Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπάλληλος του Δήμου Πατρέων αντιμέτωπη με ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για παράνομη ιδιοποίηση 29.697 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτός από τις ποινικές ευθύνες η υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που κατηγορείται για παράνομη ιδιοποίηση 29.697 ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπη και με πειθαρχική ποινή η οποία αφορά ακόμη και εργασιακό της μέλλον.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε στην παράσταση του Δήμου στο ποινικό δικαστήριο κατά της συγκεκριμένης υπαλλήλου προς υποστήριξη της κατηγορίας για παράνομη ιδιοποίηση χρημάτων που τα ελάμβανε εκ της θέσης και της αρμοδιότητας της από την είσπραξη τελών και δικαιωμάτων του Β’ Κοιμητηρίου Πατρών συνολικού ύψους 29.697 ευρώ και δεν τα είχε αποδώσει στο ταμείο του Δήμου.

Ο Δήμος πέραν της καταδικαστικής απόφασης διεκδικεί από την υπάλληλο την επιστροφή του παρανόμους παρακρατηθέντος ποσού, γι’ αυτό σε βάρος έχει ασκηθεί και αγωγή.

Πέραν όμως του ποινικού της υπόθεσης υπάρχει και το πειθαρχικό μέρος σύμφωνα με το οποίο μετά την πειθαρχική πορισματική έκθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ακολούθησε η κλήση της σε απολογία. Ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον Δήμαρχο στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου όπως προβλέπεται.

Η Επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της η οποία κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη ήταν να παραπεμφθεί η υπάλληλος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων, ενώ ο Δήμαρχος καταλόγισε σε βάρος της το ποσό και βεβαιώθηκε χρηματικός κατάλογος από την Οικονομική Υπηρεσία. Επιπροσθέτως μετά την αποστολή του θέματος εκ μέρους του Δήμου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ασκήθηκε και από τον ίδιο πειθαρχικός έλεγχος της υπόθεσης. Πλέον αναμένεται η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου καθώς και των αρμόδιων δικαστηρίων.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 8 θετικά τεστ σε σύνολο 409-Που θα στηθούν την Κυριακή συνεργεία του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 261 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα.

Παράλλήλα, χθες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Αλισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” προγραμμάτισαν την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Κάτω Αλισσού (κοινοτικό κατάστημα) όπου προσήλθαν 47 πολίτες και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης, στο Νότιο Λιμάνι σε σύνολο 101 ελέγχων δεν βρέθηκε κανένα θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό και Drive Through στα διόδια Ρίου.
ΝΑ σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.753.945 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.691.744 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.011 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα,
-Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
-Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα