Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι μας οδήγησε στο «κόκκινο»-Συνεχίστηκε και χθες η αύξηση των κρουσμάτων στο κέντρο της Πάτρας, νοσήσαν υπάλληλος πολυεθνικής και της 6ης ΥΠΕ

Published

on

Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα και ιδίως στο κέντρο της Πάτρας, όπως είχε γράψει η «Γ» συνεχίστηκε και χθες, οδηγώντας στο «κόκκινο».

Τι θα ισχύει για όλες τις δραστηριότητες στο Δήμο Πατρέων, αναλύεται στις σελίδες 10 και 11 της «Γ».
Στην Π.Ε. Αχαϊας, ανακοινώθηκαν χθες 35 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά στη χώρα 941 νέα, 22 θάνατοι και 260 διασωληνωμένοι .

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι χθες (ώρα 15:00).

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ.
Χθες, εντοπίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε πολυκατάστημα πολυεθνικών συμφερόντων στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους. Η πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας . Το κατάστημα δεν σταμάτησε τη λειτουργία του εφόσον θα πρέπει να έχουν διαπιστωθεί τρία κρούσματα για να κατεβάσει ρολά. Ωστόσο, οι αρμόδιοι μετά από την ανησυχία που προκλήθηκε ενημέρωσαν πως τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ελήφθησαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα.

ΝΟΣΗΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ
Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί και στο κτήριο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μια υπάλληλος. Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα μετά την εμφάνιση του κρούσματος και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Έγινε ιχνηλάτηση των στενών επαφών, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί απολύμανση στους χώρους της Υπηρεσίας.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που χρήζει νοσηλείας παραμένει σταθερός το τελευταίο διάστημα. Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 12 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού και δύο στην ΜΕΘ Covid-19, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύεται ένας στην ΜΕΘ Κορωνοϊού και άλλοι 15 στην Κλινική Covid -19.
Στο μεταξύ, οι απαντήσεις από τα δείγματα που έχουν σταλλεί από τον «Αγ. Ανδρέα» σε εργαστήρια της Αθήνας για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement