκονται σε απομόνωση), είτε λόγω γεωγραφικών, κοινωνικών ή άλλων περιορισμών που αντιμετωπίζει το συγγενικό περιβάλλον του ασθενούς, το υγειονομικό προσωπικό και τα άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα και αναπηρίες.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν:
• Άτομα που νοσούν τα ίδια ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή αναπηρία και νιώθουν αβοήθητα, βιώνουν άγχος, θυμό και έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα συνοδευόμενα από συναισθήματα ανικανότητας, απόγνωσης, απάθειας και αποθάρρυνσης. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται και οι δυσκολίες στον ύπνο, δυσκολίες στη συγκέντρωση, απόσυρση από τις συνήθεις δραστηριότητες, ευερεθιστότητα και διαταραχές στις διατροφικές συνήθειες.
• Άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα και έχουν φόβο λόγω της πανδημίας που επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργικότητά τους.
• Άτομα όλων των κατηγοριών με αγχώδεις ή φοβικές διαταραχές ως οξεία αντίδραση στρες μετά από τραυματικό γεγονός νόσησης με covid 19.
• Άτομα όλων των κατηγοριών με ήπια κατάθλιψη.
• Άτομα του προσωπικού που βιώνουν έντονο άγχος, ψυχολογική κόπωση και burn out.
Σχετικά με το αίτημα υποστήριξης θα υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με sms στο κινητό του Συλλόγου 6977452647, με email στο [email protected], με messenger στο «Σοψυ Πάτρας», με viber στο κινητό του Συλλόγου, με skype στο “sopsipatron” και κλήση τηλεφώνου στο 2610621273. Στο αρχικό μήνυμα ή κλήση ο αιτών θα μας αποστέλλει τα στοιχεία επικοινωνίας και μια σύντομη περιγραφή σχετικά με το πώς νιώθει ή ποια συμπτώματα παρουσιάζει. Στην συνέχεια θα ορίζεται ένα τηλεφωνικό ραντεβού με τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό στο οποίο θα γίνεται η αρχική λήψη ψυχοκοινωνικού ιστορικού και μια πιο αναλυτική περιγραφή των συναισθημάτων ή των συμπτωμάτων. Έπειτα ο/η κοινωνικός/ή λειτουργός θα μεταφέρει το αίτημα στην Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα, η οποία θα το αξιολογεί και στην συνέχεια θα ορίζει τη θεραπευτική πορεία του αιτούντα.
Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Η διεύθυνση του Συλλόγου είναι Κανάρη 74, τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας σταθερό 2610 -621273 και κινητό 6977452647 και το email [email protected]

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ξήλωσαν” το περίπτερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έστω και μετά από αρκετούς μήνες από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί αιτήματα από περιοίκους, η αρμόδια αρχή προχώρησε στο ξήλωμα περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Μπενιζέλου Ρούφου.

Τα «Αιχμηρά» εδώ και αρκετό καιρό είχαν αναφερθεί στο ζήτημα με το κλειστό περίπτερο το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών και ειδικά μαμάδων που μετά βίας περνούσαν με το καρότσι από το σημείο την στιγμή που ακριβώς μπροστά λειτουργεί παιδικός σταθμός.
Εδώ και λίγες μέρες το περίπτερο έφυγε από εκεί και απομένει τώρα να τοποθετηθούν πλακίδια που θα συνθέτουν το πεζοδρόμιο, χωρίς κανένα μπάλωμα που θα εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση της τάξης του 30% στα λύματα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα ιδίως στην Αττική και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. τα δείγματα ελήφθησαν από τις 12 έως τις 18 Απριλίου 2021. Στην Αττική τα λύματα εκτοξεύθηκαν κατά 171% και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατά 360%.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοδος κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για τις μέρες του Πάσχα, κι ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήδη ανακοίνωσε την δική της πρόταση για το πώς θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, τα ευρήματα του τελευταίου 24ώρου για τον κορονοϊό: 3789 κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι και 87 θάνατοι.

 

Δείτε αναλυτικά την κατανομή ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα