Connect with us

Μαγειρική

Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου              

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 φλιτζάνι πετιμέζι

2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

3 κουτ. σούπας σάλτσα Ουόρσεστερσάιρ (Worcestershire)

1 φλιτζάνι κέτσαπ

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι χυμό ανανά

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και θυμάρι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τα αφήνετε σε μπολ να μαριναριστούν για μερικές ώρες έως και 1 μέρα σκεπασμένα στο ψυγείο. Βάζετε ένα μικρό σκεύος να ζεσταθεί, ρίχνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, την αφήνετε λίγο περισσότερο στη φωτιά. Ψήνετε τα παϊδάκια σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και συνοδεύετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και πατάτες τηγανητές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement