Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο επίκεντρο διαμάχης ο Ριγανόκαμπος

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από σειρά συναντήσεων εργασίας που είχε τους τελευταίους μήνες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, Στέφανο Βλαστό, η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε το πρωί χθες συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η κυρία Αλεξοπούλου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την δρομολόγηση λύσης, στο χρόνιο ζήτημα της κατάληψης έκτασης και της δημιουργίας καταυλισμού Ρομά στη περιοχή του Ριγανόκαμπου.
Του μετέφερε πως η ΕΤΑΔ θα προβεί άμεσα, στον καθαρισμό, την περίφραξη και την φύλαξη του χώρου, ενώ το επόμενο διάστημα, προχωρά σε ενέργειες για την βέλτιστη αξιοποίησή του.

«Διευθετείται με τον τρόπο αυτό, ένα θέμα που ταλαιπωρεί χρόνια, τους κατοίκους της περιοχής. Για την επίλυση των ζητημάτων, δεν αρκούν επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις. Ούτε μας εξιλεώνει η επίρριψη ευθυνών σε τρίτους. Χρειάζεται μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά, συνεργασίες και συμπράξεις.» δήλωσε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Με ικανοποίηση διαπίστωσα, την τεχνοκρατική προσέγγιση με την οποία χειρίζονται την υπόθεση, ο κ. Βλαστός και οι συνεργάτες του. Έχουμε επιτέλους, έναν αξιόπιστο συνομιλητή από την πλευρά της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.

Οι επιλογές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, επιλύουν και τα τοπικά προβλήματα, που κάνουν την ζωή των πολιτών καλύτερη».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Αργά το μεσημέρι από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, από την βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Αλεξοπούλου, ότι «κατόπιν ενεργειών της», κατάφερε με μια επίσκεψή της στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., να λυθεί το πρόβλημα του Ριγανόκαμπου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στην συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα (Σ.Σ. χθες), νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο, την ενημέρωσε, ότι περιμένει επίσημη απάντηση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ή τον αρμόδιο Υπουργό και την ΕΤΑΔ, για την παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων, με τις διαδικασίες που έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή, ολόκληρης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.

Τον χώρο αυτό, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος, διεκδικούσε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί και από την σημερινή της Ν.Δ., με σκοπό την δημιουργία του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου, ανοιχτό στο λαό της Πάτρας, για αναψυχή, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Δημοτική Αρχή περιμένει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις, συναντήσεις και επιστολές προς την Κυβέρνηση, την άμεση, επίσημη απάντηση, ότι η έκταση παραχωρείται στον Δήμο και όχι σε οποιονδήποτε ιδιώτη για εκμετάλλευση.

Ο Δήμαρχος, την ενημέρωσε επίσης, ότι ο καταυλισμός των Ρομά, είναι εγκατεστημένος σε χώρο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στο χώρο που ανήκει στην ΕΤΑΔ, είναι ελάχιστοι εγκαταστημένοι.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι αυτά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον λαό της Πάτρας, χρειάζονται και σοβαρή αντιμετώπιση. Δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να διεκδικεί, με συνέπεια και πάντα μαζί με τον λαό, την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο, για να αποδοθεί δωρεάν στους κατοίκους της Πάτρας».

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων αμέσως μετά από την σημερινή μας συνάντηση. Το εποικοδομητικό κλίμα της συζήτησής μας μετατράπηκε σε ειρωνικά σχόλια.
Εξήγησα με λεπτομέρειες στον κ. Δήμαρχο, για την πολύμηνη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ και τον ενημέρωσα για την δρομολόγηση των διαδικασιών, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως θετική.
Τί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και ο Δήμαρχος επέστρεψε στην γνωστή ρητορική της άρνησης; Θέλει να θυσιάσει τους κατοίκους του Ριγανόκαμπου και να απορρίψει μια λύση, απλά επειδή δεν είναι «κατόπιν ενεργειών του»;
Σε αυτό τον τόπο, όλοι εργαζόμαστε σκληρά, ο καθένας με τον θεσμικό του ρόλο, για να επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και να βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών.
Δεν έχει την αποκλειστικότητα ο κ. Δήμαρχος να ενδιαφέρεται για την Πάτρα.
Πόσο μάλλον, όταν αποδεικνύεται, ότι τελικά αυτό το ενδιαφέρον είναι για το κομματικό του θεαθήναι.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ξήλωσαν” το περίπτερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έστω και μετά από αρκετούς μήνες από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί αιτήματα από περιοίκους, η αρμόδια αρχή προχώρησε στο ξήλωμα περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Μπενιζέλου Ρούφου.

Τα «Αιχμηρά» εδώ και αρκετό καιρό είχαν αναφερθεί στο ζήτημα με το κλειστό περίπτερο το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών και ειδικά μαμάδων που μετά βίας περνούσαν με το καρότσι από το σημείο την στιγμή που ακριβώς μπροστά λειτουργεί παιδικός σταθμός.
Εδώ και λίγες μέρες το περίπτερο έφυγε από εκεί και απομένει τώρα να τοποθετηθούν πλακίδια που θα συνθέτουν το πεζοδρόμιο, χωρίς κανένα μπάλωμα που θα εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση της τάξης του 30% στα λύματα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα ιδίως στην Αττική και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. τα δείγματα ελήφθησαν από τις 12 έως τις 18 Απριλίου 2021. Στην Αττική τα λύματα εκτοξεύθηκαν κατά 171% και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατά 360%.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοδος κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για τις μέρες του Πάσχα, κι ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήδη ανακοίνωσε την δική της πρόταση για το πώς θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, τα ευρήματα του τελευταίου 24ώρου για τον κορονοϊό: 3789 κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι και 87 θάνατοι.

 

Δείτε αναλυτικά την κατανομή ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα