Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Διαφάνεια: Το μόνο φάρμακο μέχρι τον εμβολιασμό Του Ερμή Παπουτσή, δικηγόρου Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αν το 2020 έμοιαζε με μια καλογυρισμένη, αλλά κλασική ταινία τρόμου, τότε τα πρώτα λεπτά του sequel που ονομάζεται 2021 έχουν τον χαρακτήρα ψυχεδελικού θρίλερ, με τα plot twists να παραμονεύουν πίσω από κάθε σκηνή.

Ενώ το 2020 συμφωνούσαμε άπαντες ότι το να βιώνει κανείς ιστορικές εποχές (η ανακήρυξη του πλανήτη σε κατάσταση πανδημίας είναι από τώρα στα SOS της του μαθήματος Ιστορίας Λυκείου) είναι κάτι εξαιρετικά ανιαρό, το 2021 οι περισσότεροι έχουμε χάσει τον ύπνο μας γιατί πολύ απλά βλέπουμε το φως στο τούνελ αλλά δεν πλησιάζουμε την έξοδο.

“Του παράλογου η θητεία” που τραγούδαγε κι ο Λαυρέντης, μας τάζουν χαρτί απολύσεως και μας το παίρνουν πίσω.
Ίσως μια εξήγηση για αυτήν την παλινωδία να εντοπίζεται στο γεγονός ότι το παιχνίδι έχει φύγει εν πολλοίς από το γήπεδο των επιστημόνων (πολλές σημαντικές έρευνες είναι ακόμα εν εξελίξει βέβαια) και έχει μεταφερθεί σε αυτό των διοικούντων.

Βλέπετε η επιστήμη είναι ξεκάθαρη είτε ισχύει κάτι είτε δεν ισχύει, είτε έχουμε εμβόλιο είτε δεν έχουμε. Στο πως το μοιράζουμε και ποιος θα το πρωτοπάρει ξεκίνησε το πρόβλημα. Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο υπήρχαν φωνές, με προεξάρχοντα τον κ. Μόσιαλο, που τόνιζαν ότι ήταν επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να καταστεί res communis, ήτοι αγαθό προσβάσιμο για όλη την ανθρωπότητα προκειμένου να ενισχυθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και να διανεμηθεί ταχύτερα και φθηνότερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποκτώντας ανοσία στις ταξικές διακρίσεις.

Αντ’αυτού στην ειδησεογραφία του Ιανουαρίου έχει κυριαρχήσει η διαμάχη μεταξύ κρατών και φαρμακευτικών εταιριών για τήρηση των συμφωνηθέντων, η ομολογία των τελευταίων περί αδυναμίας παραγωγής των προβλεπόμενων δόσεων και φυσικά η δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν πρόκειται να αποκτήσουν ανοσία στην κοινότητα πριν το 2024.

Στα του-ευρύτερου-οίκου μας η Ε.Ε εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, χωρίς να παραγνωρίζει βέβαια κανείς το γεγονός ότι εκτός Ε.Ε την Ελλάδα δεν θα την απασχολούσε καν η διανομή των εμβολίων καθώς δε θα είχε άμεση και ταχεία πρόσβαση σε αυτά. Πλην όμως, και ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δίνεται η εντύπωση ότι οι κρίσιμοι χειρισμοί που θα ανοίξουν το δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα γίνονται από ερασιτέχνες. Διότι δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε επέδειξαν επαγγελματισμό τη στιγμή που φάνηκαν να μη γνωρίζουν τη σημασία της “ρήτρας βέλτιστης προσπάθειας” όταν υπέγραφαν την προαγορά των εμβολίων. Πόνταραν τα λεφτά τους σε Βρετανούς και Sanofi, βγήκαν-προς ώρας τουλάχιστον-χαμένοι και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι παρότι θεωρητικά Ε.Ε διαθέτει αυτόνομη “κυβέρνηση”-την Επιτροπή- για τα φλέγοντα ζητήματα χρειάζεται χειρισμός από πολιτικούς ηγέτες με ειδικό βάρος το οποίο οι αξιωματούχοι δε διαθέτουν. Το αν υπάρχουν αυτές οι ηγετικές φυσιογνωμίες στην Ευρώπη σήμερα είναι άλλη κουβέντα. Επιβάλλεται όμως η Ένωση να ρίξει στη μάχη όλο το οπλοστάσιό της, νομικό και πολιτικό, γιατί αλλιώς η αποτυχία στο ζήτημα των εμβολίων θα θεριέψει κι άλλο το αντιευρωπαϊκό ρεύμα.
Όσον αφορά την κατάσταση εντός των συνόρων ο μόνος δρόμος μέχρι τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού, είναι η διαφάνεια των χειρισμών ελέγχου της πανδημία και η ορθή επικοινωνία αυτών. Τούτο δε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας, αλλά ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες επικρατεί η απόλυτη σύγχυση στην κοινωνία εξαιτίας θολής στάσης που κρατά η κυβέρνηση. Αρχικά την πρώτη εβδομάδα, και ενώ η επικινδυνότητα ορισμένων μεταλλάξεων του ιού ήταν ήδη γνωστή, η κουβέντα επικεντρώθηκε στο ποιοι τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας θα ανοίξουν και με ποια μέτρα. Σωστά θα έλεγε κανείς γιατί τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία πρέπει να ¨ξεπαγώσουν¨. Πλην όμως όταν ο κίνδυνος πισωγυρίσματος είναι ορατός, η τακτική “βλέποντας και κάνοντας” δεν μπορεί να αποδώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου όπου από τη μια πλευρά συζητάμε για το πώς θα γίνει το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και από την άλλη έχουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και περισσότερους νοσούντες με το βρετανικό στέλεχος. Επιβάλλεται η αποφάσεις να λαμβάνονται μακροπρόθεσμα-όχι δηλαδή με ορίζοντα εβδομάδας-ώστε η κοινωνία να έχει μια σταθερά αναφοράς και να επικοινωνούνται εκτενέστερα. Λιγότεροι θα στραφούν κατά των μέτρων αν αντιληφθούν τον λόγο που αυτά λαμβάνονται, αν επικοινωνηθεί με στοιχεία και αριθμούς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και ποιοι στόχοι έχουν τεθεί προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος.
Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν σχεδιασμό τον οποίο είτε η κυβέρνηση δεν έχει κάνει είτε με τους χειρισμούς της αδικεί τον εαυτό της…

Συνεργασίες

«Ψηφιακή Μέριμνα»: 200€ επιδότηση για Tablet ή Laptop σε μαθητές και φοιτητές στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ  

Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους δικαιούχους

 

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επιταγή (voucher) των 200€ για αγορά ενός Tablet ή Laptop μπορούν να εξαργυρώσουν στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ οι Δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Επιπλέον, η COSMOTE και o ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσφέρουν δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο στους Δικαιούχους του Προγράμματος. Και όσοι επιθυμούν να έχουν Wi-Fi όπου κι αν βρίσκονται, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket WiFi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με ενσωματωμένη κάρτα SIM με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι ελέγχουν πρώτα στο site του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» εάν δικαιούνται την επιταγή (voucher). Εάν την δικαιούνται κάνουν αίτησή και παίρνουν το voucher, το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν -μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021- αγοράζοντας το Tablet ή Laptop που επιθυμούν είτε απευθείας στο eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τη συσκευή θα την παραλάβουν δωρεάν στον χώρο τους. Εναλλακτικά, μπορούν, να επισκεφτούν ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και με το voucher να πραγματοποιήσουν την αγορά τους.

 

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί 4 έως 24 ετών που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Εάν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν της επιταγής, πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Κάθε επιταγή αντιστοιχεί στην αγορά μίας συσκευής. Επίσης, μια οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές για την αγορά μίας συσκευής (ανώτατο όριο οι τρεις επιταγές). Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που βρίσκονται παντού σε όλη την Ελλάδα, οι Δικαιούχοι θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από Tablets και Laptops που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, για να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Μπορούν να το συνδυάσουν με τα αγαπημένα τους αξεσουάρ και Περιφερειακά (εκτυπωτές, ηχεία, πληκτρολόγια). Στηρίζοντας την «Ψηφιακή Μέριμνα» η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ φέρνουν την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά σε μαθητές και φοιτητές και συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Σπίτι και καθημερινότητα: ασφάλεια και πρακτικές στη σύγχρονη εποχή

Πρωτοβουλία της Anytime της INTERAMERICAN, για όσα προσθέτουν ασφάλεια στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Μία διαδικτυακή συζήτηση για την ασφάλεια του σπιτιού και όσα προσφέρουν ασφάλεια σε αυτό, οργανώνει η Anytime της INTERAMERICAN την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 15:30). Η διαδικτυακή συζήτηση θα προβληθεί σε livestreaming, σε συνεργασία με τον DPG Digital Media και συγκεκριμένα μέσω του YouTube channel του newsbomb.gr. 

