Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» από τη ζωή η Βασιλική Παπασωτηρίου-Είχε ζήσει το Ολοκαύτωμα στην Κλειτορία

Published

on

Θλίψη στην ευρύτερη οικογένεια αλλά και την τοπική κοινωνία της Κλειτορίας προκάλεσε η είδηση της απώλειας της Βασιλικής Παπασωτηρίου νωρίς χθες Παρασκευή το πρωί.

Η Βασιλική, σύζυγος του εκλιπόντος Δημητρίου Παπασωτηρίου, το γένος Παπαγεωργόπουλου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Νοσηλευόταν εδώ και 1,5 χρόνο, κατάκοιτη μετά από ατύχημα, στην κλινική χρονίως πασχόντων στο Καλλιμανοπούλειο εκκλησιαστικό και διακονικό ίδρυμα. Αιτία θανάτου είναι η λοίμωξη γαστρεντερικού και επιπλοκές (ειλεός), αν και είχε διαγνωσθεί θετική και στον κορωνοϊό.

Την είδηση του θανάτου μετέφερε στη «Γ» ο εγγονός της Βασίλης Κουτρουλάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων επισημαίνοντας ότι ο θάνατος οφείλεται στην βαριά κατάσταση της υγείας της και όχι στον Covid-19.
Η Βασιλική ή «Δήμαινα» έζησε τη φρίκη του Ολοκαυτώματος των Ναζί στην Κλειτορία (14/12/1943) σε μικρή ηλικία καθώς οι γερμανοί έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς της στις Ράχες Κλειτορίας.

Απέκτησε εν ζωή δύο κόρες, την Αναστασία και την Κωνσταντίνα και ευτύχησε να δει 4 εγγόνια και 8 δισέγγονα.
Η ταφή της και το τρισάγιο θα τελεστούν στο Κοιμητήριο της Κλειτορίας σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, σήμερα στη 1.00 μ.μ.
«Ένα ύστατο χαίρε για την αγαπημένης μας γιαγιά την οποία, λόγω του Covid δεν μπορέσαμε να αποχαιρετήσουμε αλλά και να επισκεφθούμε εδώ κι ένα χρόνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους υπευθύνους και το προσωπικό του ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως στα Καλάβρυτα που την φρόντισαν και της στάθηκαν μέχρι και την τελευταία ώρα της» αναφέρει ο κ.Κουτρουλάκης.
Π. Σακ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement