Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δύσκολη έξοδο, το απογεμα στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολη αποστολή έχει ο Προμηθέας σήμερα το απογευμα (17.00) απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όμως η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ, έχοντας και την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη νίκη-ανατροπή της περασμένης εβδομάδας επί του Λαυρίου.

Το πατρινό συγκρότημα έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μια φορά φέτος στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι σαφώς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της  Basket League.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε ότι απέναντι στον Προμηθέα θα βρεθεί μια ομάδα που έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ευρώπης, 38 πρωταθλήματα και 19 Κύπελλα Ελλάδας, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά και δυο τριπλ κράουν. Και μπορεί ο φετινός Παναθηναϊκός να μην είναι η ομάδα φόβητρο προηγούμενων ετών (πρόσφατα άλλαξε, μάλιστα, και προπονητή με τον Όντεντ Κάτας να αντικαθιστά τον Γιώργο Βόβορα), όμως παραμένει πάντα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.

Από την πλευρά του, ο Προμηθέας αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος δεν έπαιξε και στο τελευταίο παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt, όμως από την άλλη πλευρά κανονικά διαθέσιμοι θα είναι οι Λούντζης, Έβανς, Αθηναίου, Τζέριαν Γκραντ, Ν. Μπαζίνας, Βασιλείου, Μίλερ, Χριστοδούλου, Γιάννης Αγραβάνης, Κουρουπάκης, Τανούλης, Δημήτρης Αγραβάνης, Αγκμπελίζ και Τζεράι Γκραντ.

Οι «Προμηθείς», που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, θα βρουν τον αντίπαλό τους κουρασμένο από τις πολλαπλές υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα και εκεί θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός με 6-0 νίκες και ο Προμηθέας με 5-0 νίκες είναι οι μοναδικές, έως τώρα, αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα τους, οπότε αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά κι ενώ είναι σε εκκρεμότητα και το εξ αναβολής παιχνίδι του α΄ γύρου στην Πάτρα (δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής του).

Τέλος, την αναμέτρηση, που είναι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, θα διευθύνουν οι διεθνείς Χρυσόστομος Σχινάς (Αττικής) και οι Στέφανος Μαγκλογιάννης (Αττικής) και Τάσος Κάρδαρης (Αττικής).

Από την πλευρά του Προμηθέα ,ο Μιχάλης Λούντζης ανέφερε τα εξής στο blog του στο site του ΕΣΑΚΕ: “Προερχόμαστε από μια εβδομάδα πολύ δυνατών προπονήσεων καθώς έχουμε πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και θέλουμε όσο πιο γρήγορα να βρούμε την χημεία μεταξύ μας έτσι ώστε να αποδώσουμε καλύτερα σαν ομάδα στο παρκέ.
Αντίπαλος μας αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ! Γνωρίζουμε την αξία του αντιπάλου μας, ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες!
Θα παλέψουμε με πάθος από την αρχή του παιχνιδιού ακολουθώντας πιστά το πλάνο μας και όσα έχουμε δουλέψει στην προπόνηση και θα μπούμε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη!”

Ροή ειδήσεων

Advertisement