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το σπίτι αποτελεί έναν «πολυχώρο» για τις καθημερινές ανάγκες και συνήθειες. Είναι το καταφύγιο που παρέχει ασφάλεια σε όλα τα πρόσωπα μιας οικογένειας. Η Anytime, η 1η direct ασφάλεια στην Ελλάδα με την εγγύηση της INTERAMERICAN, θέλοντας να προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα και για το σπίτι, παρέχει μία νέα εμπειρία ασφάλισης σπιτιού και περιεχόμενου. Σε συνεργασία με την DPG Digital Media, η Anytime αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διαδικτυακής συζήτησης ευρύτερου ενδιαφέροντος σχετικά με όλα όσα είναι απαραίτητο να κάνουν οι άνθρωποι για το σπίτι τους, ώστε να είναι πιο φιλόξενο και λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλές απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. 

 

Στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Κάθε στιγμή περισσότερα για το δικό μας σπίτι!» έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν σημαντικά πρόσωπα με εξειδίκευση και αναγνώριση στον τομέα τους, που θα αναδείξουν τις ανάγκες, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οργανώνεται ένα σύγχρονο σπίτι.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι του newsbomb.gr, Σοφία Μαυραντζά και Νίκος Συρίγος. Η θεματική της διαδικτυακής συζήτησης θα αναπτυχθεί στους εξής πυλώνες:

  • Ζώντας στο σπίτι όλη μέρα: ανακαίνιση – συντήρηση – εξέλιξη/ψηφιακός εξοπλισμός
  • Προστασία από ακραία φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμό, πυρκαγιά) και ασφάλιση σπιτιού.

Συνομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση θα είναι ο Κώστας Λαγουβάρδος, Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος, η Σίσσυ Φειδά, Interior Designer, ο Cezary Szandecki, Co-founder & CMO του Douleutaras.gr, o Σωτήρης Σουσάνης, Product Range Manager της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystem Development Chapter Leader της INTERAMERICAN.

Τη διαδικτυακή συζήτηση μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πατώντας εδώ στέλνοντας παράλληλα τις ερωτήσεις του στο e-mail [email protected] .

Περισσότερα

Συνεργασίες

Ημέρα Υγείας: προνομιακή προσφορά check up από τις υποδομές Υγείας της INTERAMERICAN

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Είναι ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη. Ιδιαίτερα τώρα, υπό τις συνθήκες δοκιμασίας του δημόσιου συστήματος υγείας από την κρίση της πανδημίας, απαιτείται επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων και πρωτοβουλιών για τη θωράκιση της υγείας και τη βελτίωση της φροντίδας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της προληπτικής ιατρικής. Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα είναι πραγματικά σημαντικές, τόσο σε διαγνωστικό, όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο.

 

Στρατηγική προτεραιότητα της INTERAMERICAN αποτελεί η ολοκληρωμένη διαχείριση της Yγείας, στο πλαίσιο της αποστολής της εταιρείας «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα», με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη. Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των παγκοσμίων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του Ο.Η.Ε. που έχει υιοθετήσει και ειδικότερα του Στόχου 3 για καλή Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη για ένα πλήρες πακέτο προληπτικού ελέγχου (check up) στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας με προνομιακή τιμή (έκπτωση 20%), για την χρονική περίοδο από 7 έως και 30 Απριλίου. Το check up περιλαμβάνει τις εξετάσεις: γενική αίματος, γενική ούρων, κρεατινίνη, ουρία, ουρικό οξύ, σάκχαρο, ΤΚΕ, SGOT, SGPT, τριγλυκερίδια, χοληστερόλη HDL – LDL – Ολική και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην γενική κλινική Αθηναϊκή Μediclinic, στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Μαβίλη) και στα δύο πολυϊατρεία Medifirst της εταιρείας στο Μαρούσι και την Αργυρούπολη, που λειτουργούν με τμήματα όλων των βασικών ειδικοτήτων και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς στα διαγνωστικά τμήματά τους. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί, ώστε να προγραμματίσει τις εξετάσεις του, στις υπηρεσίες των μονάδων:

  • Αθηναϊκή Mediclinic: τηλ. 210 6475000
  • Medifirst Αμαρουσίου: τηλ. 211 1054900
  • Medifirst Αργυρούπολης: τηλ. 210 9919222.

  

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα